ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT

17 Ianuarie 2020   |   Ștefania Enache

Proiectul cel mai interesant: identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienți.

Cristina Randjak, Managing Associate - bpv GRIGORESCU STEFANICA

 
 
Legislația nu ține pasul cu dezvoltarea tehnologiei, iar acest lucru reprezintă o mare provocare pentru mediul de afaceri care trebuie să se adapteze din mers la toate schimbările care intervin în piață. Totuși, avocații axați pe Dreptul proprietății intelectuale (IP) din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au remarcat, în special la nivel european, un interes pentru aducerea legislației mai aproape de aceste dezvoltări. „Însă, ne este clar că o reflectare la zi a tehnologiei în reglementările legale nu va fi posibilă niciodată”, punctează experții.

Pe fondul cererii crescute de servicii în zona de IP, activitatea practicii din domeniu din cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ s-a extins în 2019. Reprezentanții firmei se așteaptă ca, și în 2020, să fie implicați în mai multe proiecte, în condițiile în care tot mai mulți dintre clienții își dezvoltă brandul și afacerea și creează noi produse pe care înțeleg că este necesar și doresc să le protejeze.


În ultimii doi ani, echipa de avocați a fost implicată, în aria de IP, în multe proiecte importante. Cele mai interesante dintre ele au privit identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, obținerea recunoașterii contribuției semnificative a unui autor la o creație importantă pentru domeniul său de activitate, redactarea unui contract complex de licență cu privire la o formulă chimică și un proces de fabricație, protejarea drepturilor cu privire la o marcă colectivă foarte cunoscută și identificarea de modalități pentru a implementa soluții pentru adaptarea unor produse software la piața din România, pe care legislația română nu le acoperă încă. Aceste proiecte au fost coordonate de Cristina Randjak, avocat senior coordonator, care a lucrat împreună cu colegii săi Andrada Popescu și Radu Zmaranda.




„În acest an am primit din partea clienților noștri numeroase solicitări cu privire la dezvoltarea sistemelor de franciză și de înregistrare a unor mărci complexe, dar ni s-au solicitat și alte servicii legate de domeniul IP. Proiectul cel mai interesant îl considerăm pe cel privind identificarea unor modalități de protecție cât mai diverse și uneori neconvenționale pentru aplicații și platforme dezvoltate de unul dintre clienții noștri. Implementarea unora dintre modalitățile identificate este încă în derulare, am obținut de curând una dintre înregistrări și așteptăm cu interes desfășurarea unei alte proceduri de înregistrare inițiate”, menționează Cristina Randjak, Managing Associate bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ.

De asemenea, firma a fost implicată într-o tranzacție în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute.

În proiectele în care avocații au lucrat au existat și numeroase elemente de inovație, experții venind în fața clienților cu soluții aplicate și implementabile pentru protecția drepturilor lor. În acest sens, Cristina Randjak nominalizează faptul că profesioniștii bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ au identificat soluții pentru protejarea platformelor IT și aplicații diferite de protecția lor în temeiul Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Forța echipei noastre provine din experiența membrilor săi și din colaborarea dintre aceștia. Un element foarte important îl constituie și faptul că alaturi de specializarea în domeniul IP, colegii noștri au specializări în arii diferite de practică, pe care le pot combina util în favoarea clienților.

Cristina Randjak, avocat senior coordonator bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Profilul avocatului de IP


În cadrul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ, avocații de IP au profiluri diverse, fiecare dintre ei fiind implicat și în alte arii de practică ale firmei. Cristina Randjak amintește faptul că, în firmă, sunt avocați care sunt specializați în domeniul relațiilor de muncă și sprijină clienții în ceea ce privește proprietatea intelectuală rezultată din activitatea angajaților lor.

„În acest sens, avocații noștri acordă asistență clienților atât prin redactarea clauzelor relevante care să fie incluse în contractele individuale de muncă și regulamentele interne, cât și în ceea ce privește modul de protejare a invențiilor, modelor de utilitate sau operelor rezultate din activitatea angajaților sau remunerarea acestora din urmă. Având în vedere focusul societății noastre pe domeniile TMT, o mare parte a avocaților sunt alături de clienții din aceste domenii, acordându-le asistență în legătură cu modalitățile de protejare a operelor create și produselor dezvoltate, precum și în legătură cu implementarea modalităților alese. Clienții care apelează la cei cinci avocați specializați în aria IP sunt dintre cei mai diverși, de la mari corporații multinaționale și până la start-up-uri”, detaliază expertul.

În portofoliul de clienți deținut de bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ se află și branduri de lux din domeniul cosmetic pe care firma de avocatură le asistă în legătură cu utilizarea mărcii Punctul verde pe produsele sale distribuite în România.

De asemenea, în rândul clienților sunt multe nume internaționale care operează în domeniul internetului, farma, software, food&drink.

„Proiectul referitor la identificarea modalităților de protecție pentru aplicații și platforme a fost realizat pentru filiala din România a unei mari companii globale. Un alt proiect în care am fost implicați a constituit identificarea unor modalități de păstrare a unei mărci comunitare pentru una dintre firmele cunoscute din domeniul food&drink, care se confrunta cu o solicitare de anulare a mărci din partea unui competitor. De asemenea, diferiți jucători din domeniul food&drink au apelat la noi pentru consultață în domeniul dezvoltării sistemelor de franciză”, explică avocatul.


Citește și

În multe proiecte de IP, casa de avocatură lucrează în mai multe jurisdicții. „De exemplu, am colaborat cu alte societăți din cadrul alianței noastre în tranzacția M&A în care unul dintre cele mai importante elemente a fost constituit de cesiunea unor mărci foarte cunoscute. Astfel cum am menționat anterior, clienții noștri sunt atât corporații multinaționale, cât și start-up-uri, cu focus pe domeniile TMT. Clienții noștri ne aleg pentru cunoașterea de către avocații noștri a dezvoltărilor din domenii în continuă mișcare, ușurința de a oferi soluții customizate, perfect aplicabile în situațiile cu care se confruntă clienții și deschiderea avocaților noștri în găsirea unor soluții inovatoare care să le ofere clienților protecția necesară și dorită chiar în situații care nu sunt întotdeauna reglementate la un nivel care să corespundă dezvoltărilor din anumite domenii”, precizează Cristina Randjak.

Referindu-se la practica de zi cu zi, avocatul subliniază faptul că, în prezent, echipa consiliază într-o mai mare măsură clienții din această practică în zona de consultanță. Specialiștii axați pe consultanța în IP apelează la colegii lor din departamentul de litigii ori de câte ori se pune problema găsirii unor soluții pentru evitarea unor litigii. De exemplu, în cazul opozițiilor la înregistrarea unei mărci, avocații de consultanță și cei de litigii colaborează, indiferent dacă opoziția a fost introdusă de clientul bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ sau împotriva acestuia.

„În 2020 ne propunem să fim în continuare alături de clienții noștri și să le propunem soluții aplicate, actuale și inovative. De asemenea vom extinde interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT, având în vedere că ultimele se vor dezvolta în continuare cu rapiditate, necesitând soluții aplicate și sofisticate din zona unui domeniul clasic, cum este cel al proprietății intelectuale”, a conchis Cristina Randjak.




LadyLawyer.ro | Află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1384 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...