
ROCA devine acționar al RDF Arad, unul dintre principalii traderi zonali de cereale
05 Noiembrie 2019
BizLawyerPentru județele Timiș și Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrășăminte chimice, semințe și pesticide. Pentru îngrășăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.
Platforma de investiții ROCA a anunțat cea mai recentă tranzacție, care aduce un nou sector strategic în rândul domeniilor în care ROCA activează. Este vorba despre RDF SA, companie arădeană cu experiență extinsă și tradiție pe piața agricolă și o prezență semnificativă la nivel regional.
RDF a fost înființată în anul 1995 și până în prezent a dezvoltat cu succes patru linii de business distincte. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 to cereale/an. Compania deține toată infrastructura necesară în vederea acoperirii întregului lanț de producție.
Pentru perioada următoare, strategia de dezvoltare pe care ROCA alături de RDF SA urmează să o implementeze vizează extinderea activităților companiei către o nouă piață din proximitate dar și digitalizarea activității și implementarea de soluții tehnice inovative care să ofere companiei un avantaj competițional. Viitorul agriculturii în Romania este, în viziunea ROCA, unul digitalizat.
RDF a fost înființată în anul 1995 și până în prezent a dezvoltat cu succes patru linii de business distincte. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 to cereale/an. Compania deține toată infrastructura necesară în vederea acoperirii întregului lanț de producție.
Pentru perioada următoare, strategia de dezvoltare pe care ROCA alături de RDF SA urmează să o implementeze vizează extinderea activităților companiei către o nouă piață din proximitate dar și digitalizarea activității și implementarea de soluții tehnice inovative care să ofere companiei un avantaj competițional. Viitorul agriculturii în Romania este, în viziunea ROCA, unul digitalizat.
„O investiție în domeniul agri-food este printre obiectivele noastre încă de la începutul ROCA. Această tranzacție ne oferă acces la un sector strategic, prin care avem oportunitatea să participăm substanțial la consolidarea economiei românești. Ne alăturăm RDF cu mult entuziasm, pentru că am identificat oportunități reale de creștere la care credem că ROCA poate contribui. Odată cu proiectele investiționale derulate cu fonduri europene, RDF va beneficia de capacitate de depozitare suplimentară, prin care își va putea asigura creșterea vânzărilor si extinderea serviciilor oferite. Considerăm că proximitatea față de agricultori și implicarea focusată la nivel local sunt un atu pe care un jucător regional îl are în fața marilor traderi la nivel național. Prin expertiză de business și viziune, ROCA își propune să transforme acest avantaj într-o strategie sustenabilă de dezvoltare”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.
Pentru județele Timiș și Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrășăminte chimice, semințe și pesticide. Pentru îngrășăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât si cu producători externi de la care face import direct.
„Încă de la înființare, în dezvoltarea RDF a fost investit exclusiv capital românesc și, prin această asociere, mă bucur că RDF rămâne în continuare o companie cu 100% capital românesc. La momentul actual suntem la mijlocul implementării unui proiect de 2,5 milioane euro, în plin proces de creștere a investițiilor și per total într-un trend ascendent de dezvoltare. Pentru viitor, împărtășim aceeași viziune cu noul nostru partener, Platforma ROCA. Intenția noastră comună este de a accelera procesul de dezvoltare a RDF, de a face din RDF un jucător și mai important în piața agri și de a consolida relațiile comerciale atât cu furnizorii cât și cu clienții”, a declarat Florin Deznan, CEO și fondator RDF SA.
România are 13,9 milioane de hectare de suprafață agricolă utilizată, care ne situează pe locul 6 în Uniunea Europeană. Mai mult, suntem în top 10 cei mai mari exportatori de porumb din lume, respectiv pe locul 9 în topul global al exportatorilor de grâu, cu un potențial uriaș pe zona de agribusiness. În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.
Deși agricultura are o pondere de doar 10% în economia națională, Romania rămâne o țară cu un potențial uriaș pe acest sector. Conform declarațiilor făcute de analiști de-a lungul timpului, avem capacitatea agricolă de a asigura hrana pentru 80 de milioane de persoane, de aproape patru ori mai mult decât populația actuală a țării.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7464 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...