ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Kontron AG vinde o parte din activitatea IT,dar păstrează filialele S&T din România,Austria şi Ungaria

12 August 2022   |   Agerpres

CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.

 
 
Grupul Kontron AG, fosta S&T AG, şi-a vândut o parte din activitatea de servicii IT către Vinci Energies S.A., dar va păstra filialele S&T care operează în România, Austria şi Ungaria, a anunţat, vineri, compania într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
 
"În urma unei strategii de concentrare a activităţii pe soluţiile inteligente IoT şi de adaptare la schimbările de pe piaţa europeană de IT, Grupul Kontron AG (fost S&T AG) a anunţat, printr-un comunicat de presă, vânzarea unor părţi din activitatea de servicii IT către VINCI Energies S.A, în cadrul proiectului "Focus". Grupul a decis păstrarea în componenţa sa a filialelor S&T care operează în Austria, România şi Ungaria", se arată în comunicat.
 
CEO-ul Grupului Kontron AG, Hannes Niederhauser, a precizat că semnarea contractului marchează un moment de referinţă în drumul spre a deveni un jucător pur IoT, cu profitabilitate netă estimată semnificativ mai mare pentru 2023 şi o lichiditate care va permite achiziţii importante.
 
Acesta estimează pentru 2022 venituri de 1,120 miliarde de euro şi o profitabilitate de peste 10%. În acest context, Niederhauser susţine că subsidiarele din Austria, România şi Ungaria rămase în portofoliul companiei reprezintă "vârful de lance pentru concentrarea eforturilor strategice de dezvoltare a soluţiilor inteligente IoT".
 
Filiala din România a S&T a raportat, în 2021, o cifră de afaceri în creştere cu aproximativ 39% faţă de anul precedent, respectiv un profit net cu 579% mai mare. "(...) se preconizează creşteri semnificative ale operaţiunilor estimate pentru 2023. Cel mai probabil, investiţiile companiei se vor orienta către dezvoltarea direcţiei strategice stabilite în funcţie de specificul fiecărei pieţe pe care compania operează", a declarat Nicoleta Macovei, directorul S&T România.
 
Kontron AG este un grup tehnologic IoT, cu peste 6.000 de angajaţi şi filiale în 32 de ţări.
 
Compania este listată la Bursa de Valori din Germania şi este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii inteligente pentru o serie de industrii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1502 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...