
Startup-ul românesc Bob Concierge a ridicat o nouă finanțare în valoare de 6 mil. €
18 Octombrie 2021
BizLawyerCompania a dezvoltat un dispozitiv automatizat de vânzare de produse şi servicii pentru complexele rezidențiale
Startup-ul românesc Bob Concierge, care a construit un dispozitiv automatizat de vânzare de produse şi servicii pentru scările din complexele rezidențiale, a ridicat o finanțare de 6 milioane de euro de la fondul de investiții american NCH Capital.
Cu această nouă rundă de finanțare de 6 milioane de euro, primită de la fondul de investiții american NCH Capital, echipa Bob Concierge are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel încât să devină cel mai important marketplace al serviciilor rezidențiale din România și din S-E Europei. Investițiile totale în startup-ul românesc cumulează 11 milioane de euro.
În prezent, Bob Concierge operează o rețea de 64 de aparate în București și încă 100 în proces de instalare. Proiectul va utiliza finanțarea obținută pentru dezvoltarea rețelei în țară și la nivel internațional.
Cu această nouă rundă de finanțare de 6 milioane de euro, primită de la fondul de investiții american NCH Capital, echipa Bob Concierge are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel încât să devină cel mai important marketplace al serviciilor rezidențiale din România și din S-E Europei. Investițiile totale în startup-ul românesc cumulează 11 milioane de euro.
În prezent, Bob Concierge operează o rețea de 64 de aparate în București și încă 100 în proces de instalare. Proiectul va utiliza finanțarea obținută pentru dezvoltarea rețelei în țară și la nivel internațional.
Bob Concierge este un startup dezvoltat integral în România care aduce în locuințe un mini-shop automat, cu alimente și băuturi, complimentat cu o platforma online Uncle Bob de produse esentiale și o gamă de servicii casnice.
Bob Concierge are implementată tehnologia „Grab and Go” unde clientul înregistrat în aplicația mobilă deschide mini-shop-ul și ia orice își dorește. Clientul se autentifică prin scanarea codului QR, urmând ca produsele să fie identificate de multitudinea de senzori, iar suma pentru costul produselor să fie retrasă automat din contul utilizatorului. În compartimentele pentru livrare curierii pot lăsa sau prelua un colet, iar în compartimentele speciale pentru curățătorie, utilizatorii pot lăsa hainele pe care le vor primi înapoi spălate și călcate.
Proiectul Bob Concierge este primul în lume de acest gen, fiind bazat pe tehnologii de tip Internet of Things și folosind inteligență artificială pentru asigura un lanț integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Astfel, Bob Concierge își propune crearea unei rețele de 5.000 de aparate în România și 50.000 de aparate în Europa în următorii ani.
Toate componentele hardware și software ale soluțiilor oferite de Bob Concierge sunt dezvoltate și produse exclusiv în România, cu echipe și talent local.
“Puține startup-uri în România și Europa au curajul de a dezvolta soluții de hardware inteligent. Noi suntem convinși că inovațiile bazate doar pe software sunt acum în apogeu, dar în viitor vor decădea din cauza limitărilor pe care le au. Viitorul aparține hardware-ului automatizat dotat cu inteligență artificială”, a declarat Mihail Gîrneț, CEO-ul Bob Concierge.
Bob Concierge și serviciul adiacent Uncle Bob inovează retail-ul de proximitate introducând pe piața din România soluții de comercializare complet automatizate direct în complexele rezidențiale. Bob Concierge rezolvă sarcinile zi de zi ale locatarilor și pune la dispoziția lor mâncare, produse alimentare și servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Clienții Bob Concierge au posibilitatea inclusiv să recepționeze colete fără să fie nevoiți să aștepte curierii și să lase hainele la curățătorie.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3596 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...