ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani

21 Mai 2024   |   B. A.

Din echipă au mai facut parte Valeria Stropșa (senior attorney at law) și Silviu Lazăr (senior attorney at law). Aspectele de dreptul concurenței și autorizare a investiției străine directe au fost gestionate de echipa de concurență, UE și comerț exterior a firmei, coordonată de Georgiana Bădescu (partner).

 
 
Schoenherr și Asociații SCA a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite preponderent neperformante (NPE) către APS. Portofoliul, care se referă la creanțe în valoare nominală de 400 de milioane de euro, constă în aproximativ 2.000 de credite de consum și garantate cu ipoteci imobiliare. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a finanțat o cotă de 30% din participație, restul fiind finanțat de APS din fonduri proprii și conturi gestionate.

„Ne bucurăm că am asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale în acest portofoliu de credite neperformante în România”, a declarat partenerul Matei Florea, coordonatorul echipei Schoenherr implicate în acest proiect. „Timp de peste un deceniu, Schoenherr a acordat asistență juridică în legătură cu unele dintre cele mai mari tranzacții având ca obiect portofolii de credite neperformante din România, contribuind astfel la sprijinirea funcționării sistemului bancar românesc.”


APS şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au anunțat recent că au finalizat Proiectul Delta, o tranzacţie care a implicat achiziţionarea unei participaţii într-un portofoliu de credite subperformante şi neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar în România, precum şi credite negarantate, cu o valoare totală a tranzacţiei de aproximativ 400 de milioane de euro.

Proiectul Delta reprezintă cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzacţionat în România, în ultimii 4 ani.

Înființată în 1916, Piraeus Bank este astăzi cea mai mare bancă din Grecia în ceea ce privește creditele și depozitele clienților. Grupul a ieșit de pe piața românească în 2018, odată cu vânzarea operațiunilor sale bancare locale către fondul de investiții american JC Flowers, tranzacție în care Piraeus a fost asistată de Schoenherr România, în calitate de consultant juridic.

APS este unul dintre principalii investitori și administratori de credite neperformante, activ în 15 țări. În prezent, APS gestionează peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde euro.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit peste 10,9 miliarde euro în 525 de proiecte din țară, concentrându-se pe dezvoltarea continuă a sectorului financiar și a piețelor de capital, pe finanțarea infrastructurii și pe stimularea productivității sectorului privat.

Echipa Schoenherr și Asociații SCA care a asistat Piraeus Bank în acest proiect a fost coordonată de Matei Florea (partner) și i-a inclus pe Valeria Stropșa (senior attorney at law) și Silviu Lazăr (senior attorney at law). Aspectele de dreptul concurenței și autorizare a investiției străine directe au fost gestionate de echipa de concurență, UE și comerț exterior a firmei, coordonată de Georgiana Bădescu (partner).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 58 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...