ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Goldman Sachs şi JPMorgan consiliază UniCredit în legătură cu potenţiala achiziţionare a Monte dei Paschi (Reuters)

30 Noiembrie 2020   |   Agerpres

UniCredit este considerat partenerul ideal, ţinând cont de bilanţul său robust, dar şi rivalul mai mic Banco BPM este interesat de BMPS, susţin sursele.

 
 
UniCredit SpA este consiliată de băncile americane Goldman Sachs şi JPMorgan în vederea actualizării anul viitor a planului de afaceri şi a potenţialei achiziţii a participaţiei deţinute de Guvernul italian la Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
 
Înfiinţată în 1472, Banca Monte dei Paschi di Siena este cea mai veche bancă din lume. Instituţia financiară a fost salvată de la faliment în 2017, când Guvernul de la Roma a plătit 5,4 miliarde de euro pentru o participaţie de 68%, pe care a convenit să o vândă în cadrul unui acord cu organismele europene de reglementare.
 
UniCredit este considerat partenerul ideal, ţinând cont de bilanţul său robust, dar şi rivalul mai mic Banco BPM este interesat de BMPS, susţin sursele.
 
În urma consolidării din sectorul bancar european au sporit presiunile asupra directorului general Jean Pierre Mustier de a renunţa la poziţia sa de respingere a fuziunilor şi achiziţiilor (M&A). Luna aceasta, el a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora UniCredit se confruntă cu presiuni din partea autorităţilor italiene pentru a prelua Monte dei Paschi (BMPS).
 
"Planul nostru nu se bazează pe fuziuni şi achiziţii. Preferăm mai degrabă o transformare decât o integrare şi vom folosi excedentul de capital pentru a sprijini economia şi a-i recompensa pe acţionari când ni se va permite", a declarat Mustier.
 
UniCredit lucrează cu Goldman Sachs şi JPMorgan la actualizarea planului de afaceri care va fi prezentat în trimestrul doi din 2021. De asemenea, cele două bănci vor consilia UniCredit în legătură cu potenţiala tranzacţie cu BMPS, susţin sursele.
 
Reprezentanţii JPMorgan nu au dorit să comenteze iar cei ai Goldman Sachs nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.
 
În 5 noiembrie, UniCredit SpA a confirmat ţintele de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a suspendat planurile de separare a operaţiunilor din Italia de cele din străinătate, în încercarea de a îmbunătăţi costurile de finanţare ale singurei bănci italiene de importanţă sistemică la nivel global.
 
Banca activează în 14 ţări din Europa, cu operaţiuni semnificative în Germania şi Austria, precum şi în Europa Centrală şi de Est. Banca obţine mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. De aproximativ un an, directorul general Jean Pierre Mustier se concentrează pe accelerarea planurilor privind plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding din Germania, care să fie separat de operaţiunile din Italia.
 
"Datorită achiziţionării masive de bonduri de către BCE şi a evoluţiei randamentelor obligaţiunilor suverane, nu este nevoie să punem în practică plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding, astfel încât intenţia rămâne în stadiul de proiect", a declarat Mustier.
 
Al doilea grup bancar italian a raportat un profit net de 680 milioane de euro (798,39 milioane de dolari) în trimestrul trei din 2020, mult peste estimările analiştilor, de 334 milioane euro.
 
Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
 
În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4795 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...