ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer | Grație și putere în structura Mitel & Asociații, firmă de avocați în care dedicarea, talentul și perseverența doamnelor clădesc cariere solide. Femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența, însă echipa este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, spun reprezentantele firmei

04 Aprilie 2023   |   Ștefania Enache

Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.

 
 
În cadrul Mitel & Asociații, procentul majoritar al doamnelor avocat din firmă și al partenerelor rămâne neschimbat și anul acesta. Mădălina Mitel, Magda Dima și Ioana Negrea, din postura de partener, coordonează împreună cu Sorin Mitel (partener fondator) și Șerban Suchea (partener) toate ariile de activitate ale firmei, inclusiv M&A, Corporate & Commercial, Dispute resolution & Litigation, Real estate, Employment, Achiziții publice și Insolvență. Motorul acestei echipe de succes, recunoscută în piață datorită proiectelor pe care le dezvoltă, este format din doamne avocat care s-au făcut remarcate prin calităților profesionale probate de-a lungul timpului.


Avocatura este o profesie grea, în care contează pregătirea continuă, munca aplicată, talentul și dedicarea. Indiferent de gen, o carieră în acest domeniu se construiește printr-un efort susținut care implică multe sacrificii.

Magda Dima, avocat cu o experiență continuă în profesie de peste 20 de ani, este coordonatoarea departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență, restructurări & falimente din cadrul Mitel & Asociații. Ea a dobândit prin muncă, seriozitate și dedicare o excelentă reputație în aria sa de practică.

„Drumul în construirea unei cariere în avocatura de business este, în realitate, un proces de maturizare și perfecționare profesională continuă, în care debutezi cu pasiunea pentru profesie, cunoștințe, talent, dar crești și îți definești traiectul profesional doar cu seriozitate, perseverență, motivare, implicare, rezistență la efort, muncă multă și creativitate, dublate de responsabilitate și devotament față de client”, subliniază Magda Dima, Partener Mitel & Asociații.
Cu un portofoliu profesional impresionant, Magda gestionează, împreună cu departamentul de Litigii, o gamă complexă de dosare civile, comerciale, administrativ-fiscale și penale, precum și proceduri de restructurări și reorganizări complexe și de recuperare a creanţelor.  

Magda Dima (foto) este recunoscută ca un redutabil avocat, care pune în practică strategii inovatoare de excepție, reușind astfel să obțină pentru clienții Mitel & Asociații soluții câștigătoare, atât în procedurile judiciare cât și în negocierile extrajudiciare.
Coordonatoarea Departamentului de litigii & arbitraje și a practicii de insolvență de la Mitel & Asociații a câștigat încrederea clienților nu doar prin rezultatele excepționale obținute, ci și prin maniera temeinică de abordare a problematicilor unui dosar, modul profund de analiză și extragere a elementelor esențiale ale speței, prin planul de bătaie propus pe scenarii corect evaluate și riguros pregătite.

La rândul său, Mădălina Mitel, Partener Mitel & Asociații, apreciază că „măsura succesului în avocatură este dată de aceleași criterii, indiferent de gen: să fii bine pregătit profesional, clar în gândire, convingător și concis și muncitor. Toate aceste abilități trebuie dezvoltate și perfecționate în timp continuu pentru a ajunge să fii un avocat de succes.”

Mădălina Mitel (foto) este una dintre doamnele avocat care s-a făcut remarcată în linia întâi a acestei profesii. Parcursul său include proiecte importante de fuziuni și achiziții, în care asistă atât cumpărători, cât și vânzători, companii locale și multinaționale în tranzacții complexe, cu implicații transfrontaliere. De asemenea, ea a gestionat numeroase dosare de drept societar, dreptul muncii, finanțări și protecția datelor.
Cu o experiență vastă în avocatura de business, Mădălina coordonează în cadrul Mitel & Asociații mandate care cer expertiză extinsă în fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, drept bancar și protecția datelor cu caracter personal. Clienții apreciază profesionalismul său desăvârșit, precum și tenacitatea, talentul de negociere și rapiditatea de înțelegere a informațiilor de business specifice industriei în care activează clientul.

Ioana Negrea (foto), Partener Mitel & Asociații, a intrat în echipa Mitel & Asociații imediat după terminarea facultății, și, prin muncă susținută, devotament și perseverență, a reușit să își construiască o carieră solidă și să acceadă în structura ierarhică superioară a firmei. În acest moment, Ioana joacă un rol major în practica de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, fiind implicată în tranzacțiile imobiliare notabile ale biroului.
”Pentru o femeie nimic nu e imposibil sau dificil în profesia noastră, trebuie doar să își dorească și sigur va reuși. Practicarea avocaturii „se potrivește mănușă” sexului frumos pentru că femeile au abilități înnăscute de persuasiune și empatie care fac diferența”, este de părere Partenerul Mitel & Asociații.

