ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT

17 Ianuarie 2020   |   Ștefania Enache

Proiectul cel mai interesant: identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienți.

Cristina Randjak, Managing Associate - bpv GRIGORESCU STEFANICA

 
 
Legislația nu ține pasul cu dezvoltarea tehnologiei, iar acest lucru reprezintă o mare provocare pentru mediul de afaceri care trebuie să se adapteze din mers la toate schimbările care intervin în piață. Totuși, avocații axați pe Dreptul proprietății intelectuale (IP) din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au remarcat, în special la nivel european, un interes pentru aducerea legislației mai aproape de aceste dezvoltări. „Însă, ne este clar că o reflectare la zi a tehnologiei în reglementările legale nu va fi posibilă niciodată”, punctează experții.

Pe fondul cererii crescute de servicii în zona de IP, activitatea practicii din domeniu din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ s-a extins în 2019. Reprezentanții firmei se așteaptă ca, și în 2020, să fie implicați în mai multe proiecte, în condițiile în care tot mai mulți dintre clienții își dezvoltă brandul și afacerea și creează noi produse pe care înțeleg că este necesar și doresc să le protejeze.


În ultimii doi ani, echipa de avocați a fost implicată, în aria de IP, în multe proiecte importante. Cele mai interesante dintre ele au privit identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, obținerea recunoașterii contribuției semnificative a unui autor la o creație importantă pentru domeniul său de activitate, redactarea unui contract complex de licență cu privire la o formulă chimică și un proces de fabricație, protejarea drepturilor cu privire la o marcă colectivă foarte cunoscută și identificarea de modalități pentru a implementa soluții pentru adaptarea unor produse software la piața din România, pe care legislația română nu le acoperă încă. Aceste proiecte au fost coordonate de Cristina Randjak, avocat senior coordonator, care a lucrat împreună cu colegii săi Andrada Popescu și Radu Zmaranda.




„În acest an am primit din partea clienților noștri numeroase solicitări cu privire la dezvoltarea sistemelor de franciză și de înregistrare a unor mărci complexe, dar ni s-au solicitat și alte servicii legate de domeniul IP. Proiectul cel mai interesant îl considerăm pe cel privind identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții noștri. Implementarea unora dintre modalitățile identificate este încă în derulare, am obținut de curând una dintre înregistrări și așteptăm cu interes desfășurarea unei alte proceduri de înregistrare inițiate”, menționează Cristina Randjak, Managing Associate bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

De asemenea, firma a fost implicată într-o tranzacție în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute.

În proiectele în care avocații au lucrat au existat și numeroase elemente de inovație, experții venind în fața clienților cu soluții aplicate și implementabile pentru protecția drepturilor lor. În acest sens, Cristina Randjak nominalizează faptul că profesioniștii bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au identificat soluții pentru protejarea platformelor IT și aplicații diferite de protecția lor în temeiul Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Forța echipei noastre provine din experiența membrilor săi și din colaborarea dintre aceștia. Un element foarte important îl constituie și faptul că alaturi de specializarea în domeniul IP, colegii noștri au specializări în arii diferite de practică, pe care le pot combina util în favoarea clienților.

Cristina Randjak, avocat senior coordonator bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Profilul avocatului de IP


În cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, avocații de IP au profiluri diverse, fiecare dintre ei fiind implicat și în alte arii de practică ale firmei. Cristina Randjak amintește faptul că, în firmă, sunt avocați care sunt specializați în domeniul relațiilor de muncă și sprijină clienții în ceea ce privește proprietatea intelectuală rezultată din activitatea angajaților lor.

„În acest sens, avocații noștri acordă asistență clienților atât prin redactarea clauzelor relevante care să fie incluse în contractele individuale de muncă și regulamentele interne, cât și în ceea ce privește modul de protejare a invențiilor, modelor de utilitate sau operelor rezultate din activitatea angajaților sau remunerarea acestora din urmă. Având în vedere focusul societății noastre pe domeniile TMT, o mare parte a avocaților sunt alături de clienții din aceste domenii, acordându-le asistență în legătură cu modalitățile de protejare a operelor create și produselor dezvoltate, precum și în legătură cu implementarea modalităților alese. Clienții care apelează la cei cinci avocați specializați în aria IP sunt dintre cei mai diverși, de la mari corporații multinaționale și până la start-up-uri”, detaliază expertul.

În portofoliul de clienți deținut de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ se află și branduri de lux din domeniul cosmetic pe care firma de avocatură le asistă în legătură cu utilizarea mărcii Punctul verde pe produsele sale distribuite în România.

De asemenea, în rândul clienților sunt multe nume internaționale care operează în domeniul internetului, farma, software, food&drink.

„Proiectul referitor la identificarea modalităților de protecție pentru aplicații și platforme a fost realizat pentru filiala din România a unei mari companii globale. Un alt proiect în care am fost implicați a constituit identificarea unor modalități de păstrare a unei mărci comunitare pentru una dintre firmele cunoscute din domeniul food&drink, care se confrunta cu o solicitare de anulare a mărci din partea unui competitor. De asemenea, diferiți jucători din domeniul food&drink au apelat la noi pentru consultață în domeniul dezvoltării sistemelor de franciză”, explică avocatul.


Citește și

În multe proiecte de IP, casa de avocatură lucrează în mai multe jurisdicții. „De exemplu, am colaborat cu alte societăți din cadrul alianței noastre în tranzacția M&A în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute. Astfel cum am menționat anterior, clienții noștri sunt atât corporații multinaționale, cât și start-up-uri, cu focus pe domeniile TMT. Clienții noștri ne aleg pentru cunoașterea de către avocații noștri a dezvoltărilor din domenii în continuă mișcare, ușurința de a oferi soluții customizate, perfect aplicabile în situațiile cu care se confruntă clienții și deschiderea avocaților noștri în găsirea unor soluții inovatoare care să le ofere clienților protecția necesară și dorită chiar în situații care nu sunt întotdeauna reglementate la un nivel care să corespundă dezvoltărilor din anumite domenii”, precizează Cristina Randjak.

Referindu-se la practica de zi cu zi, avocatul subliniază faptul că, în prezent, echipa consiliază într-o mai mare măsură clienții din această practică în zona de consultanță. Specialiștii axați pe consultanța în IP apelează la colegii lor din departamentul de litigii ori de câte ori se pune problema găsirii unor soluții pentru evitarea unor litigii. De exemplu, în cazul opozițiilor la înregistrarea unei mărci, avocații de consultanță și cei de litigii colaborează, indiferent dacă opoziția a fost introdusă de clientul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ sau împotriva acestuia.

„În 2020 ne propunem să fim în continuare alături de clienții noștri și să le propunem soluții aplicate, actuale și inovative. De asemenea vom extinde interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT, având în vedere că ultimele se vor dezvolta în continuare cu rapiditate, necesitând soluții aplicate și sofisticate din zona unui domeniul clasic, cum este cel al proprietății intelectuale”, a conchis Cristina Randjak.




LadyLawyer.ro | Află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1665 / 1981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...