ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Departamentul Juridic al Eurolife FFH desfășoară anual un training cu angajații pe teme de Concurență. Ciprian Mihalache, Legal Manager: Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială

07 Decembrie 2023   |   Ștefania Enache

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țucă Zbârcea & Asociații.

Ciprian Mihalache, Legal Manager Eurolife FFH

 
 
Companiile, indiferent de industria în care activează, și-ar dori ca prezența Consiliului Concurenței în zona de training, prevenție și educație concurențială să fie mult mai intensă.Firmele sunt foarte atente la orice acțiune a Autorității de concurență, conformarea fiind extrem de importantă.„Conformarea în zona de Concurență, dar nu numai, este foarte importantă pentru companie. Departamentul Juridic desfășoară anual un scurt training cu angajații pe tema „Aspecte de drept concurențial”, în care prezentăm noțiuni generale privind dreptul concurențial, cum ar fi: definiții, tipuri de încălcări, conduită, exemple cu aplicație directă în domeniul asigurărilor etc. ”, punctează Ciprian Mihalache, Legal Managerul Eurolife FFH.


Un sector atât de vast, cum este cel al asigurărilor, are nevoie de o protecție ridicată atunci când vine vorba despre regulile din domeniul Concurenței. Ciprian Mihalache subliniază faptul că departamentele de legal din cadrul firmelor nu pot și nu au cum să ofere singure cea mai bună protecție pentru o companie. Acesta este motivul pentru care se apelează la ajutor extern, colaborarea cu o casă de avocatură cu experiență în această practică fiind cea mai utilă variantă.

„Trebuie menționat că Departamentul Legal este cel care mijlocește și consiliază atât conducerea, cât și personalul în teme concurențiale. După cum arătam mai sus, trainingul este la fel de relevant, ajutând în procesul de conformare. Nu în ultimul rând, Departamentul Legal, pe lângă rolul de consiliere, considerăm că îndeplinește în mod evident și un puternic rol de conformare continuă, în sensul de control al conformării”, explică Legal Managerul Eurolife FFH.
Prevenția este foarte importantă

Consiliul Concurenței este una dintre instituțiile statului cu cea mai puternică prezență, autoritatea fiind recunoscută de mediul de business ca una care acționeză în mod constant. Acesta este și motivul pentru care nu se poate spune că în ultima perioadă s-a observat  o efervescență deosebită în acest domeniu, în ultimul an față de anii precedenți. Consiliul Concurenței este mereu prezent și atent, urmărind regulat modul în care este respectată legislația în vigoare.

Eurolife FFH nu a fost în ultimii doi ani în atenția Consiliului Concurenței, dar acest lucru nu a scăzut vigilența companiei, care acordă o atenție permanentă tuturor schimbărilor care intervin în domeniu, dar și pregătirii angajaților astfel încât aceștia să cunoască foarte bine regulile de conformare.

Tocmai pentru a respecta aceste principii, Eurolife FFH a derulat la nivelul companiei un audit pe partea de concurență, fapt ce a permis evitarea riscurilor care ar putea interveni în activitățile firmei. Mai mult, a inițiat programe interne de conformare cu o societate de avocatură, în momentele inițiale ale procesului, pentru ca ulterior să le dezvolte intern prin intermediul Departamentului Legal.

În ultimii doi ani, cel mai important proiect derulat de departamentul coordonat de Ciprian Mihalache în zona de Concurență a vizat trainingul pentru angajații Eurolife FFH. Proiectul a fost implementat împreună cu experții Țuca Zbârcea & Asociații.

Ajutorul extrern este luat în calcul și în cazul în care s-ar ajunge în situații care implică demersuri în instanță pe aspecte de antitrust. În astfel de cazuri, Departamentul Legal al Eurolife FFH ar lucra în strânsă legătură cu echipa de avocați a unei firme de specialitate.

Atunci când vine vorba despre cele mai sensibile reglementări din zona concurenței, interlocutorul BizLawyer consideră că în această categorie se detașează participarea la asociații profesionale și schimbul de informații prin intermediul acestora. „În mod evident, Autoritatea ar putea să fie mult mai prezentă în zona de trainig, prevenție și educație concurențială, dacă putem spune. Eventual, un departament specific în cadrul Consiliului Concurenței care să conducă, să desfășoare în mod constant sesiuni de training, de conferințe etc.”, încheie Legal Managerul Eurolife FFH.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...