ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Early Game primește undă verde pentru lansarea celui de-al doilea fond de venture capital

29 Februarie 2024   |   BizLawyer

Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.

 
 
Comitetul de Investiții desemnat de Guvernul României pentru Fondul de Fonduri de capital de risc (Recovery Equity Fund), parte din Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României, cofinanțat de către Uniunea Europeană prin NextGeneration EU, a aprobat pe 28 februarie 2024 o importantă tranșă de finanțare pentru noul fond de investiții Early Game Ventures II.

Gestionat de către European Investment Fund (EIF), instrumentul de capital de risc al PNRR finanțează investiții în întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie și proiecte de infrastructură.

Acesta este un moment important din etapa de prelansare a celui de-al doilea fond de investiții administrat de echipa Early Game Ventures (EGV). Semnarea acordurilor de contribuție dintre EIF și administratorii EGV va avea loc în perioada imediat urmatoare. Tot în aceasta etapă, administratorii Early Game Ventures II vor semna acordurile de finanțare cu ceilalți investitori din mediul privat.

 
Cea de a doua generatie a fondului Early Game Ventures va continua strategia de investiții în tehnologie a primului fond, care a beneficiat de o contribuție prin instrumentul financiar de equity finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și care a încheiat perioada principală de investiții. Fondul I este în continuare activ dar va face investiții doar în companiile pe care le deține în portofoliu. Toate investițiile noi vor fi realizate din cele 60 milioane de euro ale Fondului EGV II.

“Ne onorează încrederea cu care am fost din nou învestiți de EIF, pe baza rezultatelor înregistrate cu primul fond de venture capital. Pentru ecosistemul de startup-uri din România și din regiune, această nouă validare a profesionalismului echipei EGV este o garanție că suntem un partener de investiții care înțelege obiectivele echipelor de fondatori, provocările cu care se confruntă și care îi sprijină să își atingă potențialul maxim în business”, concluzionează Cristian Munteanu, Fondator și Managing Partner EGV.

Recent, EGV l-a cooptat în echipă pe Florin Vișa, expert cu 24 de ani de experiență în investiții private equity, venture capital, M&A și corporate finance în Europa Centrală și de Est.

Dan Călugareanu își continuă activitatea de investitor profesionist în ambele fonduri administrate de Early Game, contribuind cu experiența sa de antreprenor, business angel și mentor la dezvoltarea întregului ecosistem. Înainte de a deveni Partener la Early Game, Dan Călugareanu a fost Chairman al Tech Angels, cea mai mare organizație de business angels din România și și-a investit capitalul propriu în multe startup-uri românești early stage.

Radu Stoicoviciu, unul dintre cei mai recunoscuți profesioniști din domeniul tranzacțiilor M&A, își va continua activitatea în cadrul primului fond Early Game. Cu o carieră de 25 de ani la PwC unde, în ultimii 10 ani a condus eforturile de M&A ale firmei în Europa Centrală și de Sud, Radu Stoicoviciu a fost implicat în peste 200 de tranzactii majore. Experiența lui este foarte valoroasă în managementul exiturilor pe care Early Game le are în plan.

___

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Fondul de Fonduri de capital de risc pentru Reziliență (PNRR).


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 81 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...