ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EMI își aduce executivi de top în Advisory Board

18 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

Odată cu începerea parteneriatului cu Morphosis Capital, obiectivul pe termen lung al EMI este să devină furnizorul preferat în România și Europa de soluții totale industriale și pentru proiecte tehnice complexe.

 
 
EMI, liderul național în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, împreună cu Morphosis Capital, anunță formarea unui Advisory Board, compus din patru executivi de top ai mediului de afaceri din România – Gemma Webb, fost CEO al British American Tobacco în România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba și Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever South Central Europe.

„Pe termen lung, obiectivul nostru este ca EMI să devină furnizorul preferat în România și Europa de soluții totale industriale și pentru soluții tehnice complexe. Pentru a realiza acest lucru, am decis împreună cu Morphosis Capital să atragem alături de noi parteneri cu experiență în afaceri la cel mai înalt nivel. Le mulțumesc membrilor din Advisory Board pentru că au acceptat să facă parte din povestea EMI și echipa noastră, care este extrem de implicată la toate nivelurile. Sunt încrezător că împreună vom transforma EMI într-un jucător semnificativ la nivel internațional în sectorul soluțiilor de acces industrial,” a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.


Odată cu începerea parteneriatului cu Morphosis Capital, obiectivul pe termen lung al EMI este să devină furnizorul preferat în România și Europa de soluții totale industriale și pentru proiecte tehnice complexe. Cei patru membrii ai noului Advisory Board vor sprijini EMI în îndeplinirea planurilor de dezvoltare, precum consolidarea poziției de lider național în domeniul soluțiilor de acces industriale, atragerea de noi nișe de clienți și pătrunderea pe piețe noi prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

EMI are o experiență de 21 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

Gemma Webb este un executiv cu o experiență de peste 40 de ani în transformarea afacerilor, cu expertiză dovedită în creșterea accelerată a companiilor. De-a lungul carierei sale profesionale, Gemma Webb a deținut roluri de conducere în companii din domenii precum FMCG sau industria tutunului în Marea Britanie, Belgia, Germania și România. În ceea ce privește România, în perioada 2012-2017 a deținut poziția de CEO în cadrul British American Tobacco România. În ultimii doi ani, aceasta s-a concentrat pe acordarea de consultanță de specialitate către companii care își doresc să îmbunătățească anumite aspecte de afaceri, precum creșterea vânzărilor, activitățile de marketing, comunicarea sau profitabilitatea companiei.

Adela Jansen are o experiență de peste 25 de ani la nivel de top management și consilii de administrație sau consilii consultative din diverse companii din mai multe industrii precum serviciile financiare, FMCG, hospitality, telecom și organizații de business. Are expertiză în strategii de dezvoltare, procese de transformare, resurse umane și guvernanță. Printre acestea se numără: Camera de comerț și Industrie franceză în România, Coaliția pentru Dezvoltarea României, Envisia Boards of Elite, Holde Agri Invest, start-up-uri din domeniul tehnologiei și cel financiar. Este partener în Druid, firmă de inteligență artificială aflată în expansiune internațională si profesor asociat la ASE.

Cristian Covaciu este un antreprenor român, co-fondator și director general al IPEC Alba, cel mai mare producător de vitrus menaj din Europa, prezentă pe piața din România de peste 30 de ani. În 2016, Cristian Covaciu a fost desemnat EY Entrepreneur of the Year în România.

Florin Trandafirescu este un executiv român cu o experiență vastă în domeniul FMCG, el deținând timp de peste 25 de ani diverse funcții de conducere în cadrul grupului Siemens și grupului Unilever, inclusiv 10 ani la nivel de Managing Director, în mai multe țări din Europa.

„EMI este o afacere solidă și unică în piața de soluții de acces industrial, a cărei valoare a fost construită pe parcursul a 22 de ani de activitate. Numirea unui Advisory Board reprezintă un pas natural pentru o companie care își dorește să se dezvolte accelerat și să își extindă gama de produse și prezența la nivel internațional. Gemma, Adela, Cristian și Florin dețin o experiență vastă în domeniile în care activează și sunt convinsă că integrarea lor în echipa EMI va aduce valoare adăugată și va conduce la îndeplinirea cu succes a obiectivelor de dezvoltare ale companiei”, a declarat Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital.

În septembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția a 15 milioane de euro împreună cu coinvestitorii în EMI, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni. Aceasta este cea mai mare investiție a fondului de private equity, care mai deține participații în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, Cronos Med și Stay Fit Gym.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2474 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...