ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Codecool și Software Development Academy fuzionează și devin unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în piața IT&C

13 Septembrie 2022   |   BizLawyer

● Fuziunea celor două companii va oferi partenerilor de business din Europa și mai mulți programatori și specialiști IT&C, cu pregătire mai complexă și mai diversificată, în contextul unui deficit de profesioniști IT în continuă creștere ● Capacitatea de instruire anuală a cursanților în domeniile producției de software, testare cod și securitate cibernetică va crește astfel până la 15.000 - 20.000 de persoane

 
 
Codecool și Software Development Academy (SDA), două companii de top în domeniul EduTech din Europa Centrală, anunță astăzi o fuziune menită să creeze unul dintre cele mai puternice centre de formare în Tech și de integrare de talente în piața IT&C din Europa. Cele două companii fuzionate vor fi prezente în 8 țări (Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia și Albania) și vor instrui anual 15.000-20.000 de persoane fizice și echipe din 400 de companii globale și locale din Europa Centrală. Printre acestea se numără și parteneri cheie precum Accenture, Microsoft, Motorola, Morgan Stanley, Ericsson și Vodafone.

Cu peste 300 de angajați, 17 cursuri de formare și reconversie digitală și o rețea de 1.600 de mentori, Codecool și Software Development Academy (SDA) oferă, în sinergie, cursuri de formare, perfecționare și reconversie persoanelor fizice, companiilor și guvernelor. De altfel, în sectorul public au fost implementate deja două programe de reconversie profesională de succes de care au beneficiat 10.000 de specialiști în Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) în Albania și 600 de ingineri în Ungaria. În plus, compania rezultată în urma fuziunii construiește Academii Digitale destinate partenerilor de business din industria IT&C. Împreună se ocupă atât de selectarea potențialilor candidați cât și de dezvoltarea și adaptarea curriculei la nevoile tehnice specifice din cadrul companiilor. Astfel de Academii funcționează deja, cu succes, în cadrul unor business-uri partenere internaționale precum: Vodafone, Generali, Siemens, Motorola, Citibank și BCR.


„Companii din întreaga lume sunt preocupate să ofere competențe digitale angajaților și caută continuu să-și consolideze echipele de IT, iar în contextul deficitului de specialiști, eforturile de reconversie profesională și de atragere a talentelor noi se intensifică. De aceea, obiectivul nostru principal rămâne instruirea de calitate a viitorilor profesioniști IT&C și pentru piața din România.
Credem că sinergia dintre Codecool și SDA va crește semnificativ nivelul de competențe tech al cetățenilor din Europa Centrală și va fi esențială în transformarea digitală a Europei și nu numai.”, a declarat Costin Alexandru, Country Manager SDA România.

Dobândirea competențelor digitale este cu atât mai relevantă cu cât Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de aproximativ 1,8 milioane de experți în sectorul IT&C, generat și de subcalificarea angajaților din domeniu.

În plus, un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialiști IT&C, bărbați și femei, până în 2030. Pentru a-l atinge, 161 de miliarde de EUR vor fi alocate inovației și digitalizării piețelor UE, conform mecanismului european de redresare și reziliență. În România, urmează a fi cheltuite aproximativ șase miliarde de EUR pentru transformarea digitală, care reprezintă 21% din bugetul de 29,2 miliarde de EUR aferent planului local de redresare și reziliență susținut de Comisia Europeană.

Acest deziderat european poate fi realizat doar cu jucători puternici în domeniul educației și reconversiei. Fuziunea Codecool și SDA va deservi cea mai importantă resursă de talente digitale de pe continent - regiunea Europei Centrale. În această zonă, interesul populației de a obține locuri de muncă digitale relevante pentru viitor și bine plătite este cel mai mare din UE, fapt ce se reflectă și în dinamica business-urilor Codecool și SDA, unde numărul cursanților crește cu 50% pe an.

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România: "Pentru a deveni și mai interesantă pentru investitori, România trebuie să poată oferi profesioniști în domeniul IT&C cu aceeași rapiditate cu care piața dictează cererea. Fuziunea dintre Codecool & SDA este un răspuns la această nevoie, precum și o șansă unică pentru regiune de a deveni un centru puternic de servicii IT&C relevant la scară globală. Prin programele consolidate ale celor două companii, vom continua să creăm și să oferim cursuri cu plata amânată pentru oricine dorește o carieră în IT&C.
Obiectivul nostru este să îmbunătățim competențele digitale atât ale persoanelor fizice cât și cele ale echipelor din companii și din instituțiile de stat. Absolvenții cursurilor noastre sunt la mare căutare mai ales acum, când business-urile din Europa de Vest și din SUA încep să-și externalizeze activitățile IT sau să recruteze noi talente, cu intenția de a-și reduce, în același timp, costurile operaționale."

În perioada următoare, atât Codecool cât și SDA, își vor păstra identitatea de brand (marca). Prin fuziunea anunțată astăzi, cele două companii își vor folosi în comun resursele pentru a crea noi cursuri de calificare & recalificare adaptate la noile cerințe din tehnologie și vor contribui împreună la reducerea deficitului de specialiști IT din piețele în care operează.

Pe lângă cele 8 țări în care este prezentă, compania creată în urma fuzionării se va se extinde și în alte regiuni, întărindu-și poziția de lider în segmentul său.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1598 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...