ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit vine în sprijinul IMM-urilor și companiilor mid-caps din România și alte 8 țări din CEE

16 Iunie 2020   |   BizLawyer

• Facilitatea InnovFin de tip umbrelă este deja disponibilă în România și alte 8 țări din CEE, precum și pentru 6 firme de leasing, în vederea asigurării capitalului de lucru și a finanțării investițiilor • Din totalul de 1 miliard de euro asigurați inițial de către facilitatea de tip umbrelă a InnovFin, aproximativ 600 de milioane de euro sunt acum disponibili prin intermediul condițiilor speciale în contextul Covid-19

 
 
UniCredit a aderat la pachetul de măsuri de sprijin financiar în contextul situației provocate de Covid-19 furnizat de Fondul European pentru Investiții (European Investment Fund - EIF), având astfel posibilitatea să asigure împrumuturi pentru capitalul de lucru către IMM-uri și companii mid-caps din regiunea CEE, cu garanții EIF de 80% (față de 50% anterior) și criterii de eligibilitate simplificate.

Aceste noi măsuri extind aplicabilitatea garanției InnovFin către companii mid-caps mari, extinzând baza de eligibilitate de la cele deja avute deja în vedere (IMM-uri sau companii cu capitalizare medie). În plus, pentru a sprijini demersurile de adoptare a tehnologiilor digitale și transformarea digitală a companiilor, garanția InnovFin a fost extinsă și pentru a acoperi finanțarea transformării digitale. Tranzacția beneficiază de sprijinul Horizon 2020, programul cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovație, și de suportul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI) – esența Planului de Investiții pentru Europa.


Aceste noi măsuri permit UniCredit să ofere suport pentru companii din România și alte 8 țări din Europa Centrală și de Est: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia.

“Oferim suport susținut afacerilor prin intermediul acestei inițiative pentru a le ajuta să își gestioneze problemele de lichiditate ce apar ca rezultat al impactului COVID-19” au declarat Gianfranco Bisagni și Niccolo Ubertalli, Co-CEOs Commercial Banking CEE în cadrul UniCredit. “Acest pas urmărește să garanteze asigurarea cash flow-ului pentru companii în circumstanțele excepționale și dificile din prezent, precum și asigurarea capitalului de lucru. La UniCredit suntem angajați în luarea unor măsuri decisive și concrete pentru sprijinirea companiilor; ne declarăm sprijinul deplin pentru economia reală”.

“Suntem pregătiți să avem propriul rol în contextul măsurilor extinse avute în vedere de țările și instituțiile europene, iar acest acord cu EIF ne permite să garantăm antreprenorilor din zona CEE sprijinul necesar pentru a contracara consecințele acestei situații de urgență, asigurând continuitatea lanțului de producție și oferind o bază pentru refacerea economiilor din zona Europei Centrale și de Est”.

La momentul iunie 2020, UniCredit este implicată în CEE în 30 de scheme de garantare cu suport din partea instituțiilor financiare internaționale și a băncilor de dezvoltare locale, sprijinind finanțarea IMM-urilor și a companiilor mijlocii cu aproape 3,8 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde de euro au fost deja utilizați.

Suma rămasă, de 2,6 miliarde de euro, include de asemenea noi scheme locale de garantare dedicate sprijinului în contextul Covid-19, totalizând 1,2 miliarde de euro, precum și, așa cum se arată mai sus, garanții InnovFin din cadrul pachetului COVID în valoare de 0,6 miliarde de euro, cu scopul de a facilita activitățile de creditare din regiune în următorii 2-3 ani.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5997 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...