ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Departamentul Juridic al Eurolife FFH desfășoară anual un training cu angajații pe teme de Concurență. Ciprian Mihalache, Legal Manager: Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială

07 Decembrie 2023   |   Ștefania Enache

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țucă Zbârcea & Asociații.

Ciprian Mihalache, Legal Manager Eurolife FFH

 
 
Companiile, indiferent de industria în care activează, și-ar dori ca prezența Consiliului Concurenței în zona de training, prevenție și educație concurențială să fie mult mai intensă.Firmele sunt foarte atente la orice acțiune a Autorității de concurență, conformarea fiind extrem de importantă.„Conformarea în zona de Concurență, dar nu numai, este foarte importantă pentru companie. Departamentul Juridic desfășoară anual un scurt training cu angajații pe tema „Aspecte de drept concurențial”, în care prezentăm noțiuni generale privind dreptul concurențial, cum ar fi: definiții, tipuri de încălcări, conduită, exemple cu aplicație directă în domeniul asigurărilor etc. ”, punctează Ciprian Mihalache, Legal Managerul Eurolife FFH.


Un sector atât de vast, cum este cel al asigurărilor, are nevoie de o protecție ridicată atunci când vine vorba despre regulile din domeniul Concurenței. Ciprian Mihalache subliniază faptul că departamentele de legal din cadrul firmelor nu pot și nu au cum să ofere singure cea mai bună protecție pentru o companie. Acesta este motivul pentru care se apelează la ajutor extern, colaborarea cu o casă de avocatură cu experiență în această practică fiind cea mai utilă variantă.

„Trebuie menționat că Departamentul Legal este cel care mijlocește și consiliază atât conducerea, cât și personalul în teme concurențiale. După cum arătam mai sus, trainingul este la fel de relevant, ajutând în procesul de conformare. Nu în ultimul rând, Departamentul Legal, pe lângă rolul de consiliere, considerăm că îndeplinește în mod evident și un puternic rol de conformare continuă, în sensul de control al conformării”, explică Legal Managerul Eurolife FFH.
Prevenția este foarte importantă

Consiliul Concurenței este una dintre instituțiile statului cu cea mai puternică prezență, autoritatea fiind recunoscută de mediul de business ca una care acționeză în mod constant. Acesta este și motivul pentru care nu se poate spune că în ultima perioadă s-a observat  o efervescență deosebită în acest domeniu, în ultimul an față de anii precedenți. Consiliul Concurenței este mereu prezent și atent, urmărind regulat modul în care este respectată legislația în vigoare.

Eurolife FFH nu a fost în ultimii doi ani în atenția Consiliului Concurenței, dar acest lucru nu a scăzut vigilența companiei, care acordă o atenție permanentă tuturor schimbărilor care intervin în domeniu, dar și pregătirii angajaților astfel încât aceștia să cunoască foarte bine regulile de conformare.

Tocmai pentru a respecta aceste principii, Eurolife FFH a derulat la nivelul companiei un audit pe partea de concurență, fapt ce a permis evitarea riscurilor care ar putea interveni în activitățile firmei. Mai mult, a inițiat programe interne de conformare cu o societate de avocatură, în momentele inițiale ale procesului, pentru ca ulterior să le dezvolte intern prin intermediul Departamentului Legal.

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țuca Zbârcea & Asociații.

Ajutorul extrern este luat în calcul și în cazul în care s-ar ajunge în situații care implică demersuri în instanță pe aspecte de antitrust. În astfel de cazuri, Departamentul Legal al Eurolife FFH ar lucra în strânsă legătură cu echipa de avocați a unei firme de specialitate.

Atunci când vine vorba despre cele mai sensibile reglementări din zona concurenței, interlocutorul BizLawyer consideră că în această categorie se detașează participarea la asociații profesionale și schimbul de informații prin intermediul acestora. „În mod evident, Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială, dacă putem spune. Eventual, un departament specific în cadrul Consiliului Concurenței care să conducă, să desfășoare în mod constant sesiuni de training, de conferințe etc.”, încheie Legal Managerul Eurolife FFH.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...