ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DLA Piper lansează un ghid global al regimurilor legislative privitoare la combaterea corupţiei

23 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Ghidul “Global bribery offenses” reprezintă o lectură esențială pentru cei care vor să afle mai multe despre domeniul de aplicare a legilor anticorupţie din întreaga lume.

 
 
DLA Piper lansează ghidul multijurisdicţional “Global bribery offenses”, un punct de plecare cuprinzător pentru organizaţiile care operează la scară globală şi un material-suport în înțelegerea diferitelor regimuri legislative la care sunt supuse. În acest sens, ghidul este disponibil pentru descărcare aici şi permite companiilor să aibă o abordare informată referitor la identificarea și evaluarea riscului asociat corupţiei și implementarea unor sisteme eficiente de conformitate.


Capitolul dedicat Romȃniei, care poate fi consultat aici , a fost realizat de către Alexandru Arjoca, Counsel în cadrul biroului nostru local, şi oferă o perspectivă la zi a domeniului, ce va suferi, cel puțin la nivel declarativ, modificări pe parcursul anului viitor: “Acest ghid reflectă o sinteză a reglementărilor la zi în materie de anticorupție. În contextul adoptării recente, la 17 decembrie, a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2021-2025, precum și pe fondul declarațiilor de presă ale ministrului justiției cu ocazia adoptării acesteia de către Guvernul României, este de așteptat ca legislația în domeniu să sufere modificări pe parcursul anului 2022, de natură a combate proliferarea acestui fenomen și a facilita aderarea Romȃniei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).”

Fenomenul globalizării oferă companiilor o amprentă cu adevărat internațională, ceea ce implică oportunități, dar și riscuri noi, precum cele legate de respectarea legislației locale anti-mită și corupție. Standardele îmbunătățite în identificarea infracțiunilor internaționale de dare şi luare de mită au oferit fundalul pentru comunitatea de afaceri de a gestiona eficient riscurile asociate acestui fenomen. Astfel, angajamentele privind combaterea corupţiei se reflectă şi în numărul tot mai mare (44 în prezent) de ţări semnatare ale Convenţiei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la peste 20 de ani de la publicarea textului iniţial.

Ghidul “Global bribery offenses” reprezintă o lectură esențială pentru cei care vor să afle mai multe despre domeniul de aplicare a legilor anticorupţie din întreaga lume.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15 / 60
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...