ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deloitte România a asistat grupul medical Affidea în preluarea rețelei de radioterapie Medeuropa. Tranzacția tocmai a fost finalizată

10 Iunie 2024   |   BizLawyer

Rețeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deține în prezent în București, Constanța, Brașov și Oradea, precum și cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iași.

 
 
Deloitte România a asistat grupul medical Affidea, unul dintre liderii pieței de servicii medicale, în preluarea rețelei Medeuropa, care oferă servicii de radioterapie și chimioterapie, precum și consultații de oncologie. Tranzacția a fost semnată în luna februarie 2024 și a fost finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare și din domeniul competiției. Prin această preluare, Affidea intră pe nișa serviciilor de radioterapie și în România, segment pe care îl acoperă deja în alte țări europene.

Prin finalizarea achiziției MedEuropa și deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iași, consolidăm angajamentul nostru de combatere a cancerului în comunitățile unde suntem prezenți. Această nouă etapă reprezintă un pas important în direcția reducerii decalajelor în domeniul îngrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansată, analize de laborator, tratamente de radioterapie și chimioterapie, precum și o gamă largă de consultații complementare în cadrul unei singure rețele. Rămânem dedicați obiectivului nostru de a îmbunătăți ratele de supraviețuire și de a ne asigura că fiecare pacient primește îngrijire personalizată și accesibilă pe tot parcursul experienței sale - de la diagnosticul incipient până la recuperare”, a declarat Răzvan Predica, CEO, Affidea România și Ungaria.

Rețeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deține în prezent în București, Constanța, Brașov și Oradea, precum și cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iași.

O echipă multidisciplinară formată din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România a oferit Affidea asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal, servicii de suport în tranzacție, precum și de dimensionare a pieței pentru o selecție de servicii medicale. Echipa din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ioana Boca, Director, Marina Nicola, Director Adjunct, Cristina Ifrim, Manager, Andreea Voinea, Senior Associate, precum și Marc Nedera, Vlad Mureșan, Cristiana Țepeș, Gabriela Rusu și Victor Tutuianu, Associates. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Senior Associate, și Alexandra Samson, Associate.

„Rolul echipei Deloitte în acest proiect a constat în analizarea din punct de vedere financiar și fiscal a companiilor care urmau să fie achiziționate, identificarea potențialelor riscuri și oportunități, precum și evaluarea implicațiilor fiscale ale tranzacției. Mulțumim echipei Affidea și lui Răzvan Predica pentru colaborarea excelentă, care ne-a permis să ne îndeplinim rolul asumat în acest proiect și să contribuim la succesul tranzacției și, astfel, la atingerea unui obiectiv strategic pentru Affidea. Pentru noi, experiența a fost deopotrivă o sursă de motivație și de dezvoltare profesională", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Affidea România, unul dintre cei mai mari jucători din piața de profil, oferă servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator și consultații medicale, prin 53 de centre medicale situate în 27 de orașe. Rețeaua are peste 1.500 de angajați și peste 2 milioane de pacienți anual. La nivel european, Affidea este cel mai mare furnizor de servicii medicale integrate și este prezentă în 15 țări.

Rețeaua MedEuropa, înființată în 2018 de Telemos Capital în parteneriat cu o echipă locală de antreprenori, are 300 de angajaţi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...