ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat la BVB

08 Aprilie 2021   |   Agerpres

Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 
 
Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania s-a listat, joi, 8 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO, conform unui comunicat de presă al BVB.
 
Acţiunile Raiko vor fi tranzacţionate sub simbolul RKOT (ISIN - RON9LAI37W24), pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
"Bursa este locul unde companiile de talie mică îşi pot accelera dezvoltarea, alimentând-o cu banii pe care îi atrag de la investitori. Cele peste 40 de emisiuni de obligaţiuni şi cele 9 companii nou listate în ultimii aproape 2 ani şi jumătate demonstrează că piaţa de capital este locul propice pentru atragerea finanţării. Sectorul materialelor de construcţii a evoluat foarte bine în ultimii ani, pe fondul trendului pozitiv al ratei de creştere economică din România şi al majorării veniturilor clasei sociale de mijloc, care, implicit, au determinat creşterea standardelor de viaţă ale oamenilor. Suntem încântaţi să avem prezente la Bursa de Valori Bucureşti cât mai multe companii din această industrie, pentru că investind în acţiunile acestor companii, investitorii investesc indirect în sectorul de construcţii", a declarat, în comunicat, Radu Hanga, preşedinte BVB.
 
Debutul acţiunilor Raiko Transilvania la tranzacţionare a fost marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, la care au participat: Tomasz Kurcin, fondator şi administrator Unic, Raiko Transilvania), Marius Alexe, acţionar semnificativ, Raiko Transilvania şi Ovidiu-George Dumitrescu, director general adjunct, TradeVille.
 
"Suntem încântaţi că a venit momentul debutului nostru la Bursa de Valori Bucureşti, devenind astfel prima afacere antreprenorială poloneză care a ales calea pieţei de capital din România. Doresc să mulţumesc tuturor investitorilor care au crezut în povestea noastră şi care au investit până în prezent în acţiuni RKOT. Credem că piaţa AeRO oferă un avantaj de neegalat, care ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea la nivel european într-un ritm accelerat", a spus Tomasz Kurcin, fondator şi administrator unic, Raiko Transilvania.
 
Anterior listării pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat două plasamente private (iulie 2019 şi februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 milioane lei de la investitorii pe piaţa de capital, pentru finanţarea activităţii curente a societăţii, a eventualei extinderi a activităţii prin fuziuni şi susţinerea activităţilor de marketing.
 
Înfiinţată în 2014, în localitatea Căpuşu Mare, judeţul Cluj, Raiko Transilvania are ca principală activitate producţia de sisteme de drenaj şi producţia, vânzarea şi distribuţia sistemelor complete de acoperiş de înaltă calitate şi acoperişuri fotovoltaice. Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante pieţe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, România şi Slovacia.
 
Ponderea cea mai mare în veniturile societăţii o reprezintă categoria "Sisteme de drenaj al apei pluviale", cu o cotă de 63% din cifra de afaceri în anul 2019, în creştere de la 57% în anul 2018. Categoria "Acoperişuri şi accesorii" a reprezentat 19% din veniturile din 2019, în scădere de la nivelul de 35% înregistrat în 2018. Raiko Transilvania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei (+14% faţă de anul 2018) şi un profit de net de 219.000 de lei (faţă de 147.000 de lei în 2018).
 
În primul semestru din 2020, cifra de afaceri a fost de 2,2 milioane de lei (+31% faţă de aceeaşi perioadă din 2019), iar profitul net a fost de 83.000 de lei (faţă de 42.000 de lei în primele şase luni din 2019). Marja netă s-a îmbunătăţit de la 2,5% la 3,7%.
 
Conducerea societăţii estimează că vânzările vor creşte la 10,3 milioane de lei în 2021, pentru ca în 2022 să ajungă la aproape 13,4 milioane de lei. Concomitent, profitul net este estimat să avanseze la 414.000 de lei în 2021 şi, respectiv, la 539.000 de lei în 2022, în condiţiile în care marja profitului net se va menţine la 4%.
 
Pentru următorii cinci ani, Raiko Transilvania îşi propune să atingă o cotă de piaţă de 10%, echivalentul unui volum de afaceri pe segmentul de sisteme de drenaj al apei pluviale de 4 milioane de euro. În 2019, societatea avea o cotă de piaţă de 3,25%.
 
Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 milioane lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acţiune. La începutul lunii februarie 2021, administratorul unic şi directorul general al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deţinea împreună cu soţia sa 53,25% din acţiunile Raiko Transilvania. În nume propriu, Tomasz Kurcin deţine 18,21% din acţiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, deţinută de Tomasz Kurcin şi soţia sa, are 35,04% din acţiunile Raiko Transilvania. Un alt acţionar important al Raiko Transilvania este Marian Marius Alexe, care are 35,19% din acţiuni.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4003 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...