ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Start-up-ul românesc Footprints vrea să atragă o investiţie de 500.000 de euro pentru extinderea afacerii

06 Octombrie 2022   |   AGERPRES

Footprints For Retail este singura companie românească inclusă în Microsoft Pegasus, programul Microsoft desfăşurat la nivel global care include 12 companii pe care pariază că vor remodela businessul şi modul de operare al comerţului clasic.

 
 
Start-up-ul românesc Footprints, ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, demarează prima rundă de finanţare şi ţinteşte atragerea unei investiţii de 500.000 de euro, după ce anterior a reuşit să atragă 275.000 de euro de la opt investitori.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, acţionarii se aşteaptă ca mixul investitori şi fond de venture capital să asigure cea mai bună dezvoltare singurei companii de Retail Media din România.

"Demararea acestei runde de finanţare are loc într-un moment de creştere semnificativă a pieţei de Retail Media - o nouă formă de advertising care închide bucla dintre afişările media şi tranzacţiile comerciale pentru a îmbunătăţi targetarea, a oferi noi informaţii despre public şi pentru a livra experienţe mai relevante şi mai valoroase pentru consumatori. La nivel global, această piaţă este estimată să atingă la finalul lui 2022 venituri de 50 de miliarde de dolari, în creştere cu peste 30% faţă de anul trecut. Nevoia de finanţare pentru dezvoltarea accelerată a Footprints for Retail şi deschiderea primei runde vin într-un context în care marii retaileri sunt constrânşi să identifice noi clienţi potenţiali, să îi întâmpine în cât mai multe locuri şi să le cunoască nevoile şi dorinţele de achiziţie ale acestora, concomitent cu anticiparea comportamentului de consum, în încercarea de a identifica noi surse de venit şi de a creşte marjele de profit", notează reprezentanţii start-up-ului.


Conform unei analize a companiei, dacă, în cazul retailerilor online, proporţia dintre investiţia de media în achiziţia unui client nou sau în generarea unei tranzacţii noi şi rezultate este de 15 - 25% (Return on Ad Spend), în cazul retailerilor fizici această pondere este de doar 3,5 - 5%.

Soluţia Footprints are la bază o tehnologie unică ce le oferă companiilor din retailul offline posibilitatea de conversie a traficului anonim în clienţi profitabili, cu un comportament de achiziţie predictibil, analizând în mod unitar datele comportamentale din offline şi online, cu ajutorul inteligenţei artificiale şi automatizării algoritmice.

"Finanţarea atrasă va permite extinderea în mai multe ţări, obiectivul companiei fiind ca, la finalul anului viitor, soluţia dezvoltată să fie folosită şi de retaileri din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa şi Germania. Totodată, va permite şi dezvoltarea platformei şi a algoritmilor AI în direcţia îmbunătăţirii predicţiilor comportamentului de consum în retailul fizic", se menţionează în comunicat.

La nivel global, piaţa de retail media este estimată să atingă, la finalul anului 2022, venituri de 50 de miliarde de dolari, în creştere cu peste 30% faţă de anul trecut.

Footprints For Retail este singura companie românească inclusă în Microsoft Pegasus, programul Microsoft desfăşurat la nivel global care include 12 companii pe care pariază că vor remodela businessul şi modul de operare al comerţului clasic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 396 / 38203
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
Anul 2022 a fost o etapă importantă în dezvoltarea firmei Stratulat Albulescu: rezultate foarte bune în toate practicile, expansiune peste granițe, multe contacte internaționale și consolidare a echipei. Deși anul acesta nu va fi unul ușor din punct de vedere economic, liderii firmei spun că o creștere de doi digiți poate fi realizabilă. Starea de spirit a clienților este bună, mulți dintre ei păstrându-și apetitul pentru proiectele de investiții
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...