
KMG International a donat echipamente în valoare de 65.000 lei Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa
14 Iunie 2019
AGERPRESEchipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni şi va intra la scurt timp în funcţiune. O campanie de donat sânge va fi desfăşurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donaţii.
KMG International a donat echipament nou în valoare de 65.000 lei pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, ce va contribui la creşterea capacităţii tehnice a unităţii medicale.
"În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităţilor din Constanţa că vom continua să ne implicăm şi să îmbunătăţim calitatea vieţii în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, o instituţie medicală care salvează vieţi zilnic, a devenit prioritar pentru noi şi pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă", a declarat Alexey Golovin, vicepreşedintele al Grupului KMG International.
"În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităţilor din Constanţa că vom continua să ne implicăm şi să îmbunătăţim calitatea vieţii în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, o instituţie medicală care salvează vieţi zilnic, a devenit prioritar pentru noi şi pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă", a declarat Alexey Golovin, vicepreşedintele al Grupului KMG International.
Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite şi un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine, menite să contribuie la asigurarea conformităţii activităţilor de transfuzie sanguină efectuate de centru.
"Centrul nostru are un rol esenţial în salvarea pacienţilor ce au nevoie urgentă de transfuzii sanguine. Nevoia de sânge este o constantă în sistemul de sănătate. Donaţia făcută de KMG International va creşte capacitatea tehnică a centrului de transfuzii şi va contribui la creşterea calităţii şi securităţii componentelor sanguine pe care le furnizăm spitalelor", a afirmat Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.
Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni şi va intra la scurt timp în funcţiune. O campanie de donat sânge va fi desfăşurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donaţii.
Primul centru de colectare şi conservare sânge din Constanţa a fost înfiinţat în 1955. Din 1992, a devenit instituţie sanitară publică cu personalitate juridică, numită Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa. Centrul s-a dezvoltat progresiv, devenind o instituţie-reper pentru domeniul transfuziilor sanguine, dar şi una dintre cele mai importante instituţii medicale din judeţ. În prezent, o medie de 50 de unităţi de sânge sunt procesate zilnic în această unitate medicală, obţinându-se până la 10 componente sanguine diferite, fiecare cu propriile cerinţe de conservare.
Laboratoarele centrului deţin echipament automatizat ce permite testarea tuturor unităţilor colectate rapid, în cadrul unui program adaptat nevoilor spitalelor, asigurând un timp minim de producţie de 6 până la maximum 24 ore între colectarea sângelui şi validarea finală a componentelor sanguine, ce sunt pregătite pentru a fi distribuite către cele 14 spitale din judeţul Constanţa.
De peste 10 ani, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa organizează activităţi de recoltare a sângelui în diferite localităţi din judeţul Constanţa, pentru a fi mai aproape de comunităţile din diferite zone şi a le oferi ocazia să doneze, în ciuda faptului că locuiesc la o distanţă considerabilă de sediul centrului. Începând cu anul 2000, centrul a colectat anual peste 10.000 de pungi de la donatorii din regiune. În 2018, au fost colectate 13.118 pungi.
KMG International a investit, de peste 10 ani, peste 4 milioane dolari în sistemul de sănătate public. Investiţiile în sectorul medical vizat modernizarea şi furnizarea de echipament către 60 de unităţi medicale din întreagă ţara.
Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti - cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 - dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.
Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8121 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...