ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RE|MAX România, tranzacții în valoare de 155 milioane de euro în 2018

13 Martie 2019   |   BizLawyer

• peste 3 milioane de euro, cifra de afaceri a companiei obținută din comisioanele tranzacțiilor imobiliare efectuate în 2018 • 2,5 milioane de euro, cea mai mare tranzacție intermediată în 2018

 
 
RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a intermediat anul trecut peste 2.500 de tranzacții imobiliare, în valoare de 155 de milioane de euro per total. Pentru anul curent, compania estimează o creștere de 40% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la aproximativ 4,2 milioane de euro.

Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale încasate în 2018 din intermedierile imobiliare s-a situat la peste 3 milioane de euro, înregistrând o creștere de circa 50% față de anul precedent. De asemenea, rețeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2018 cu 42 de birouri francizate, respectiv 350 de membri, depășind estimările făcute în acest sens la finele lui 2017.


„Putem afirma că 2018 a fost un an productiv pentru RE/MAX, care a marcat pozitiv dezvoltarea companiei pe toate planurile, atât la nivelul cifrelor obținute, cât și în ceea ce ține de dezvoltarea rețelei. Luând în calcul evoluția constant ascendentă a business-ului, investițiile continue în educație și tehnologie, precum și tendințele actuale ale pieței în care activăm, estimăm pentru acest an o creștere de 40% a comisioanelor încasate, precum și a numărului de francize și agenți”, a declarat Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România.

Cluj-Napoca și București, orașele cu cele mai multe tranzacții

Topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de RE/MAX în 2018 rămâne similar cu cel înregistrat anul anterior, birourile RE/MAX din Cluj-Napoca înregistrând cel mai mare număr de proprietăți tranzacționate, urmate de cele din Capitală, fapt datorat potențialului de dezvoltare al piețelor respective.

Clasamentul este completat în anul 2018 de Sibiu, aceasta fiind și schimbarea survenită în topul orașelor, în 2017 pe al treilea loc regăsindu-se Arad. 

Totodată, în Sibiu a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară din cadrul RE/MAX în 2018, respectiv vânzarea unui spațiu industrial de peste 2,5 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Cluj, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2 milioane de euro și apoi o hală industriala în Sibiu, de 1,6 milioane de euro.

De asemenea, segmentul de închirieri a cunoscut o evoluție pozitivă, cea mai importantă tranzacție în acest sens fiind o proprietate industrială din Brașov, ce a generat un comision de 50.000 de euro. În plus, și pe zona de închirieri rezidențiale s-au realizat tranzacții importante, cu valori ale comisioanelor ce au depășit 10.000 de euro în unele cazuri, spre exemplu închirierea unei vile istorice de protocol din București.

În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX, 81% au fost pe segmentul rezidențial, 7% au reprezentat tranzacțiile de terenuri, restul de 12% fiind acoperit de segmentele office, comercial și industrial. Per total, 65% dintre tranzacțiile realizate au fost vânzări. 

Planurile RE/MAX pe anul 2019

Pe fondul rezultatelor înregistrate anul trecut, RE/MAX mizează anul acesta pe o evoluție pozitivă a business-ului, respectiv o creștere de circa 40% în toate direcțiile de dezvoltare. Așadar, până a finele lui 2019, compania se așteaptă la o valoare totală a comisioanelor de circa 4,2 milioane de euro, un număr total de minimum 55 de birouri francizate, respectiv un număr de aproximativ 500 de membri.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7951 / 8260
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...