ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă stagiarilor Țuca Zbârcea & Asociații, firmă cu 34 de avocați sub 30 de ani și care sunt cerințele pentru tinerii speciali, cu gândire „out of the box”, așteptați să se alăture echipei. Noii colegi sunt recrutați în funcție de specializările firmei și au oportunitatea de a lucra alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu

18 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

 
 
Contextul actual nu a schimbat cu nimic politica de resurse umane din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, firma de avocatură continuându-și planurile de personal care vizează recrutarea de talente. Anul acesta, echipa s-a mărit deja cu patru avocați stagiari, urmând ca din toamnă alți doi tineri să vină alături de profesioniștii cu experiență, sub rezerva promovării examenului de intrare în Barou. „Avem în vedere toate specializările și practicile, însă până acum am recrutat în general avocați absolvenți în cadrul departamentului de litigii și arbitraje, inclusiv arbitraje internaționale, dar și banking”, explică Monica Paisa, Staff Coordinator în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații.


Firma de avocatură caută tineri dornici să se afirme, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză. „Căutăm absolvenți dornici să se afirme, implicați în organizații studențești, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză, tineri speciali cu gândire „out of the box”. Acestea sunt singurele „teste” pe care trebuie să le treacă pentru a rămâne alături de noi și pe mai departe”, subliniază Monica Paisa.

Experiența pe care Țuca Zbârcea & Asociații o are cu noile generații arată faptul că tinerii care intră astăzi pe piața muncii sunt interesați de stabilitate financiară, oportunități de avansare în carieră, sănătate, educație (self-improvement) și timp pentru propriile pasiuni. „Practic, cu cât mai multe beneficii, cu atât mai bine. Conceptul „life-work balance” este foarte bine adoptat și înțeles de noua generație. Au mare succes pachetele salariale care includ abonamente la sală, servicii medicale, lucrul de acasă, dar și posibilitatea de a avansa în carieră într-un timp scurt, de 2-3 ani. Pe termen lung însă, am constatat o tendință a tinerei generații de a acorda mai mare importanță echipei din care fac parte, proiectelor în care sunt implicați si posibilității de a-și pune amprenta”, menționează Monica Paisa.
Piața muncii din avocatură este una dinamică, în care tinerii avocați sunt forțați să se adapteze rapid. Uneori, cei aflați la început de drum în profesie pot da dovadă de nerăbdarea și de o dorință de avansare mult prea rapidă în carieră prin comparație cu nivelul de experiență. Tot în categoria unor minusuri cu care tinerii vin astăzi se poate încadra și vizarea unor recompense imediate.

Avocatura este o profesie complexă, în care este nevoie de învățare continuă și de o muncă realizată în mod constant. Monica Paisa le atrage atenția celor care se îndreaptă către această meserie că, în avocatură, sunt necesare atenția la detalii, pregătirea temeinică și grija pentru client.

„Avocații stagiari sunt recrutați de la început în funcție de specializările firmei și sunt arondați unui Asociat care se ocupă de formarea lor. Programul de lucru este unul normal, iar evaluarea se face trimestrial. În plus, ei primesc feedback constant din partea echipei, pentru a se adapta mai ușor cerințelor. Onorariile se înscriu în standardele practicate de firmele din acest domeniu, iar beneficiile sunt cele clasice: servicii medicale, programul de lucru flexibil, zile libere suplimentare acordate în funcție de vechimea în firmă, programe de training și formare profesională, dar și teambuilding-uri etc.”, completează interlocutoarea BizLawyer.

Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

Țuca Zbârcea & Asociații oferă stagii de practică în urma unei selecții atent realizate. Această selecție se bazează pe proiectele organizate împreună cu asociațiile studențești (cum ar fi concursuri de procese simulate, concursuri de eseuri, școli de vară etc), dar și prin anunțuri directe. „De asemenea, întrucât ne propunem o colaborare pe termen lung, studenții care au primit evaluări foarte bune în cadrul programul precedent au posibilitatea de a ni se alătura la practică și anul acesta”, punctează Monica Paisa.

Programul de practică se desfășoară în perioada iulie – septembrie, sub forma a trei serii de stagii cu câte opt locuri de practică fiecare. Studenții lucrează fie numai cu o singură echipă de avocați, având unul sau doi mentori desemnați din cadrul acesteia, fie au posibilitatea să colaboreze cu mai mulți mentori din echipe specializate pe arii diferite de practică. Reprezentaníi firmei de avocați spun că încearcă întotdeauna să țină cont de preferințele studenților, de domeniile în care își doresc să se specializeze în viitor.

Programul de practică reprezintă pentru firmă ocazia de a face cunoștință cu mulți dintre viitorii stagiari.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.„Încă din prima zi de practică organizăm întâlniri ale avocaților mentori cu studenții pe teme de interes pentru ei: ce înseamnă avocatura de business în România, care este modul de lucru în societatea noastră, care sunt ariile de practică cu cele mai multe proiecte în desfășurare, care sunt provocările actuale în domeniul juridic etc. Studenții beneficiază de training-uri susținute de avocații noștri și sunt încurajați să propună subiecte de dezbatere. Principalele activități alocate studenților sunt documentarea juridică în diverse domenii de drept și redactarea de documente sub îndrumarea avocaților lor coordonatori”, susține Monica Paisa.

