ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

International Finance Corporation a acordat Lion’s Head un credit de 150 mil. €, cu caracteristici legate de sustenabilitate

28 Februarie 2024   |   AGERPRES

LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC.

 
 
International Finance Corporation (IFC) a acordat Lion's Head Investments (LHI) un credit sindicalizat şi un împrumut convertibil în valoare de 150 de milioane de euro, cu caracteristici legate de sustenabilitate, informează un comunicat al companiei.

Lion's Head este o platformă imobiliară comercială prezentă în Bulgaria şi România, o asociere între Old Mutual Property şi AG Capital. Compania deţine şi operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia - Polygraphia Office Center şi Megapark - şi trei în Bucureşti - Oregon Park A, B&C.

LHI este în proces de construire a unei noi platforme pe piaţa de logistică şi industrie uşoară din Bulgaria şi România, care va fi susţinută în continuare de investiţia IFC. Activele logistice ale companiei vor fi certificate EDGE Advanced Green Building, certificare aparţinând IFC.


"Consolidarea infrastructurii logistice şi a conectivităţii în lanţurile valorice regionale şi globale rămân obiective importante pentru Bulgaria şi România în contextul actual. Este vital ca orice formă nouă de infrastructură din regiune să fie construită la cele mai înalte standarde de eficienţă energetică şi suntem încântaţi să alocăm finanţare pentru a sprijini LHI în atingerea acestui dublu obiectiv", a declarat Ary Naim, Manager IFC pentru Europa Centrală şi de Sud.

La finalul anului 2023, clădirile de birouri ale LHI au atins un grad de ocupare de peste 95%, având chiriaşi internaţionali, precum Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama. Toate clădirile deţin certificate verzi (BREEAM şi LEED) şi un nivel ridicat de sustenabilitate.

"Sunt extrem de încântată că, după 5 ani de parteneriat de succes cu Old Mutual, IFC a devenit noul nostru partener global în Lion's Head. Este dovada incontestabilă a rezultatelor remarcabile ale afacerii noastre şi aştept cu nerăbdare să continuăm extinderea platformei noastre în regiune", a afirmat Alina Necula, country manager România.

Lion's Head Investments este rezultatul asocierii dintre Old Mutual Property, parte a Old Mutual Limited, un important conglomerat financiar sud-african, şi AG Capital (AGC), un grup din sfera imobiliară, lider regional.

Old Mutual Limited este o companie listată la Bursa de Valori din Johannesburg, South African Public Investment Corporation deţinând 17% şi BlackRock deţinând 6% din companie.

Înfiinţată în anul 1845, este unul dintre cele mai vechi branduri din Africa de Sud, derulând operaţiuni în 14 ţări şi o capitalizare de piaţă de 3 miliarde de euro.

AGC este controlată de Christo Iliev şi este un grup de companii axate pe domeniul imobiliar, prezent în România, Bulgaria şi Polonia. AGC deţine platforme imobiliare comerciale şi rezidenţiale, încheind parteneriate cu investitori instituţionali internaţionali din Europa Centrală şi de est.

IFC - membră a World Bank Group - este cea mai mare instituţie de dezvoltare la nivel global, axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC operează în peste 100 de ţări, folosind capitalul, expertiza şi influenţa sa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2023, IFC a angajat o sumă-record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul crizelor globale agravate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 70 / 7932
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul Litigii
Stratulat Albulescu a asistat CODA Intelligence cu privire la achizitia de catre PDQ. Silviu Stratulat (Managing Partner) a coordonat echipa
Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners Fond II cu privire la investitia in start-up-ul romanesc de tehnologie - Genezio
GNP Guia Naghi and Partners is looking for a talented lawyer | Corporate
Kinstellar preia operațiunile Noerr din Cehia, Ungaria, Romania si Slovacia
Promovări în echipa Filip & Company: Rebecca Marina devine counsel, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Cristina Filip, managing partner: Aceste promovări reflectă planurile noastre de creștere și respectă interesele pe termen lung ale firmei noastre ca întreg
LMG Life Sciences Awards EMEA 2024: Cinci avocați români de la Mușat & Asociații, Popescu & Asociații și Wolf Theiss, nominalizați la titlul de ”Avocatul anului” la nivel european. Un Legal Manager din București este pe lista scurtă la categoria ”General Counsel of the Year”, iar cinci case de avocați se luptă pentru titlul de ”Cea mai bună firmă a anului” din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...