ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Kontron AG vinde o parte din activitatea IT,dar păstrează filialele S&T din România,Austria şi Ungaria

12 August 2022   |   Agerpres

CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.

 
 
Grupul Kontron AG, fosta S&T AG, şi-a vândut o parte din activitatea de servicii IT către Vinci Energies S.A., dar va păstra filialele S&T care operează în România, Austria şi Ungaria, a anunţat, vineri, compania într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
 
"În urma unei strategii de concentrare a activităţii pe soluţiile inteligente IoT şi de adaptare la schimbările de pe piaţa europeană de IT, Grupul Kontron AG (fost S&T AG) a anunţat, printr-un comunicat de presă, vânzarea unor părţi din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A, în cadrul proiectului "Focus". Grupul a decis păstrarea în componenţa sa a filialelor S&T care operează în Austria, România şi Ungaria", se arată în comunicat.
 
CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.
 
Acesta estimează pentru 2022 venituri de 1,120 miliarde de euro şi o profitabilitate de peste 10%. În acest context, Niederhauser susţine că subsidiarele din Austria, România şi Ungaria rămase în portofoliul companiei reprezintă "vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluţiilor inteligente IoT".
 
Filiala din România a S&T a raportat, în 2021, o cifră de afaceri în creştere cu aproximativ 39% faţă de anul precedent, respectiv un profit net cu 579% mai mare. "(...) se preconizează creşteri semnificative ale operaţiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investiţiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcţiei strategice stabilite în funcţie de specificul fiecărei pieţe pe care compania operează", a declarat Nicoleta Macovei, directorul S&T România.
 
Kontron AG este un grup tehnologic IoT, cu peste 6.000 de angajaţi şi filiale în 32 de ţări.
 
Compania este listată la Bursa de Valori din Germania şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii inteligente pentru o serie de industrii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 149 / 37780
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...