
Engie a finalizat achiziţia unui proiect eolian de 54 MW în judeţul Constanţa
29 Aprilie 2025
AgerpresProiectul eolian a fost achiziţionat în stadiul "ready to build" (gata de construit), având toate autorizaţiile de construire necesare pentru demararea lucrărilor. Construcţia este programată să înceapă la sfârşitul acestui an, punerea în funcţiune fiind prevăzută pentru anul 2027, menţionează sursa citată.
Engie a finalizat achiziţia unui proiect eolian cu o capacitate instalată de 54 MW, amplasat în comuna Mereni, judeţul Constanţa, o zonă cu potenţial eolian ridicat, recunoscută pentru randamentele superioare în producţia de energie verde, a anunţat marţi compania.
Conform sursei citate, acest proiect reprezintă un pas strategic în extinderea portofoliului de energie regenerabilă al companiei şi susţine, totodată, atingerea obiectivului de a avea o capacitate instalată de 1 GW până în 2030.
Proiectul eolian a fost achiziţionat în stadiul "ready to build" (gata de construit), având toate autorizaţiile de construire necesare pentru demararea lucrărilor. Construcţia este programată să înceapă la sfârşitul acestui an, punerea în funcţiune fiind prevăzută pentru anul 2027, menţionează sursa citată.
Conform sursei citate, acest proiect reprezintă un pas strategic în extinderea portofoliului de energie regenerabilă al companiei şi susţine, totodată, atingerea obiectivului de a avea o capacitate instalată de 1 GW până în 2030.
Proiectul eolian a fost achiziţionat în stadiul "ready to build" (gata de construit), având toate autorizaţiile de construire necesare pentru demararea lucrărilor. Construcţia este programată să înceapă la sfârşitul acestui an, punerea în funcţiune fiind prevăzută pentru anul 2027, menţionează sursa citată.
"Cu o capacitate de 54 MW şi o producţie netă anuală estimată de 180 GWh, parcul eolian de la Mereni va livra în reţea energie regenerabilă, echivalentă cu consumul anual al aproximativ 90.000 de gospodării sau poate susţine funcţionarea a aproximativ 20 de centre de date de dimensiuni medii (1 MW continuu fiecare)", se precizează în comunicat.
Din perspectiva impactului asupra mediului, proiectul va contribui la evitarea emisiilor a circa 55.000 de tone de CO2 pe an, echivalentul beneficiului climatic generat de plantarea a peste 900.000 de copaci, fiecare capabil să absoarbă în medie 60 kg de CO2 anual.
"Această achiziţie reflectă angajamentul nostru constant de a contribui activ la tranziţia energetică, prin dezvoltarea unui portofoliu diversificat de proiecte regenerabile. Ne continuăm evoluţia cu paşi concreţi, susţinuţi de ambiţia de a fi un partener de încredere pentru clienţii noştri, oferind soluţii sustenabile şi competitive, adaptate nevoilor lor pe termen lung", a declarat Cristian Buzan, director general adjunct Engie Romania, citat în comunicat.
După extinderea portofoliului în 2024 prin dezvoltarea primei sale centrale hibride de 57 MW, care combină surse eoliene şi solare, şi prin achiziţia unui parc eolian operaţional de 80 MW, Engie Romania operează în prezent o capacitate instalată de 211 MW din surse regenerabile.
"Aceste active includ 3 parcuri eoliene (178 MW) şi 5 parcuri fotovoltaice (33 MW), amplasate strategic în diferite regiuni ale ţării. În următoarea perioadă, compania va pune în funcţiune o centrală solară de 37,2 MWp în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova", susţin reprezentanţii companiei.
Grupul de companii Engie Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2,3 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.786 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 211 MW şi au peste 4.400 de angajaţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 46 / 8700 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...