ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă stagiarilor Țuca Zbârcea & Asociații, firmă cu 34 de avocați sub 30 de ani și care sunt cerințele pentru tinerii speciali, cu gândire „out of the box”, așteptați să se alăture echipei. Noii colegi sunt recrutați în funcție de specializările firmei și au oportunitatea de a lucra alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu

18 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

 
 
Contextul actual nu a schimbat cu nimic politica de resurse umane din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, firma de avocatură continuându-și planurile de personal care vizează recrutarea de talente. Anul acesta, echipa s-a mărit deja cu patru avocați stagiari, urmând ca din toamnă alți doi tineri să vină alături de profesioniștii cu experiență, sub rezerva promovării examenului de intrare în Barou. „Avem în vedere toate specializările și practicile, însă până acum am recrutat în general avocați absolvenți în cadrul departamentului de litigii și arbitraje, inclusiv arbitraje internaționale, dar și banking”, explică Monica Paisa, Staff Coordinator în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații.


Firma de avocatură caută tineri dornici să se afirme, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză. „Căutăm absolvenți dornici să se afirme, implicați în organizații studențești, capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză, tineri speciali cu gândire „out of the box”. Acestea sunt singurele „teste” pe care trebuie să le treacă pentru a rămâne alături de noi și pe mai departe”, subliniază Monica Paisa.

Experiența pe care Țuca Zbârcea & Asociații o are cu noile generații arată faptul că tinerii care intră astăzi pe piața muncii sunt interesați de stabilitate financiară, oportunități de avansare în carieră, sănătate, educație (self-improvement) și timp pentru propriile pasiuni. „Practic, cu cât mai multe beneficii, cu atât mai bine. Conceptul „life-work balance” este foarte bine adoptat și înțeles de noua generație. Au mare succes pachetele salariale care includ abonamente la sală, servicii medicale, lucrul de acasă, dar și posibilitatea de a avansa în carieră într-un timp scurt, de 2-3 ani. Pe termen lung însă, am constatat o tendință a tinerei generații de a acorda mai mare importanță echipei din care fac parte, proiectelor în care sunt implicați si posibilității de a-și pune amprenta”, menționează Monica Paisa.




Piața muncii din avocatură este una dinamică, în care tinerii avocați sunt forțați să se adapteze rapid. Uneori, cei aflați la început de drum în profesie pot da dovadă de nerăbdarea și de o dorință de avansare mult prea rapidă în carieră prin comparație cu nivelul de experiență. Tot în categoria unor minusuri cu care tinerii vin astăzi se poate încadra și vizarea unor recompense imediate.

Avocatura este o profesie complexă, în care este nevoie de învățare continuă și de o muncă realizată în mod constant. Monica Paisa le atrage atenția celor care se îndreaptă către această meserie că, în avocatură, sunt necesare atenția la detalii, pregătirea temeinică și grija pentru client.

„Avocații stagiari sunt recrutați de la început în funcție de specializările firmei și sunt arondați unui Asociat care se ocupă de formarea lor. Programul de lucru este unul normal, iar evaluarea se face trimestrial. În plus, ei primesc feedback constant din partea echipei, pentru a se adapta mai ușor cerințelor. Onorariile se înscriu în standardele practicate de firmele din acest domeniu, iar beneficiile sunt cele clasice: servicii medicale, programul de lucru flexibil, zile libere suplimentare acordate în funcție de vechimea în firmă, programe de training și formare profesională, dar și teambuilding-uri etc.”, completează interlocutoarea BizLawyer.

Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații

Firma organizează în fiecare vară, în timpul vacanței studenților, „Programul de practică - Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, destinat în primul rând celor care au absolvit anul III de studiu. Programul este deschis și pentru studenții bine pregătiți de anul II.

Țuca Zbârcea & Asociații oferă stagii de practică în urma unei selecții atent realizate. Această selecție se bazează pe proiectele organizate împreună cu asociațiile studențești (cum ar fi concursuri de procese simulate, concursuri de eseuri, școli de vară etc), dar și prin anunțuri directe. „De asemenea, întrucât ne propunem o colaborare pe termen lung, studenții care au primit evaluări foarte bune în cadrul programul precedent au posibilitatea de a ni se alătura la practică și anul acesta”, punctează Monica Paisa.

Programul de practică se desfășoară în perioada iulie – septembrie, sub forma a trei serii de stagii cu câte opt locuri de practică fiecare. Studenții lucrează fie numai cu o singură echipă de avocați, având unul sau doi mentori desemnați din cadrul acesteia, fie au posibilitatea să colaboreze cu mai mulți mentori din echipe specializate pe arii diferite de practică. Reprezentaníi firmei de avocați spun că încearcă întotdeauna să țină cont de preferințele studenților, de domeniile în care își doresc să se specializeze în viitor.

Programul de practică reprezintă pentru firmă ocazia de a face cunoștință cu mulți dintre viitorii stagiari.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



„Încă din prima zi de practică organizăm întâlniri ale avocaților mentori cu studenții pe teme de interes pentru ei: ce înseamnă avocatura de business în România, care este modul de lucru în societatea noastră, care sunt ariile de practică cu cele mai multe proiecte în desfășurare, care sunt provocările actuale în domeniul juridic etc. Studenții beneficiază de training-uri susținute de avocații noștri și sunt încurajați să propună subiecte de dezbatere. Principalele activități alocate studenților sunt documentarea juridică în diverse domenii de drept și redactarea de documente sub îndrumarea avocaților lor coordonatori”, susține Monica Paisa.

Interacțiunea cu viitorii profesioniști în drept a fost una excelentă și anul acesta, iar echipa Țuca Zbârcea & Asociații  s-a bucurat să descopere studenți remarcabili, implicați, dornici să învețe și să lucreze atent. „Ca toți tinerii aflați la început de drum, ei au nevoie de îndrumare, de un timp de adaptare, de susținere și înțelegere din partea mentorilor. Studenții ne-au declarat, inclusiv la finalul stagiului de practică, că principalul beneficiu pentru ei este oportunitatea de a lucra în cadrul unei firme de top, alături de avocați valoroși, cu o bogată experiență în domeniu. La acestea se adaugă oportunitatea de a-și testa cunoștințele și de a învăța lucruri noi, de a-și descoperi talente sau dezvolta anumite aptitudini și, nu în ultimul rând, de a înțelege mai bine avocatura de business și a identifica specializarea / specializările care li se potrivește/potrivesc cel mai bine. În egală măsură însă, stagiile sunt remunerate, așadar există și beneficii materiale asociate programului de practică. Și anul acesta avem în vedere studenți pe care ni-i dorim anul viitor în echipa noastră de avocați stagiari”, nuanțează Monica Paisa.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre firmele din liga mare a avocaturii de business care recrutează în mod constant tinere talente. În acest moment, echipa include 34 de avocați sub 30 de ani, ceea ce înseamnă aproximativ 29% din numărul total de avocați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 522 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...