ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Miniştrii pot face eliberări, numiri în funcţie imediat ce se publică OUG privind restructurarea Guvernului

06 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Premierul Ludovic Orban le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenţi, arătând că este foarte important să fie demarată ''procedura de curăţare a instituţiilor publice''.

 
 
Miniştrii vor avea posibilitatea de a face eliberări din funcţie, numiri sau rechemări de la posturi imediat ce ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

"Imediat după publicarea ordonanţei privind restructurarea în Monitorul Oficial, lucru care se va întâmpla în decursul acestei zile, miniştrii au posibilitatea de a rechema, de a elibera din funcţie, de a face numiri, deci imediat", a spus Dancă, întrebat după şedinţa de guvern când se vor pune în aplicare măsurile anunţate de premierul Ludovic Orban referitoare la blocarea concursurilor şi evaluarea numirilor în mediul diplomatic.

El a explicat, întrebat când va fi demarat auditul în ministere, că vor fi mai multe etape.


"În ceea ce priveşte chestiunea legată de modul în care se va face auditul, sunt mai multe etape. Prima etapă este că la momentul preluării, fiecare titular de portofoliu poate şi trebuie să înceapă deja evaluarea situaţiei în care se află instituţia respectivă. Aceasta răspunde nevoii de audit la nivelul nevoilor stringente ale fiecărei instituţii publice, care în acest moment se află în coordonarea miniştrilor. Aceasta este o primă etapă de audit. Sigur că pe măsură ce vom finaliza procesul de instalare în funcţii a miniştrilor şi a demnitarilor din aparatul de lucru, la fiecare minister acest audit poate să continue şi cu forma unor formule de audit externe, acolo unde se impune. Dar în momentul de faţă este nevoie ca la fiecare minister să ştim exact ce s-a găsit, ce probleme stringente sunt şi în ce măsură structura respectivă a instituţiei publice răspunde acestor nevoi, că poate nu întreaga structură este necesară", a adăugat Dancă.

Premierul Ludovic Orban le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenţi, arătând că este foarte important să fie demarată ''procedura de curăţare a instituţiilor publice''.

''Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi după adoptarea ordonanţei de urgenţă, pentru noi hotărâri de guvern de organziare a oricărui minister în parte. Gândiţi structuri suple, păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii care sunt dedicaţi interesului public, oamenii care într-adevăr vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu", a spus Orban.

El le-a solicitat miniştrilor să oprească toate "simulacrele de concursuri" la care s-a dat drumul, pe ultima sută de metri, de către Guvernul Dăncilă.

"Domnule ministru de Externe, vă rog să analizaţi cu mare atenţie modul în care au fost făcute numirile pe poziţiile diplomatice de consul general, de consul şi să verificaţi în ce măsură s-au îndeplinit condiţiile legale, să îi rechemaţi imediat pe aceia care au fost numiţi fără să aibă nicio legătură cu diplomaţia şi cu misiunile pe care trebuie să le exercite personalul diplomatic", a cerut Orban.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 164 / 19712
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...