ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul de Administraţie a aprobat de principiu fuziunea celor trei societăţi de distribuţie din cadrul Grupului Electrica

28 Mai 2020   |   AGERPRES

Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare), precizează reprezentanţii companiei.

 
 
Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat de principiu, în şedinţa de miercuri, fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord, iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord, conform unui comunicat al companiei remis AGERPRES.

Hotărârea Consiliului de Administraţie reprezintă încă un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM). Pe aria de distribuţie, continuarea procesului de transformare, modernizare şi optimizare a modelului de business, în raport cu prevederile cadrului de reglementare, reprezintă o etapă esenţială a strategiei Electrica, se menţionează în comunicat.


"Fuziunile aprobate de Consiliul de Administraţie al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului şi reprezintă paşi importanţi în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinşi că fuziunea companiilor de distribuţie şi cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activităţii, astfel încât brand-ul Electrica să-şi consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piaţa energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă", a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

Obiectivele principale urmărite pe termen scurt şi mediu sunt creşterea calităţii serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare), precizează reprezentanţii companiei.

În zona de servicii energetice, obiectivul strategic este de a transforma compania într-un furnizor integrat de soluţii energetice şi a început deja să fie pregătit un portofoliu de servicii integrate şi competitive, care să acopere atât servicii de proiectare şi execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât şi servicii adaptate nevoilor clienţilor business.

"Ambele iniţiative strategice creează oportunitatea implementării unor noi arhitecturi optimizate de sisteme informatice suport pentru procesele de business şi accelerarea implementării unor soluţii informatice moderne care să permită derularea operaţiunilor în condiţii de eficienţă şi siguranţă. Accelerarea transformării digitale este deja parte a procesului de eficientizare a Grupului Electrica, reprezentând un pilon strategic al modernizării, ţinta noastră fiind transformarea într-o organizaţie optimizată şi agilă, pe toate liniile de business", se mai subliniază în comunicat.

Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice: acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.

În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.

După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde de lei investiţi în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane de lei, reprezentând planul de investiţii pentru 2020.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Young Professionals to Watch | Pentru Andreia Moraru (Senior Associate), avocat cu un master absolvit în Olanda, reputația internațională a ZRVP a fost garanția că va lucra în mandate de arbitraj internațional de anvergură, alături de o echipă care și-a demonstrat valoarea în piață: ”Toate așteptările profesionale mi-au fost depășite și mă bucur mult că am avut oportunitatea să mă alătur echipei. La ZRVP am simțit întotdeauna că avocații seniori au suficientă experiență încât să găsească drumul și în cazul în care poteca nu este bătătorită”
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...