ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Kontron AG vinde o parte din activitatea IT,dar păstrează filialele S&T din România,Austria şi Ungaria

12 August 2022   |   Agerpres

CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.

 
 
Grupul Kontron AG, fosta S&T AG, şi-a vândut o parte din activitatea de servicii IT către Vinci Energies S.A., dar va păstra filialele S&T care operează în România, Austria şi Ungaria, a anunţat, vineri, compania într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
 
"În urma unei strategii de concentrare a activităţii pe soluţiile inteligente IoT şi de adaptare la schimbările de pe piaţa europeană de IT, Grupul Kontron AG (fost S&T AG) a anunţat, printr-un comunicat de presă, vânzarea unor părţi din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A, în cadrul proiectului "Focus". Grupul a decis păstrarea în componenţa sa a filialelor S&T care operează în Austria, România şi Ungaria", se arată în comunicat.
 
CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.
 
Acesta estimează pentru 2022 venituri de 1,120 miliarde de euro şi o profitabilitate de peste 10%. În acest context, Niederhauser susţine că subsidiarele din Austria, România şi Ungaria rămase în portofoliul companiei reprezintă "vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluţiilor inteligente IoT".
 
Filiala din România a S&T a raportat, în 2021, o cifră de afaceri în creştere cu aproximativ 39% faţă de anul precedent, respectiv un profit net cu 579% mai mare. "(...) se preconizează creşteri semnificative ale operaţiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investiţiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcţiei strategice stabilite în funcţie de specificul fiecărei pieţe pe care compania operează", a declarat Nicoleta Macovei, directorul S&T România.
 
Kontron AG este un grup tehnologic IoT, cu peste 6.000 de angajaţi şi filiale în 32 de ţări.
 
Compania este listată la Bursa de Valori din Germania şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii inteligente pentru o serie de industrii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1702 / 8139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...