ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

 
 
THE CHILD FACTOR își propune să fie o platformă de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importantă a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului și vor promova principiul interesului superior al copilului în special în contextul divorțului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Șerban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP).

Inițiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca răspuns la nevoia clienților de a accesa informații juridice utile și corecte  în legătură cu problemele legale ce pot interveni în relaţiile dintre persoanele unite printr-o relaţie de rudenie sau prin căsătorie, în special în cazuri de divorț și partaje, adopții și succesiuni, violență domestică.


Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, după cum sugerează și denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emoțional negativ asupra copiilor prinși în lupta părinților aflați în pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divorț. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie să le aibă în vedere părinții în cadrul unui divorț, fiind important ca aceștia să înteleagă drama/trauma la care este supus copilul și să soluționeze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

“Ideea blog-ului a luat naștere într-o perioadă de boom a cazurilor de divorț și de violență domestică. 2020  a fost anul care a adus un divorț la 3,5 căsătorii și peste 22000 de cupluri divorțate, iar trendul pare să continue. În cadrul procedurilor de divorț cu minori, lupta cea mai dură este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins în disputa părinților și folosit de fiecare dintre aceștia drept armă sau monedă de schimb împotriva celuilalt părinte. Am susținut mereu și nu vrem să abdicăm de la acest principiu că interesul clientului trebuie să fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul să fie benefic atât pentru client cât și pentru copil. Fiecare parte este reprezentată de un avocat, singurul care nu are avocat în cadrul procesului este copilul. Milităm mereu, ca prim pas în procedura de divorț cu minori, pentru soluționarea amiabilă care presupune o înțelegere a părinților asupra celei mai bune variante de despărțire, cu impact minim asupra copilului”, a subliniat Ovidiu Șerban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP și inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR.

La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate începând de astăzi primele articole publicate de echipa de avocați aflată în spatele acestui proiect.

ZRVP se numără printre puținele societăți de avocatură din România care oferă servicii de consultanță și reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocați gestionează în prezent peste 100 de mandate, prepondent divorțuri și partaje, adopții și succesiuni.

ZRVP a organizat in 2018, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Fundația Estuar și cu Organizația Salvați Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”, o inițiativă necesară în condițiile în care numărul proceselor de divorț în care erau implicați copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului Național de Statistică. De atunci cifrele au crescut, la fel și cazurile de violență domestică, violență împotriva copiilor, abuzuri emoționale și fizice.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 84
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
Băncilă, Diaconu și Asociații | Formalismul excesiv al ANAF, invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Lipsa rapoartelor de lucrări si existența unui departament propriu de vânzări nu influențează tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vânzări
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...