ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CNIPMMR: Cinci măsuri imediate pe care noul guvern trebuie să le implementeze în domeniul fondurilor europene

04 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), susţine că o altă prioritate zero a noului guvern ar trebui fie aducerea românilor înapoi acasă.

 
 
România are nevoie de un guvern care să urgenteze debirocratizarea, să simplifice viaţa cetăţenilor şi viaţa întreprinzătorilor, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţei presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR).

"Noi considerăm că un guvern, dacă el va fi instalat astăzi (luni, n.r.), trebuie să înceapă cu principalele probleme ale mediului de afaceri. România are nevoie de un guvern care să urgenteze debirocratizarea, un guvern care să simplifice viaţa cetăţenilor, viaţa întreprinzătorilor, viaţa celor din mediul public, pentru că nici pentru ei nu este uşor cu atâtea raportări şi hârtii care se plimbă dintr-o parte în alta. Şi trebuie să ne propunem ca ţară, la un moment dat, să ajungem într-un top fruntaş, de data asta, al uşurinţei de a face afaceri. Aici am şi o soluţie. Trebuie să luăm acel top în care an de an am coborât. Urcasem câteva poziţii, undeva în perioada 2013 - 2014, după care am coborât în mod constant şi suntem undeva la locul 50 - 55 în ceea ce înseamnă uşurinţa de a face afaceri. Propunerea noastră este ca un guvern să-şi asume intrarea în top 20 la nivel mondial în uşurinţa de a face afaceri", a spus Florin Jianu.


El a precizat că atingerea acestui obiectiv nu este greu de atins.

În cadrul conferinţei au fost prezentate cinci măsuri imediate pe care noul guvern trebuie să le implementeze în domeniul fondurilor europene, una dintre ele fiind debirocratizarea.

O altă măsură vizează operaţionalizarea Programului Romania Tech Nation care presupune transformarea digitală a întreprinderilor, cu focus pe educaţia antreprenorilor şi a angajaţilor din IMM-uri, precum şi tranziţia de la şcoală la viaţa activă a elevilor şi studenţilor prin pregătirea acestora pentru Industria 4.0 prin oferirea unor programe integrate de consiliere profesională şi de pregătire în domeniul competenţelor digitale de baza.

De asemenea, în cadrul acestui program, competenţele digitale şi antreprenoriale sunt parte componentă a programelor şcolare încă din ciclul primar.

Totodată, programul presupune 'Digital packs' pentru IMM-uri (vouchere pentru digitalizare) care să le permită acestora crearea de site-uri de prezentare, participarea la cursuri de formare în domeniul IT, achiziţionarea de echipamente IT etc.

O altă prioritate pentru noul guvern o reprezintă, potrivit reprezentanţilor companiilor, dezvoltarea unui mecanism tripartit de stabilire a salariului minim pe economie pe baza indicatorilor macroeconomici, a prognozelor de dezvoltare şi a strategiilor naţionale de competitivitate.

Florin Jianu susţine că o altă prioritate zero a noului guvern ar trebui fie aducerea românilor înapoi acasă. CNIPMMR a gândit un asemenea program care să ofere stimulente pentru întoarcerea în România a specialiştilor din diverse domenii care se confruntă cu un exod al forţei de muncă specializată (medicină, construcţii, IT etc).

Nu în ultimul rând, noul guvern trebuie să implementeze Start Up Nation Student prin care să ofere granturi de 10.000 de euro pentru studenţii care au dezvoltat întreprinderi simulate şi care doresc să le transpună în realitate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9599 / 9762
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...