
Paralela 45 deschide 4 noi agenţii în ţară şi angajează personal pentru a satisface cererile de vacanţă, în continuă creștere
03 Iunie 2021
AgerpresAgenţiile vor fi deschise începând din această săptămână la Alba Iulia, Ploieşti, Braşov şi Craiova. Pentru funcţionarea lor, dar şi a celorlalte agenţii, Paralela 45 a angajat încă 20% personal, de la începutul anului şi până acum.
Tour-operatorul Paralela 45 deschide patru agenţii noi, în luna iunie, şi face angajări pentru a răspunde prompt cererilor de vacanţe în creştere de la o zi la alta, se arată într-un comunicat remis spre difuzare.
Agenţiile vor fi deschise începând din această săptămână la Alba Iulia, Ploieşti, Braşov şi Craiova. Pentru funcţionarea lor, dar şi a celorlalte agenţii, Paralela 45 a angajat încă 20% personal, de la începutul anului şi până acum.
"Putem spune că pandemia se termină la Paralela 45, ceea ce aşteptăm şi noi, şi turiştii noştri încă de anul trecut. Din iunie, deschidem agenţii şi facem angajări. Cererea de vacanţe în Bulgaria e mare, au început zborurile charter spre Grecia, încep şi spre Turcia, românii vor să meargă în vacanţă şi în Italia. Înscrierile s-au dublat faţă de luna martie", a declarat Alin Burcea, directorul general al Paralela 45.
Conform sursei citate, simplificarea condiţiilor de călătorie în Bulgaria, de la 1 iunie, a dublat cererea zilnică. Pentru Turcia, care solicită, tot de la 1 iunie, test RT-PCR ori rapid antigen numai persoanelor nevaccinate, cererea este în creştere. Turiştii caută vacanţe şi în ţări aflate pe lista verde, cum ar fi Italia, şi cumpără sejururi şi pentru Grecia, care a clarificat de mai multă vreme condiţiile de intrare pentru turişti.
Prima cursă charter a sezonului a plecat pe 1 iunie spre Rhodos, de la Bucureşti. În prima săptămână din luna iunie sunt programate chartere spre Chania/Creta (două pe săptămână), Santorini, Heraklion/Creta - de la Bucureşti, Heraklion/Creta şi Rhodos - de la Cluj-Napoca, urmând ca de la jumătatea lunii iunie 14 zboruri să lege insulele Creta, Rhodos, Zakynthos, Corfu, Santorini, Mykonos de Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.
Vacanţa în Grecia costă de la 291 de euro/persoană, cu reducere de o treime la început de sezon.
Primii turişti Paralela 45 dintre cei vaccinaţi care nu se mai testează pentru Turcia, după schimbarea condiţiilor de acces, ajung sâmbătă în Antalya. Turiştii nevaccinaţi au nevoie de un test RT-PCR făcut cu până la 72 de ore înainte de îmbarcare, ori de unul antigen, realizat cu până la 48 de ore înainte.
Spre Antalya, primele curse charter ale sezonului pornesc din Baia Mare şi de la Bucureşti pe 5 iunie. Din Capitală vor fi două curse în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie. Alte zboruri charter spre Antalya sunt programate vara acesta de la Bacău (din 10 iunie), Timişoara (din 11 iunie), Târgu Mureş (11 iunie), Cluj-Napoca (din 12 iunie), Iaşi (din 16 iunie).
Spre Bodrum există charter de la Bucureşti, în perioada iunie - final de septembrie. Vacanţa de şapte zile în Antalya, ori în Bodrum, costă de la 390 de euro/persoană, respectiv de 560 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive.
"În sprijinul turiştilor noştri care au nevoie de test RT-PCR pentru intrarea într-o ţară care încă îl cere, ori pentru că nu s-au vaccinat deocamdată, prin parteneriatele pe care le avem cu mai multe clinici, costul testului porneşte de la 180 de lei/persoană. De asemenea, testul pentru anticorpi costă 80 de lei la Gral Medical pentru turiştii Paralela 45. Îi încurajăm să încheie asigurarea medicală cu extensie COVID şi o asigurare storno, acoperitoare pentru orice situaţie neplăcută poate apărea. Agentul lor de turism este la dispoziţia lor pentru programarea vacanţelor şi încheierea asigurărilor", precizează Burcea.
Bulgaria, deschisă de la 1 iunie tuturor turiştilor români şi aflată pe lista verde, este foarte căutată în ultima săptămână. În această perioadă, vacanţa în Bulgaria costă de la 5 euro/noapte/persoană, cazarea fără masă.
Cerere mare este şi pentru Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, pentru care cursele încep din a doua jumătate a lunii iunie. Cu un preţ de la 443 de euro/persoană/pachetul de şapte nopţi, vacanţele în Italia au reducere între 15 şi 25% la început de sezon.
Românii continuă să meargă în vacanţă şi în Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh) - destinaţia care a atras cel mai mare număr de turişti începând din toamna anului trecut. Curse charter sunt organizate până la finalul lunii octombrie spre Hurghada din Bucureşti, Baia Mare, Craiova, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, şi spre Sharm el Sheikh din Bucureşti.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4534 / 8828 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
O nouă abordare pe piața avocaturii de business | Mihai Dudoiu și echipa Legal Ground construiesc o alternativă flexibilă la marile case de avocatură, propunând un model colaborativ și antreprenorial. „Legal hub” inovator, ce oferă servicii specializate în finanțări, tranzacții și litigii printr-o structură circulară, în care profesioniștii lucrează „la masa rotundă” pentru a oferi clienților soluții adaptate proiectelor lor
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...