
Ceetrus încheie a treia fază de lucrări la Coresi Business Campus. Numele proiectului se schimbă
26 Iunie 2019
BizLawyerCoresi Business Campus face parte din Cartier Coresi din Brașov, cel mai mare proiect de regenerare urbană și comunitară din România.
Dezvoltatorul Ceetrus România a finalizat lucrările la cea de-a treia fază a proiectului de birouri Coresi Business Park, parte integrantă a Cartier Coresi - cel mai mare proiect de regenerare urbană din România. Această fază presupune și schimbarea numelui proiectului din Coresi Business Park în Coresi Business Campus, datorită viziunii de a oferi oamenilor mai mult decât un parc de birouri – un spațiu cu numeroase facilități care se articulează în jurul filosofiei de campus. Investiția în această fază se ridică la 14 milioane de euro.
Coresi Business Campus face parte din Cartier Coresi din Brașov, cel mai mare proiect de regenerare urbană și comunitară din România. Parcul de birouri cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasa A și clădiri noi. Dezvoltarea proiectului va mai dura încă opt ani, iar potențialul său ajunge la 100.000 de metri pătrați.
Coresi Business Campus face parte din Cartier Coresi din Brașov, cel mai mare proiect de regenerare urbană și comunitară din România. Parcul de birouri cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasa A și clădiri noi. Dezvoltarea proiectului va mai dura încă opt ani, iar potențialul său ajunge la 100.000 de metri pătrați.
A treia fază de dezvoltare a parcului este reprezentată de clădirea H1, care are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, un regim de înălțime P+4 și beneficiază de cele mai înalte standarde de calitate: de la finisaje până la utilități și dotări, aceasta înglobează elementele caracteristice nivelului de clasă A. Primii chiriași s-au putut muta în clădire începând cu luna martie.
La parterul acestei clădiri este prevăzut și un spațiu de co-working și o zonă de conferințe pe o suprafață de 1.300 de metri pătrați. Odată cu încheierea celei de-a treia faze de construcție, parcul de birouri atinge o suprafață dezvoltată de 60.000 de metri pătrați.
Schimbarea numelui în Coresi Business Campus vine ca o evoluție naturală a proiectului, care își propune să ofere companiilor și celor care muncesc în acest centru de afaceri mai mult decât un spațiu de lucru. În loc de un cluster tradițional de locuri de muncă, proiectul oferă o serie de posibilități care pot fi personalizate în funcție de necesitățile fiecărei companii în parte, inclusiv posibilitatea de extindere imediată. În cadrul proiectului au fost create zone dedicate sportului – coșuri de baschet, fileuri de badminton, porți de fotbal și zone exterioare de lucru care vor fi dotate cu mobilier urban și wi-fi.
De asemenea, Coresi Business Campus promovează mijloacele de transport alternativ și împreună cu Pegas va pune gratuit la dispoziția locatarilor un sistem inovator de bike-sharing pe toată perioada verii, pentru a favoriza accesul la diversele facilități sau doar pentru deplasarea în scop recreativ în parcul de birouri. Cei 20.000 de metri pătrați de spații verzi exterioare creează o oportunitate pentru a lucra într-un spațiu menit să atragă și să păstreze talentele.
Printre atuurile parcului de birouri de clasă A se numără și chiria fixă. În consecință, clientul știe în orice moment ce costuri are și își poate planifica bugetele. Compartimentarea clădirilor din Coresi Business Campus este flexibilă și eficientă în spațiile de birouri deschise, individuale și de grup și oferă inclusiv posibilitatea de extindere a spațiului. Odată ce amenajarea este finalizată, echipa de management de proiect, cu expertiză în construcții și instalații termice și electrice, rămâne la dispoziția clientului, misiunea ei fiind să vină în întâmpinarea nevoilor clienților și să ofere expertiza necesară pentru a găsi soluțiile potrivite pentru a beneficia un mediu de lucru cât mai agreabil.
La ora actuală, în Coresi Business Campus își au sediul peste 30 de companii naționale și internaționale, în cadrul cărora lucrează peste 5.500 de profesioniști, ce transformă astfel parcul de afaceri într-unul din cele mai vibrante locuri de muncă din Brașov.
Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Fostă companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016, pentru a deveni astăzi un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte.
În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Kasper Development și office, prin Coresi Business Campus, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8071 / 8824 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...