ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Teodorovici: Oricât am vrea să creştem economic, fără investiţii nu poate fi o creştere sustenabilă

07 Iunie 2019   |   AGERPRES

El a precizat că problema finanţării nu este motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, ci este vorba despre capacitatea foarte slabă a unor structuri din partea publică.

 
 
Investiţiile trebuie accelerate deoarece, oricât am vrea să creştem economic, fără investiţii nu poate fi o creştere sustenabilă, a declarat joi, la un post de televiziune, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Am spus-o şi colegilor mei în Guvern, mai ales la transporturi, sănătate, în zonele principale unde sunt bani mulţi alocaţi pentru investiţii, să accelereze partea de investiţii, pentru că oricât am vrea noi să creştem economic, fără investiţiile în zona publică şi în zona privată nu poate fi o creştere sustenabilă. Şi aici încă mai sunt de făcut eforturi. Acum, poate, într-un nou context, poate şi politic, lucrurile se aşează, oamenii se apucă de treabă, firmele încep să-şi reia poate încrederea în economia din România, şi acesta este un lucru foarte important, şi, uşor, uşor, să trecem la ceea ce ne dorim cu toţii, adică investiţii masive în zona publică, în special, şi, nu în ultimul rând, şi în zona privată.(...) Dar asta ne dorim. Să vedem aceste mari investiţii, pentru că, dacă investeşti un euro în infrastructură, îţi aduce cel puţin doi euro în economie", a explicat Teodorovici.


El a precizat că problema finanţării nu este motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, ci este vorba despre capacitatea foarte slabă a unor structuri din partea publică.

"Niciodată în România nu este problema finanţării subiectul sau motivul pentru care proiectele de infrastructură nu se realizează, este tot timpul vorba de această capacitate insuficientă sau foarte slabă a unor structuri din partea publică, gen companii de drumuri, de căi ferate. Aici este problema(...) Acum noi o să alocăm suplimentar pentru proiecte pe local, avem deja o cerere de la Ministerul Dezvoltării, de minimum un miliard de lei, pentru că deja au consumat aproape 2,5 miliarde cât am alocat la început de an. La nivel local se mişcă foarte bine proiectele pe şcoli, apă, canal", a spus ministrul Finanţelor.

Totodată, Teodorovici, şi-a exprimat convingerea că noul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu, va recupera întârzierile pe partea de colectare venituri.

"Această numire a doamnei Călugăreanu, noul preşedinte al ANAF, este o decizie pe care mi-o asum în întregime. Este un coleg care ştie foarte bine sistemul, este o persoana din sistem. Am siguranţa că va recupera întârzierile din partea de colectare venituri de la ANAF. În schimb, ce am promis şi anul trecut, proiecte mari cum ar fi securizarea vămilor, trafic control, case de marcat, sistemul IT, toate acestea se vor închide ca şi subiect cel târziu până anul viitor la final. Desigur, multe dintre ele vor fi făcute şi în acest an. Partea de colectare va creşte. A rămas aşa obiectivul impus în acest an pentru ANAF, adică 28% din PIB veniturile pe care ANAF le aduce, luate în calcul, dar obligaţia este 30% din PIB să aducă în acest an. Este un obiectiv pentru care vom lupta până în ultima zi a acestui an", a mai afirmat şeful de la Finanţe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8571 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...