
Forty Management accesează un credit sindicalizat de 65 de milioane de euro pentru proiectul Central District Lagoon City
16 Februarie 2022
AgerpresAcesta este unul dintre cele mai mari credite sindicalizate pe care un dezvoltator român îl accesează pe piaţa imobiliară din ultimii ani, conform unui comunicat al companiei remis, miercuri, AGERPRES.
Forty Management a aprobat luna aceasta contractarea unui credit sindicalizat cu o valoare cumulată de 65 de milioane de euro, finanţarea, ce urmează să fie accesată în curând, fiind acordată de CEC (lider sindicat), Alpha Bank şi First Bank firmei ce va dezvolta proiectul Lagoon City din Bucureşti, din care Forty Management SA deţine 100%.
Acesta este unul dintre cele mai mari credite sindicalizate pe care un dezvoltator român îl accesează pe piaţa imobiliară din ultimii ani, conform unui comunicat al companiei.
Forty Management & Investments SRL va contracta un credit de până la 55 de milioane de euro pentru finanţarea dezvoltării proiectului Central District Lagoon City, ce este format dintr-un hotel de 5 stele cu 314 camere, o clădire de birouri cu o suprafaţă de închiriat brută de 8.173 mp, 272 de apartamente şi 7.840 mp de spaţii comerciale ce înconjoară o lagună cu suprafaţa de 10.600 mp având 3.900 de mp de plaje cu nisip alb, dar şi o facilitate de credit de până la 10 milioane de euro pentru finanţarea parţială a TVA pe durata fazei de construcţie.
Costul total al proiectului Central District Lagoon City este estimat la 108 milioane de euro, fără a include partea de licenţe şi brevete utilizate. Tot proiectul va fi construit într-o singură fază şi estimarea de finalizare este anul 2025.
Finanţarea este acordată pe o perioadă de 10 ani şi va fi rambursată ulterior până la maturitate.
"Central District Lagoon City este un proiect ambiţios ce însumează nişte premiere naţionale şi europene: este primul proiect de regenerare urbană din Europa Centrală şi de Est ce implementează conceptul Crystal Lagoons - prin care se pot crea lagune turcoaz de dimensiuni mari având costuri de mentenanţă reduse - precum şi primul proiect din Europa ce va atinge standardul de sustenabilitate Carbon Neutral. Este un proiect fabulos, cu mare impact, ce va reda oraşului o zonă industrială transformând-o dintr-o zonă abandonată social într-un spaţiu multifuncţional mixt, verde, ce va oferi locuitorilor facilităţi de top. Cel mai mult mă bucură că am reuşit să transmitem băncilor valorile acestui proiect extraordinar, iar decizia de finanţare arată capacitatea şi viziunea acestora de a participa la construcţia unor proiecte ce schimbă radical paradigma locuirii", a declarat Lucian Azoiţei, CEO Forty Management.
Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank, a subliniat că viziunea băncii este de a sprijini economia românească, dar mai ales proiectele sustenabile, prietenoase cu mediul şi bine structurate şi care să asigure o creştere financiară sănătoasă, Central District Lagoon City fiind un astfel de proiect.
Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar multipremiat de proiecte verzi de regenerare urbană premium cu utilizare mixtă sub marca Central District. Portofoliul companiei cuprinde 333 de apartamente finalizate, 340 de apartamente în construcţie, un hotel de 5 stele cu 314 de camere, 9.000 mp de spaţii de birouri precum şi spaţii comerciale (2.300 mp finalizate şi 8.100 mp în curs de dezvoltare). Portofoliul Forty Management include proiectele Central District Cuza99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Royal Suites şi Central District Lagoon City, proiecte finalizate sau în curs de dezvoltare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3117 / 8811 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...