
Fintechul francez iBanFirst își deschide birou în București, primul din regiunea Europei Centrale și de Est
02 Septembrie 2021
BizLawyeriBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute.
iBanFirst, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere la nivel european, se extinde în zona Europei Centrale și de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în București. Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacționare un număr de 500 clienți în primul an de activitate pe piața românească, și o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanți.
iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute. Clienții au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăților datorită funcției unice „payment tracker”, care stabilește noi standarde de transparență pentru plățile internaționale transfrontaliere.
iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute. Clienții au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăților datorită funcției unice „payment tracker”, care stabilește noi standarde de transparență pentru plățile internaționale transfrontaliere.
De asemenea platforma integrează facilitățile ‘open banking’, care simplifică operațiunile uzuale ale clienților corporativi, cum ar fi plățile. Aceștia își pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obține o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare și tranzacțiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.
„iBanFirst se află într-o etapă în care își extinde accelerat prezența la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluții agile, accesibile și personalizate de tranzacționare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală și de Est reprezintă una dintre piețele cu cel mai mare potențial de creștere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii, fiind ‘early adopters’. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generație pentru tranzacții puse la dispoziția clienților cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să își simplifice operațiunile zilnice și să își accelereze planurile de dezvoltare”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO și fondator iBanFirst.
Lansarea biroului din România și expansiunea spre Europa Centrală și de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziționării la începutul anului a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acționarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul și fondatorul companiei a trecut pe locul secund.
Biroul iBanFirst din capitală este deservit de o echipă formată de specialiști în domeniul fintech, cu experiență acumulată atât în țară cât și în străinătate. Aceștia oferă consultanță companiilor românești implicate în activități de comerț extern, pentru a le ajuta să își gestioneze eficient plățile internaționale și riscurile de schimb valutar. Clienții beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat și de întâlniri periodice cu echipa de management. Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenționează să deschidă birouri în Bulgaria și Ungaria.
Fintechul iBanFirst este premiat la nivel european, fiind inclus în topul Financial Times 1000 Europe’s Fastest Growing Companies doi ani consecutivi (2020 – 2021) și în topul Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiat 3 ani consecutivi, 2018 – 2020).
Despre iBanFirst
iBanFirst este un furnizor de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internațional și să își simplifice, în același timp, operațiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiționale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generație care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute și să își acopere riscurile de schimb valutar.
Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este o companie franceză cu sediul în Belgia, cu operațiuni în Franța, Belgia, Olanda și Germania. Este reglementată ca instituție de plată, deservind peste 4000 clienți din întreaga Europă. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține acreditări AISP și PISP. Compania a atras finanțări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture și NJJ Capital. În mai 2021, compania a primit o rundă de finanțare de 200 mil Euro pentru creștere din partea fondului american de investiții Marlin Equity Partners.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4033 / 8824 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...