ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica investeşte 340 mil. lei în reţelele de distribuţie

18 Iunie 2021   |   Agerpres

Proiectele de investiţii ale companiei urmează liniile strategice directoare pentru dezvoltarea unor reţele inteligente care să permită dezvoltarea, conectarea şi operarea unor surse multiple şi distribuite pe scara largă, asigurând cadrul tranziţiei către energia verde.

 
 
Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, derulează investiţii de aproximativ 340 de milioane de lei, cofinanţate din fonduri europene, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, AGERPRES.
 
Cele mai importante investiţii ale companiei au vizat îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie şi creşterea eficienţei operaţionale prin modernizarea, automatizarea instalaţiilor, implementarea tehnologiilor moderne precum şi creşterea eficienţei energetice prin reducerea pierderilor în reţele.
 
Proiectele de investiţii ale companiei urmează liniile strategice directoare pentru dezvoltarea unor reţele inteligente care să permită dezvoltarea, conectarea şi operarea unor surse multiple şi distribuite pe scara largă, asigurând cadrul tranziţiei către energia verde.
 
Oportunităţile de finanţare externă constituie o pârghie importantă pentru susţinerea investiţiilor în infrastructură şi digitalizare, precum şi a obiectivelor de eficienţă energetică, se mai arată în comunicat.
 
DEER a iniţiat mai multe proiecte importante de investiţii prin cofinanţare din fonduri europene. Acestea ar urma să fie finanţate în cea mai mare parte din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivele Specifice 6.3 si 6.1.- Cod apel: POIM/290/6/3/ "Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuinţelor" şi Cod apel: POIM/289/6/1/ "Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogas, geothermal), producţie". Contribuţia companiei la aceste proiecte va fi de aproximativ 22% din valoarea lucrărilor.
 
Proiectele depuse au fost acceptate şi declarate eligibile şi vizează următoarele obiective: îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi energetice, facilitarea optimizării consumului de energie la consumatori, gestionarea infrastructurii pentru garantarea funcţionării la parametrii de calitate stabiliţi prin Standardul de Performanţă, dezvoltarea şi modernizarea instalaţiilor de distribuţie, digitalizarea de staţii de transformare existente şi adaptarea capacităţilor de preluare a producţiei din resurse regenerabile din zonele adiacente acestora.
 
Trei dintre proiectele complexe depuse au primit deja aprobarea pentru finanţare, din cadrul axei POIM 6.3 - Cod apel: POIM/290/6/3/ "Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuinţelor", cu o valoarea eligibilă totală care depăşeşte 160 milioane de lei, acestea urmând a fi finalizate în anul 2023 şi se referă la implementarea unui Sistem de Distribuţie Inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din cartierul Rogerius, localitatea Oradea, implementarea unui sistem de distribuţie inteligentă a energiei electrice într-o zonă omogenă din municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş, realizarea unui sistem de distribuţie inteligentă într-o zonă omogenă de consumatori de energie electrică din mai multe cartiere ale municipiului Galaţi.
 
Cel de-al patrulea proiect " Soluţii Măsurare Inteligentă Regiunea Centru - Oraşele Codlea şi Ghimbav", din cadrul aceleiaşi axe, se află în fază finală de evaluare tehnico-economică şi are o valoare eligibilă de 50 de milioane de lei.
 
Aceste proiecte vizează, pe lângă lucrări de modernizare infrastructură de reţea (linii, staţii, posturi de transformare), implementarea sistemelor avansate de management al activelor (AMS) şi de management al datelor de măsurare (MDM) şi instalarea contoarelor de măsurare inteligentă în zone omogene din oraşele Oradea, Galaţi, Codlea şi Târgu Mureş, înglobând un număr de peste 40.000 consumatori casnici.
 
Pe Axa POIM 6.1 - Cod apel: POIM/289/6/1/ 2014-2020 - Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) - distribuţie, au fost depuse încă trei proiecte, care urmează a fi evaluate din perspectiva tehnico-economică pentru aprobarea finanţării.
 
Proiectele vizează realizarea unei staţii electrice 110/20Kv Leordina, pentru mărirea capacităţii de distribuţie a energiei electrice din zona Valea Vişeului si Valea Izei, judeţul Maramureş, respectiv modernizarea staţiei 110/20/ 6Kv de la Băiţa şi a staţiei 110/20Kv de la Lechinţa.
 
Pentru orizontul mediu, compania are în plan pe lângă continuarea modernizării infrastructurii de reţea, accelerarea digitalizării, dezvoltarea de canale alternative pentru interacţiunile cu utilizatorii, precum şi crearea unui mediu de lucru modern pentru angajaţi, prin implementarea conceptului de Distribuţie Digitală. Pe termen lung proiectele companiei au in vedere orientarea către conceptul de smart grid în linie cu trendurile din industrie.
 
Distribuţie Energie Electrică România (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice, cu o acoperire de 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.
 
DEER distribuie energie electrică la peste 3,8 milioane de utilizatori, acoperă o suprafaţă de 97.196 km2 şi gestionează 198.988 km de linii electrice. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 252 / 35841
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Litigatorii firmei Radu & Asociații gestionează peste 50 de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești de toate gradele, un arbitraj internațional și are în desfășurare mai multe proceduri prearbitrale, inclusiv ICSID. Firma colaborează cu fonduri de investiții specializate în finanțarea arbitrajelor internaționale și oferă clienților posibilitatea de a susține dosare complexe, fără presiunea costurilor ridicate
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Bondoc & Asociații asistă Cargus în achiziția unui pachet majoritar în QeOPS. Echipa, coordonată de partenerul Cosmin Stavaru, cu suportul avocaților Lucian Bondoc și Daniela Gladunea
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
Avocatura în provincie | Hațegan Attorneys anunță restructurare organizațională. Ioana Hațegan, Managing Partner: Răspundem tendințelor internaționale din sectorul legal și adoptăm modelul de organizație orizontală pentru a promova dezvoltarea liberă profesională a membrilor echipei, multidisciplinaritatea și colaborarea în cadrul echipei și între echipe
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Maria Copilău, cel mai mare punctaj în 2019: Nu iau în considerare studiile în străinătate pentru că dintotdeauna am susținut învățământul și posibilitățile de dezvoltare din România. Cred că noi, tinerii, putem oferi o schimbare prin implicare civică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...