ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Radu & Asociații intră pentru al patrulea an consecutiv pe lista scurtă a premianților ‘European Tax Awards’. Concurență cu firmele de taxe prezente în mai multe jurisdicții din CEE

05 Aprilie 2019   |   Andrei Delcet

Romania nu este inclusă în “tabloul” țărilor analizate de ITR, dar câteva societăți locale au primit recomandări și au fost incluse printre “finalistele” dintre care vor fi alese câștigatoarele premiilor European Tax Award.

Dragos Radu, Managing Partner Radu si Asociatii SPRL

 
 
Trei firme de consultanță în domeniul taxelor, cu prezență în România, doua firme de avocați și un jucător din Big4 sunt pe lista scurtă din care vor fi alese câștigătoarele Central and Eastern Europe Tax Firm of the Year 2019. Premiile sunt acordate anual, din 2005, de către prestigioasa revistă International Tax Review (ITR), acestea  recunoscând astfel excelenţa în activitatea jucătorilor din domeniul taxelor în țările europene.

Pe langa premiile nationale, acordate firmelor care activeaza intr-o anumita juridictie, există si premii regionale pentru firma europeană a anului în mai multe domenii, printre care taxe, stabilirea prețurilor de transfer, impozite indirecte și litigii fiscale.

Pentru a decide companiile câștigătoare, echipa International Tax Review realizează o analiză detaliată, în baza mai multor surse de cercetare. Nominalizările depuse de companii reprezintă, de asemenea, un element important pe parcursul procesului de evaluare. ITR a consultat totodată și un număr mare de executivi în domeniul fiscal, consultanți de profil, precum și avocați, pentru a sintetiza mai bine toate aceste informații. Procesul s-a derulat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.


În tabloul țărilor, Romania concurează la categoria CEE

Romania nu este inclusă în “tabloul” țărilor analizate de ITR, dar câteva societăți locale au primit recomandări și au fost incluse printre “finalistele” dintre care vor fi alese câștigatoarele premiilor European Tax Award.

Remarcabilă este prezența casei de avocatură Radu si Asociații (firma corespondentă EY Romania) pe lista finaliștilor la secțiunea Central and Eastern Europe Tax Firm of the Year 2019, alături de alte cinci firme de pe continent: DLA Piper, Deloitte, Grant Thorton, TPA și WTS, toate având activitate și în România. 

La sectiunea Central and Eastern Europe Transfer Pricing Firm of the Year au intrat în finală EY, Deloitte și TPA.

Firma Radu și Asociații a fost nominalizată în 2016 la categoria European Innovator of the Year, iar un an mai târziu a fost prima casă de avocatură românească nominalizată la premiul European Tax Disputes Firm of the Year, alături de firme internaționale puternice, precum Baker Mckenzie, Freshfields Bruckhaus Deringer, Weil, Gotshal & Manges. Anul trecut, Radu si Asociații a intrat și pe lista finalistilor la sectiunea European Tax Policy Firm of the Year, alaturi de alte cinci firme de pe continent.

Reamintim că echipa de avocați a Radu și Asociații SPRL | EY Law a obținut pentru Mercedes-Benz Leasing IFN SA o soluție care a schimbat practica ANAF de a reîncadra contractele de leasing ca operațiuni de livrare de bunuri. De asemenea, avocații Radu și Asociații SPRL, în colaborare cu EY România, au obținut o soluție de referință la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în materia dreptului nerezidenților de a obține rambursarea TVA. Echipa condusă de Emanuel Băncilă, în colaborare cu departamentul de taxe indirecte al EY România condus de Jean Marc Cambien, a asistat cu succes SMS group GmbH în procedurile în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, obținând invalidarea practicii eronate a organelor fiscale române de a condiționa rambursarea TVA, achitată pentru un import de bunuri, de dovedirea „circuitului ulterior” al acestora.

Anul trecut, avocații Radu și Asociații SPRL au obținut și o soluție de referință privind suspendarea executării unui act administrativ normativ - Ordinul președintelui ANAF nr. 1960/2018, care împiedica majoritatea societăților fără depozit propriu care comercializează în sistem angro produse energetice petroliere să mai funcționeze pe piața relevantă

Radu și Asociații SPRL | EY Law este societatea de avocatură afiliată EY în România. Condusă de Dragoș Radu, avocat cu o bogată experiență în tranzacții internaționale, aceasta face parte dintr-o rețea globală aflată în plină expansiune, cu peste 2.100 de avocați și birouri în 81 de țări. Radu și Asociații oferă atât servicii de consultanță juridică (în arii predilecte precum drept societar, fuziuni și achiziții, finanțări, drept imobiliar, protecția datelor cu caracter personal și dreptul muncii), cât și asistență și reprezentare în fața autorităților și instanțelor judecătorești românești și internaționale. Experiența Radu și Asociații este recunoscută în mod constant de piață și de publicații de specialitate precum Chambers & Partners și The Legal 500.

International Tax Review face parte din portofoliul Euromoney Institutional Investor plc, unul dintre cele mai prestigioase grupuri editoriale internaționale specializate în publicații și ghiduri juridice pe diverse arii de practică. Euromoney editeaza, printre altele, ghidurile International Financial Law Review (IFLR), Benchmark Litigation sau Managing IP.

Premiile International Tax Review sunt acordate anual celor mai bune firme din întreaga Europă. Pe lângă cele acordate la nivel național, există și premii regionale și europene, cele mai importante fiind, “Cea mai bună firmă europeană“ în materie de taxe, prețuri de transfer, taxe indirecte, dispute, litigii fiscale samd.

Ceremonia de premiere European Tax Award 2019 va avea loc la Londra, pe data de 16 mai.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1609 / 1711
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...