ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Medic expert de la Casa Judeţeană de Pensii Bihor - judecat pentru luare de mită

02 Decembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anei Guţ pentru luare de mită în formă continuată (334 acte materiale) şi a altor patru persoane pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune.

 
 
Ana Guţ, medic la Serviciul de expertiză medicală a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de peste 330 de fapte de luare de mită.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES, procurorii de la Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anei Guţ pentru luare de mită în formă continuată (334 acte materiale) şi a altor patru persoane pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune.
 
Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, Ana Guţ ar fi primit, în mod repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinetul său medical, sume de bani (în valoare de 51.970 lei şi 3.330 euro), care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu. Ea a luat aceşti bani pentru întocmirea deciziilor medicale referitoare la capacitatea de muncă a persoanelor care solicitau încadrarea într-un grad de invaliditate, efectuarea revizuirii medicale a pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţă, întocmirea formularelor de concluzii medicale la revizuire ori referitoare la concediile medicale - prelungirea concediului medical peste 90 de zile şi propunerea prelungirii acestuia peste 180 de zile.
 
"De situaţia menţionată a profitat şi inculpata Violeta Dorina Coşa, care, în perioada 11 mai - 15 iunie 2015, în calitate de asistent medical, angajată la cabinetul medicului Ana Guţ din cadrul aceleiaşi instituţii, ar fi primit, în mod repetat, de la persoanele care s-au prezentat la cabinet, sume de bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu şi, de asemenea, ar primit de la inculpata Ana Guţ, în mod repetat, sume de bani despre care ştia că reprezintă o parte din sumele pe care medicul le primise în mod necuvenit", se explică în comunicatul DNA.
 
Violeta Dorina Coşa a încheiat cu procurorii, în prezenţa avocatului, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, care prevede o pedeapsă de doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare. Ea a recunoscut comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (36 acte materiale), şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (23 acte materiale).
 
În cauză au fost identificaţi 14 intermediari, persoane fără calitate specială, care ar fi ajutat-o pe Ana Guţ să primească diferite sume de bani care proveneau de la beneficiarii de decizii medicale, iar dintre aceştia patru au fost trimişi în judecată, menţionează anchetatorii.
 
"Cu alţi 10 dintre inculpaţi, întrucât au recunoscut faptele de complicitate la luare de mită reţinute în sarcina acestora şi au solicitat încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în cauză au fost încheiate 10 acorduri, pentru pedepse cuprinse între doi ani şi doi ani şi şapte luni închisoare cu suspendare", arată DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani (2.427.255 lei identificate la percheziţiile domiciliare) şi asupra acţiunilor/instrumentelor financiare/bunurilor puse sub sechestru.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1393 / 4462
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...