ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Leroy și Asociații prevăd o creștere a numărului de litigii în comerț și asigurări, solicitările fiind legate de întreruperea activității comerciale. Edgar Jakab, Head of Litigation: Pe lângă mandatele curente, așteptăm o extindere substanțială în perioada următoare și în transporturi și asigurări

10 Iulie 2020   |   Ștefania Enache

În ultimele luni, echipa Leroy și Asociații a primit o serie de mandate noi.

Edgar Jakab, Head of Litigation Leroy si Asociatii

 
 
Perioada imediat următoare ieșirii din starea de urgență a adus multă muncă pentru avocații axați pe litigii, având în vedere că dosarele amânate de criza sanitară au fost repuse pe rol din oficiu, majoritatea termenelor fiind stabilite pentru lunile iunie si iulie. Nici lunile următoare nu se anunță cu mult mai relaxate, urmând ca, din septembrie, să reînceapă și spețele de la Înalta Curte. „Din această perspectivă întreaga echipă de litigii a fost implicată în pregătirea strategiei agreate pentru termenele de judecată și în finalizarea lucrărilor necesare în acest sens”, a declarat pentru BizLawyer Edgar Jakab, Head of Litigation Leroy și Asociații.

Munca de acasă, pe care au experiementat-o avocații în această perioadă, nu a afectat în niciun fel activitatea firmei Leroy și Asociații, lucrurile desfășurându-se în aceeași parametrii cu care erau obișnuiți clienții.


„Ca urmare a suspendării dosarelor în care suntem implicați, nu am fost puși în situația de a participa online la ședintele de judecată, chiar dacă o asemenea soluție ar fi ajutat la susținerea cauzelor în această perioadă. Pregătirea tehnică corespunzătoare pentru asemenea ședinte online urmează probabil să își urmeze cursul, urmând ca ulterior să fie implementată o asemenea soluție, care va contribui fără îndoială la o mai bună gestionare a ședințelor de judecată și la eliminarea aglomerației aferente de pe holurile instanțelor”, a menționat Edgar Jakab.

Totuși, avocatul consideră că munca avocaților litiganți se va schimba în viitor. „Cea mai așteptată modificare a modului de lucru este cea referitoare participarea la ședințele de judecată online, dar și în ceea ce privește administrarea probelor prin avocați și consilieri juridici, acolo unde legea permite aplicarea unei asemenea proceduri”, a punctat expertul.

Profesionistul Leroy și Asociații amitește faptul că programul instanțelor de judecată este ocupat în proporții asemănătoare cu cele dinaintea declanșării pandemiei, fapt care a condus la acordarea de termene de judecată în lunile iunie și iulie, dar odată cu implementarea măsurilor alternative (ședințe online și administrarea probatoriului prin avocați) litigatorii speră la o decongestionare a sălilor de judecată, corelativ cu eficientizarea actului de justiție.

În tot acest timp, interacțiunea cu autoritățile statului s-a realizat preponderent pe cale electronică, iar feedback-ul a fost unul pozitiv, toate cererile fiind soluționate cu celeritate. „Sperăm ca odată cu reluarea activității, ritmul de soluționare a cererilor din partea autorităților publice să nu aibă de suferit”, punctează avocatul. 
Mandate noi

În ultimele luni, echipa Leroy și Asociații a primit o serie de mandate noi. O analiză a acestor spețe indică faptul că, în perioada crizei medicale, solicitările de asistență și reprezentare în instanțe au fost cu precădere în zona insolvenței, debitorii profitând de suspendarea procedurilor litigioase, profilul clienților fiind din zona energy și construcții.

În echipa de litigii a firmei Leroy și Asociații, avocații își gestionează portofoliul de clienți și stabilesc strategia împreună cu coordonatorul echipei de litigii, Edgar Jakab, care s-a alăturat la începutul acestui an echipei, și cu partenerii coordonatori Andreea Toma și Bruno Leroy.

„Domeniul financiar/bancar a fost unul vizat și în trecut de litigii, preponderent din zona consumatorilor, însă probabil o extindere a litigiilor se va cunoaște în zona comerțului și asigurărilor, solicitările fiind legate de întreruperea activității comerciale. În perioada stării de urgență au crescut litigiile în domeniul insolvenței, iar în perioada următoarea este așteptată o creștere substanțial mai mare, chiar dacă nu în acelasi ritm ca în 2019. Pe lângă mandatele curente, așteptăm o extindere substanțială în perioada următoare în zona asigurărilor și a transporturilor (rutiere, fluviale și maritime)”, explică Edgar Jakab.

Expertul Leroy și Asociații amintește că în fiecare dosar de litigii există o doză însemnată de complexitate și dinamism specifice, fiecare avocat implicat urmărind împreună cu coordonatorul echipei realizarea rezultatului scontat.

„Printre dosarele complexe recente putem menționa asistența acordată unui operator important de pe piaţa gazelor naturale din România într-un proces împotriva Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, urmată de acțiunea în răspundere contractuală pentru recuperarea prejudiciului rezultat din implementarea defectuoasă a modului de calcul a unor preţuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale”, precizează Edgar Jakab.

Edgar Jakab are o experiență de peste 15 ani în domeniul soluționării disputelor. Acordă asistență și asigură reprezentarea clienților în fața instanțelor de judecată, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție, în cauze legate de dreptul bancar, dreptul administrativ și fiscal, achiziții publice, precum și procedura insolvenței și executare silită. De asemenea, Edgar  a acumulat o experiență semnificativă in proiecte de investiții de tip greenfield, precum și în domeniul imobiliar.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 167 / 5525
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacțiile M&A i-au ținut ocupați pe avocații din practica de Energie și Resurse Naturale de la Radu și Asociații SPRL. Radu Diaconu, Associate Partner: Departe ca 2020 să fie un an pierdut. Sectorul se caracterizează printr-o efervescență de proiecte
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL recrutează avocați stagiari pentru practica de consultanță
Avocații Mușat & Asociații întrevăd o creștere spectaculoasă a proiectelor de energie, dacă statul se va concentra pe câteva direcții strategice. Iulian Popescu, Deputy Managing Partner: În ultimii ani am observat o recurență crescută a mandatelor din partea firmelor internaționale care, deși au prezență în România, preferă să lucreze cu departamentele noastre specializate
LegiTeam: Bondoc si Asociatii is looking for a Real Estate lawyer
Raportul CMS Emerging Europe M&A 2020 | Activitate tranzacțională încetinită, dar cu premise puternice de revenire. România, peste media regională
Sistemul de sănătate și-a dezvăluit anul trecut mai multe vulnerabilităţi care pot fi reglementate şi combătute. Cele mai mari probleme cu care s-au confruntat jucătorii din sectorul Healthcare & Pharma și provocările anului 2021, analizate de Livia Zamfiropol și Alina Lăcătuș, Parteneri DLA Piper România
Debutul anului 2021 aduce schimbări majore în sectorul energetic. Noutățile, explicate de avocații Maravela Popescu & Asociații | Mihaela Nyerges, Managing Associate: Am sesizat un interes crescut pentru proiectele de producere a energiei regenerabile; țara noastră redevine o destinație atractivă pentru investiții în acest sector
CMS România îl promovează pe Andrei Tercu în poziția de Tax Director
In-houseLegal.ro | Cum s-au adaptat marile companii private la ‘noua normalitate’ și ce sprijin oferă echipele de Legal în perioada pandemiei. Simona Vasiliu: Paradoxal, desfășurarea activității „la distanță” a menținut și chiar a crescut performanța echipei
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...