ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

 
 
THE CHILD FACTOR își propune să fie o platformă de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importantă a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului și vor promova principiul interesului superior al copilului în special în contextul divorțului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Șerban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP).

Inițiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca răspuns la nevoia clienților de a accesa informații juridice utile și corecte  în legătură cu problemele legale ce pot interveni în relaţiile dintre persoanele unite printr-o relaţie de rudenie sau prin căsătorie, în special în cazuri de divorț și partaje, adopții și succesiuni, violență domestică.


Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, după cum sugerează și denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emoțional negativ asupra copiilor prinși în lupta părinților aflați în pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divorț. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie să le aibă în vedere părinții în cadrul unui divorț, fiind important ca aceștia să înteleagă drama/trauma la care este supus copilul și să soluționeze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

“Ideea blog-ului a luat naștere într-o perioadă de boom a cazurilor de divorț și de violență domestică. 2020  a fost anul care a adus un divorț la 3,5 căsătorii și peste 22000 de cupluri divorțate, iar trendul pare să continue. În cadrul procedurilor de divorț cu minori, lupta cea mai dură este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins în disputa părinților și folosit de fiecare dintre aceștia drept armă sau monedă de schimb împotriva celuilalt părinte. Am susținut mereu și nu vrem să abdicăm de la acest principiu că interesul clientului trebuie să fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul să fie benefic atât pentru client cât și pentru copil. Fiecare parte este reprezentată de un avocat, singurul care nu are avocat în cadrul procesului este copilul. Milităm mereu, ca prim pas în procedura de divorț cu minori, pentru soluționarea amiabilă care presupune o înțelegere a părinților asupra celei mai bune variante de despărțire, cu impact minim asupra copilului”, a subliniat Ovidiu Șerban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP și inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR.

La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate începând de astăzi primele articole publicate de echipa de avocați aflată în spatele acestui proiect.

ZRVP se numără printre puținele societăți de avocatură din România care oferă servicii de consultanță și reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocați gestionează în prezent peste 100 de mandate, prepondent divorțuri și partaje, adopții și succesiuni.

ZRVP a organizat in 2018, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Fundația Estuar și cu Organizația Salvați Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”, o inițiativă necesară în condițiile în care numărul proceselor de divorț în care erau implicați copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului Național de Statistică. De atunci cifrele au crescut, la fel și cazurile de violență domestică, violență împotriva copiilor, abuzuri emoționale și fizice.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 31 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...