
Companiile românești pot accesa 126 mil. € prin Southeast Europe Growth Equity Fund, finanțat de BlackPeak Capital
30 Iunie 2022
BizLawyerFondul a realizat deja o primp investiție din România în Verdino Green Foods, unul dintre liderii în industria de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală și de Est.
BlackPeak Capital a încheiat cu succes runda finală de finanțare a fondului Southeast Europe Growth Equity Fund la valoarea de 126 de milioane de Euro, depășind ținta inițială de 120 de milioane de Euro. Fondul vizează investiții de capital între 5 și 15 milioane de Euro pentru dezvoltarea IMM-urilor dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Southeast Europe Growth Equity Fund are sediul în Luxemburg și este susținut de Fondul European de Investiții, BERD, IFC, Erste Asset Management și de principalele fonduri regionale de pensii.
“Suntem recunoscători pentru sprijinul continuu al investitorilor noștri, pentru încrederea lor și pentru recunoașterea potențialului de creștere în Europa de Sud-Est. Noul Fond marchează o etapa semnificativă nu doar pentru noi, ci și pentru întreaga regiune, deoarece este unul dintre primele fonduri care se concentrează pe direcționarea investițiilor ale fondurilor de pensii și ale altor companii de administrare a activelor, către economiile din Europa de Sud-Est prin intermediului instrumentelor de tip private equity”, au declarat Rossen Ivanov și Ivailo Gospodinov, partneri în cadrul BlackPeak Capital.
“Suntem recunoscători pentru sprijinul continuu al investitorilor noștri, pentru încrederea lor și pentru recunoașterea potențialului de creștere în Europa de Sud-Est. Noul Fond marchează o etapa semnificativă nu doar pentru noi, ci și pentru întreaga regiune, deoarece este unul dintre primele fonduri care se concentrează pe direcționarea investițiilor ale fondurilor de pensii și ale altor companii de administrare a activelor, către economiile din Europa de Sud-Est prin intermediului instrumentelor de tip private equity”, au declarat Rossen Ivanov și Ivailo Gospodinov, partneri în cadrul BlackPeak Capital.
Fondul a realizat deja o primp investiție din România în Verdino Green Foods, unul dintre liderii în industria de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală și de Est. „BlackPeak Capital ne sprijină deja nu doar cu capital, ci și facilitează accesul la noi piețe, atragerea de resurse umane, îmbunătățirea managementului financiar și guvernanță corporativă și implementarea măsurilor pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon”, a susținut Raul Ciurtin, fondator și CEO al Verdino.
Prin intermediul fondului Southeast Europe Growth Equity Fund, companiile mici și mijlocii dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia pot avea acces la investiții între 5 și 15 milioane de Euro. Fondul se concentrează pe încheierea de parteneriate cu antreprenorii remarcabili din regiune, care au ambiția de a construi companii care vizează internaționalizarea pe baza inovației continue, a creșterii organice și a achizițiilor suplimentare. Fondul are o abordare sectorială generalistă, cu o preferință puternică pentru sectoarele IT/software, producție de nișă, servicii de afaceri, asistență medicală și sectoare de consum.
„Vedem din ce în ce mai multe companii în România, care au un nivel de competitivitate foarte ridicat în raport cu concurenții lor globali în ceea ce privește calitatea produselor și serviciilor și suntem foarte încântați să colaborăm cu acestea pentru a le ajuta în planurile lor de expansiune regională și globală”, afirmă Niklar Pichler, managing partner al BlackPeak Capital.
Fondul se bazează pe istoricul de succes al BlackPeak Fund I, prin care au fost realizate investiții în 12 companii, inclusiv în lideri mondiali în inovare, cum ar fi Walltopia, International Power Supply, Software Group, Digitall și altele. BlackPeak Capital își menține angajamentul de a avea un impact pozitiv semnificativ economic, social și de mediu. Fondul beneficiază de sprijinul Invest BG, precum și de cel al Uniunii Europene prin Equity Facility for Growth creat prin Regulamentul (UE) nr. 1287/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 decembrie 2013 de instituire a unui program pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (COSME) (2014 – 2020).
BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de 5-10 milioane EUR în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii din regiune, care au ambiția de a construi companii de talie mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul European de Investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2544 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...