ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vista Bank a acordat un credit de 13,9 milioane euro companiei Alive Wind Power On

19 Aprilie 2024   |   Agerpres

Alive Wind Power One este membră a Premier Energy Group - unul dintre grupurile de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est

 
 
Vista Bank România a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiţii în valoare de 13,9 milioane de euro, pentru achiziţia unui parc eolian situat în Drânceni (judeţul Vaslui), cu o putere instalată totală de până la 18 MW, informează banca, printr-un comunicat.

"Suntem încântaţi să acordăm această facilitate de credit companiei Alive Wind Power One, membră a Premier Energy Group - un partener valoros al Vista Bank şi unul dintre grupurile de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est - pentru a-şi extinde afacerile de succes din domeniul energiei regenerabile. Este un nou proiect important din seria finanţărilor verzi prin care contribuim la alinierea economiei la obiectivele europene de sustenabilitate şi de reducere a impactului schimbărilor climatice. Astăzi, mai mult decât oricând, băncile şi companiile din domeniul energetic trebuie să lucreze împreună pentru a asigura un viitor mai bun, bazat pe independenţă energetică şi sustenabilitate", a declarat Georgios Athanasopoulos, CEO Vista Bank, potrivit comunicatului citat.


Cu o istorie de peste 25 de ani pe piaţa din România, Vista Bank a crescut atât organic, cât şi prin achiziţia Credit Agricole Bank România în 2021, avansând astfel în clasamentul băncilor din România.

Cu una dintre cele mai rapide creşteri din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, grupul Premier Energy este reprezentat de trei verticale de business - furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar) în România şi Moldova. De la finalul anului 2022 încoace, printr-un şir de achiziţii, Premier Energy a devenit şi un jucător regional important în sectorul energiei regenerabile.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 56 / 8002
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...