Ioana Negrea a fost implicată, alături de echipa de drept imobiliar & construcții a Mitel & Asociații, în tranzacții imobiliare semnificative care au avut loc pe piața imobiliară.
------------------------------------------------------------


Atuurile doamnelor avocat
 
Doamnele care aleg să se dezvolte în acest domeniu reușesc să se facă remarcate datorită unor calități care sunt specifice genului feminin.
 
Cristina Dan (foto), Counsel în cadrul Mitel & Asociații, este de părere că cele mai importante atuuri ale femeilor avocat sunt abilitățile de comunicare și coordonare, inteligența emoțională și spiritul de echipă. „ Avocatura de business este extrem de competitivă, într-o permanentă transformare și dezvoltare. Echipa din care faci parte este esențială pentru a face față cu succes provocărilor acestei frumoase meserii, iar doamnele avocat sunt motorul din spatele majorității echipelor de succes”, nuanțează avocatul.
Iar Cristina Dan face din plin dovada acestor calități. Ea este un avocat cu o practică solidă în Dreptul comercial și societar, precum și în Dreptul muncii, fiind implicată în proiecte complexe de consultanță în domeniile sale de specializare în cadrul casei de avocatură.

„Drumul pe care îl alegem este deseori influențat de mediul în care creștem și de familie. Descoperirea cursurilor profesorului George Plastara, în biblioteca bunicilor și a unchiului meu, a fost deschiderea lumii fascinante a dreptului. Ulterior, decizia a venit natural și a deschis drumul avocaturii câțiva ani mai târziu. Un drum deopotrivă ușor și greu, dar care îți tine mintea antrenată și ale cărui recompense, mai ales alături de colegii mei, sunt confirmarea că decizia a fost cea potrivită”, mărturisește Anemari Ciobanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații.
În acest moment, Anemari Ciobanu se concentrează pe practica de achiziții publice și finanțare nerambursabilă, controlul operațiunilor cu produse militare și produse cu dublă utilizare, Dreptul mediului, comunicații și IT. Anemari are experiență în acordarea consultanței în domeniul public și privat, oferind consiliere și soluții pragmatice atât către clienți privați, cât și către organisme publice pe parcursul implementării proiectelor.

Avocatura de business este o muncă de echipă și contează foarte mult mediul în care te dezvolți, iar Mitel & Asociații oferă posibilitați multiple în acest sens membrilor săi.

Alina Ostroveanu (foto), Managing Associate Mitel & Asociații, a ales să activeze în departamentul de litigii al acestei firme în urmă cu mai bine un deceniu. Atunci a ținut cont de rezonanța numelui firmei și de proiectele complexe și interesante gestionate. „Colaborarea cu Mitel & Asociații are ca avantaje implicarea în domenii ale dreptului extrem de variate, în spețe având complexitate crescută. De o importanță majoră este provocarea de a învăța mereu lucruri noi, neexistând riscul plafonării cunoștințelor”, susține avocatul.
Și datorită mediului în care activează, Alina Ostroveanu este astăzi avocat cu o vastă experiență în litigii civile, comerciale și administrative, fiscale, dar și litigii de muncă și proceduri de insolvență. Alina este Managing Associate în cadrul departamentului de litigii, iar în cei 12 ani petrecuți în cadrul Mitel & Asociații a asigurat asistență juridică și reprezentare în litigii complexe privind probleme de Drept administrativ, fiscal, Dreptul muncii, Drept civil și Insolvenţă.

Într-o perioadă delicată pentru majoritatea sectoarelor economice, avocații de la Mitel & Asociații și-au desfășurat anul trecut activitatea în linia specifică firmei, iar grosul încasărilor au venit din ariile de practică M & A și Corporate, precum și din consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse alte domenii (Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin în continuare din domeniul Real Estate și Litigation.

Pe de altă parte, Mitel & Asociații este o firmă care bazează pe echipă și a implementat, încă de la înființare, o politică organizațională menită să-i mențină stabilitatea. „În 2022 am avut o rată de retenție de aproximativ 85%, pe care dorim să o conservăm/să o îmbunătățim în acest an. Preocuparea noastră este ca toți cei care își desfășoară activitatea în firma noastră, ca avocați sau în alte poziții, să aibă venituri cât mai bune, raportat la activitatea depusă, să aibă confortul că sunt într-o colaborare pe termen lung, alături de oameni care se preocupă de viitor, care să le confere condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea și a-și împlini nevoile și dorințele”, au precizat coordonatorii firmei într-un interviu acordat publicației noastre la începutul anului.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 291 / 1647
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...