Interacțiunea cu viitorii profesioniști în drept a fost una excelentă și anul acesta, iar echipa Țuca Zbârcea & Asociații  s-a bucurat să descopere studenți remarcabili, implicați, dornici să învețe și să lucreze atent. „Ca toți tinerii aflați la început de drum, ei au nevoie de îndrumare, de un timp de adaptare, de susținere și înțelegere din partea mentorilor. Studenții ne-au declarat, inclusiv la finalul stagiului de practică, că principalul beneficiu pentru ei este oportunitatea de a lucra în cadrul unei firme de top, alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu. La acestea se adaugă oportunitatea de a-și testa cunoștințele și de a învăța lucruri noi, de a-și descoperi talente sau dezvolta anumite aptitudini și, nu în ultimul rând, de a înțelege mai bine avocatura de business și a identifica specializarea / specializările care li se potrivește/potrivesc cel mai bine. În egală măsură însă, stagiile sunt remunerate, așadar există și beneficii materiale asociate programului de practică. Și anul acesta avem în vedere studenți pe care ni-i dorim anul viitor în echipa noastră de avocați stagiari”, nuanțează Monica Paisa.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre firmele din liga mare a avocaturii de business care recrutează în mod constant tinere talente. În acest moment, echipa include 34 de avocați sub 30 de ani, ceea ce înseamnă aproximativ 29% din numărul total de avocați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 87 / 6127
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, desemnată Firma de Avocatură a Anului din Sud-Estul Europei de către publicația britanică The Lawyer. Florentin Țuca (Managing Partner): Premiul ne plasează alături de cele mai puternice firme de avocați din regiune și reprezintă o recunoaștere a profesionalismului întregii noastre echipe
Studiu Refinitiv | Cum s-au împărțit fuziunile mid-market, în primele 10 luni din 2022, pe firmele de avocatură active și la București. CMS sprintează în regiunea EMEA, tranzacții mai mici și mai puține
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat clienții în finanțări de cca. 2,8 miliarde de euro, în ultimul an. Cele mai relevante au continuat să fie finanțările sindicalizate în care bănci din România au pus la dispoziția împrumutaților fonduri semnificative pentru capital de lucru. De vorbă cu Alina Radu, Partener și Coordonator al practicii, despre particularitățile proiectelor, apetitul pentru finanțare, echipă și tendințele care se prefigurează
Biroul CMS din București a asistat grupul german All4Labels în achiziția Romprix Exim. O echipă de avocați cu senioritate ridicată a lucrat în tranzacția prin care se configurează liderul pieței locale de imprimare digitală industrială
Schoenherr a asistat CA Immo, iar KPMG Legal a stat alături de Pavăl Holding în cea mai mare tranzacție imobiliară de pe piața locală. CBRE, consultant financiar și imobiliar exclusiv al vânzătorului | Ce avocați au lucrat în achiziția de 377 mil. € și ce spune Karina Pavăl, Vicepreședinte Pavăl Holding, despre echipa de consultanți
Avocații firmei Stratulat Albulescu spun că apar tot mai multe tranzacţii de conţinut social media care, pe lângă valoarea impresionantă, vin la pachet cu implicaţii din perspectivă IP pe mai multe niveluri. De vorbă cu Elena Stan, Managing Associate, despre schimbările semnificative din legislația mărcilor, aspectele provocatoare ale proiectelor din practica de IP și diversitatea portofoliului de clienţi
BONDOC și Asociații, alături de organizatorii Concertului Extraordinar de Anul Nou de la Ateneul Român ǀ Mihaela Bondoc (Partener): Talentul, emoția, dedicarea, merită toată susținerea noastră
Bondoc și Asociații obține câștig de cauză într-un litigiu privind validitatea contractelor încheiate de lanțurile de supermagazine
NNDKP a asistat cu succes Enel într-un litigiu fiscal complex privind deductibilitatea amortizării fiscale aferente unor active corporale dobândite prin transfer de la clienți
Arbitrajul ICSID cerut de Plaza Centers NV, dezvoltator imobiliar care cere statului român să compenseze pierderi de cca. 383 mil. € în proiectul Dâmbovița Center, intră în line dreaptă după numirea arbitrilor. România a mers pe mâna unui profesor emerit al Universității Sorbona, reclamanții au ales un canadian, iar președintele Tribunalului este un lord englez
Statul a bugetat aproape o jumătate de milion de euro, anul acesta, pentru arbitrajul în care 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări au chemat România la ICSID. Ce onorarii primesc firmele care asigură apărarea României în acest dosar în care investitorii susțin că au avut pierderi considerabile și au pretenții de 213 mil. €
Activitate intensă pentru avocații de concurență de la PNSA, firmă evidențiată de directoarele internaționale în această arie de practică. Despre lista priorităților Consiliului Concurenței, proiectele în care sunt implicați avocații și cele mai sensibile reglementări de care firmele trebuie să țină seama, într-o discuție cu partenerul Mihaela Ion
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...