
Comisia Europeană: 550 mil. E din politica de coeziune, redirecţionaţi spre 120.000 de IMM-uri din România
28 Septembrie 2020
AgerpresSprijinul financiar va fi acordat la peste 120.000 de IMM-uri şi iniţiativelor destinate digitalizării şi e-educaţiei.
Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului Operaţional "Competitivitate" în România în sensul redirecţionării sumei de 550 milioane de euro din finanţarea pentru politica de coeziune în vederea limitării efectelor negative ale crizei coronavirusului asupra economiei, informează un comunicat al Executivului comunitar.
Sprijinul financiar va fi acordat la peste 120.000 de IMM-uri şi iniţiativelor destinate digitalizării şi e-educaţiei.
"Graţie flexibilităţii oferite de iniţiativa de răspuns la coronavirus a Comisiei, companiile româneşti pot beneficia de acest sprijin vital şi depăşi dificultăţile create de pandemie şi să salveze locuri de muncă. Împreună cu fondurile UE direcţionat deja spre sectorul sănătăţii, pregătirii profesionale, educaţiei şi infrastructurilor din România, aceasta est o oportunitate unică pentru o revenire economică rapidă. Este absolut necesar ca aceste măsuri să fie puse rapid în practică", a declarat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
România a mobilizat deja 350 de milioane de euro din fonduri europene pentru a-i sprijini pe angajaţii din sănătate aflaţi în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Modificările sunt posibile graţie flexibilităţii excepţionale permisă în cadrul Iniţiativei pentru investiţii în răspunsul la coronavirus (CRII) şi Iniţiativei Plus pentru investiţii în răspunsul la coronavirus (CRII), care permit statelor membre să utilizeze finanţare din politica de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.
Acestea vor întări efectul de tranformare pe care fondurile din politica de coeziune îl au asupra economiei româneşti prin finanţarea inovaţiei, cercetării, pregătirii profesionale educaţiei, managementului modern al apelor, sistemele de canalizare, noilor drumuri sau altor infrastructuri.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5928 / 8665 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...