ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”

11 Iunie 2024   |   Ștefania Enache

În prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.

 
 
Departamentul Litigii și Arbitraj din cadrul Wolf Theiss gestionează mandate dintre cele mai complexe. Avocații din echipă sunt implicați în litigii civile și comerciale locale şi transnaţionale, în arbitraje comerciale şi de investiţii, în insolvențe și proceduri de executare cu o valoare care depășește 350 milioane de euro. Portofoliul de clienți deținut de firmă include jucători dintr-o varietate de industrii cum ar fi energie, construcții și infrastructură, servicii financiare, agribusiness, retail etc.

„Profilul standard al clienților constanți ai Departamentului Litigii și Arbitraj al Wolf Theiss a rămas neschimbat în ultimii ani, aceștia fiind societăți multinaționale, instituții de credit și fonduri de investiții internaționale active într-o multitidine de domenii”, menționează Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează activitatea din această practică.


Activitatea în segmentul Dispute Resolution este într-o creștere constantă de mulți ani, iar 2023 nu a făcut excepție. Reprezentanții biroului de avocatură estimează faptul că majorarea aceasta se va înregistra și în anul în curs, așteptându-se la o creștere de 20-30%, până la sfârșitul anului 2024, față de anul precedent.

În prezent, echipa include șase avocați foarte bine pregătiți, care lucrează sub îndrumarea Ligiei Cecilia Popescu, un profesionist cu peste 25 de ani experiență internațională și locală.

Avocații firmei sunt listați în directoarele internaţionale în practica de Dispute Resolution, atât în Chambers cât şi în Legal 500. „Ligia este un avocat strălucit şi tenace care livrează rezultate excepţionale pentru clienţii săi. De asemenea, este o plăcere să lucrăm cu ea”, notează Chambers.




În economia biroului Wolf Theiss din București, activitatea acestui departament generează al doilea volum de încasări. „Avem o echipă foarte puternică. Majoritatea avocaților echipei pot pune concluzii la Curtea de Apel, iar avocații seniori pot pune concluzii la Înalta Curte de Casație și Justiție. Practica de Litigii acoperă un procent de aproximativ 30% din volumul total de activitate al biroului Wolf Theiss din Bucureşti. Departamentul de Litigii şi Arbitraj este al doilea ca volum de activitate și ca încasări”, punctează Partenerul Wolf Theiss.

În munca de zi cu zi pe care o derulează, experții Departamentului Litigii și Arbitraj colaborează în mod constant cu firme internaţionale de avocatură, atât în legătură cu dosare de arbitraj internaţional comercial şi de investiţii, litigii transfrontaliere, insolvenţă. De asemenea, colaborează în proiecte de consultanţă în perioada pre-litigiu. „ Acest lucru se datorează faptului că o parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii de litigii şi arbitraj provine din recomandări (referals) provenite de la firme internaţionale de avocatură”, precizează Ligia Cecilia Popescu.

Dosare complexe, care necesită soluții pe măsură

Dosarele în care avocații se implică sunt unele complexe, care necesită soluții pe măsură. De exemplu, în ultimul an, echipa Wolf Theiss a avut în lucru anumite arbitraje în domeniul energiei cu implicații tehnice și juridice cross-border cu o complexitate crescută care necesită coordonarea activității unor experți români și străini în procesul de administrare a probelor de natură tehnică.

De asemenea, a avut dosare de instanță generate de efectele juridice ale sancțiunilor economice impuse Federației Ruse, din cauza situației din Ucraina. „Dificultatea în aceste dosare este dată de interpretările juridice complexe ale legislației europene și aspectele etice ale acestor cause”, subliniază Ligia Cecilia Popescu.

La fel de provocatoare sunt și proiectele de arbitraj investiţional, dar și cele care vizează probleme de proprietate intelectuală şi industrială (mărci şi brevete).

În opinia reprezentanților casei de avocatură, arbitrajele de investiţii prezintă cea mai mare complexitate în general din cauza îmbinării între dreptul privat şi dreptul internaţional public precum şi a unor aspecte tehnice specifice anumitor industrii. Dar Wolf Theiss se bazează pe contribuția importantă a Ligiei Cecilia Popescu, care, datorită specializării anterioare în drept investiţional în calitate de diplomat, coordonează cu succes aceste proiecte.

De altfel, în această perioadă, avocații firmei continuă să fie implicaţi în arbitraje de investiţii şi comerciale (ICSID, ICC, Curtea de Arbitraj Bucureşti). Pretenţiile însumate în aceste dosare depăşesc 100 milioane de euro.

Totodată, în ultimul an, au prevalat dosarele de criminalitate economică (diferite forme de fraude), cybercrime, trucare licitaţii provenite atât de la clienţi existenţi, interni şi internaţionali cât şi de la clienţi noi. Avocaţii specializaţi în aceste probleme sunt Ligia Cecilia Popescu (Partener), Bogdan Bibicu (Partener), Sorin Dumitru (Senior Associate), Bogdan Lamatic (Senior Associate).

„Datorită experienţei internaţionale substanţiale şi locale gestionăm dosare extrem de complexe, indiferent de natura acestora. De asemenea, de multe ori intervenim ca experţi în drept romanesc în cadrul unor procese care se desfăşoară în străinătate unde acest lucru este relevant”, încheie Ligia Cecilia Popescu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 67 / 1803
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...