ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Firma internațională de avocatură CMS numește un nou Managing Partner în biroul din București. Horea Popescu, noul coordonator al CMS România: Voi privilegia o formă de leadership colegial, cu accent pe colaborare și performanță, incluziune și diversitate. Pe perioada mandatului, îmi doresc să consolidăm statutul de hub regional de expertiză juridică al biroului

02 Noiembrie 2020   |   BizLawyer

Avocat specializat în fuziuni și achiziții, Horea este partener în cadrul CMS din 2008 și, de-a lungul carierei sale, a fost implicat în unele dintre cele mai semnificative tranzacții din România.

Horea Popescu, Managing Partner - CMS România

 
 
Firma internațională de avocatură CMS anunță numirea lui Horea Popescu în funcția de Managing Partner al biroului din România, începând cu data de 1 noiembrie 2020. Horea preia această poziție de la Gabriel Sidere, partenerul coordonator al biroului CMS în București din 2010.

Avocat specializat în fuziuni și achiziții, Horea este partener în cadrul CMS din 2008 și, de-a lungul carierei sale, a fost implicat în unele dintre cele mai semnificative tranzacții din România. În mai, anul acesta, după șase ani în care a condus cu succes departamentul de Corporate M&A în cadrul biroului CMS din România, Horea a fost numit coordonator al practicii de drept corporativ / fuziuni și achiziții în Europa Centrală și de Est.


Sunt onorat de numirea mea ca Managing Partner al CMS România. Gabriel a coordonat cu succes activitatea biroului CMS din București în ultimii 10 ani, după cum o demonstrează creșterea continuă a firmei și consolidarea reputației noastre ca firmă de avocatură internațională de top, prezentă pe piața din România. În ultimele 12 luni, am lucrat împreună cu Gabriel și Dora Petranyi, Managing Director al CMS pentru regiunea Europei Centrale și de Est, pentru a pregăti această schimbare și pentru a asigura o tranziție lină. Sunt foarte încrezător în perspectivele biroului CMS din România și aștept cu nerăbdare să colaborez cu întreaga echipă pentru a transpune planurile noastre în fapt”, a declarat Horea Popescu.

Dora Petranyi a adăugat: „Horea are un palmares foarte bun, acumulat de-a lungul celor 16 ani de când este în CMS. El a demonstrat reale calități de lider și inspiră încredere tuturor celor din jur. Cu susținerea partenerilor și a întregii echipe din București, Horea va continua să contribuie la succesul firmei în România.

Gabriel Sidere completează: „În cei 15 ani dedicați CMS, am avut o colaborare excepțională cu oamenii deosebiți din cadrul organizației, biroul nostru bucurându-se de o dezvoltare remarcabilă în această perioadă. Am încredere în capacitatea lui Horea de a continua reușitele CMS în România, de a pune în valoare cultura companiei, oamenii fiind în centrul strategiei noastre. Felicitări lui Horea pentru această numire binemeritată. Sunt convins că abilitățile și caracterul său îl vor ajuta să construiască și să consolideze poziția CMS în piață, având alături o echipă formată din profesioniști ambițioși, motivați, de primă clasă.


O nouă etapă de consolidare a biroului CMS în România

CMS este o organizație care pune accentul pe oameni, pe modul în care aceștia își pot pune în valoare cunoștințele, pot performa și își pot construi o carieră la nivel internațional. Numirea mea ca Managing Partner survine natural, reprezentând o nouă etapă de consolidare a biroului CMS în România. Voi privilegia o formă de leadership colegial, pe care CMS l-a implementat în toată rețeaua sa globală, cu accent pe colaborare și performanță, incluziune și diversitate, atât la nivel de echipă, cât și individual.
Rezultatele biroului CMS din București ne-au adus în ultimii ani în poziția de a fi un hub regional de expertiză juridică. Coordonăm sau suntem implicați în multe proiecte multijurisdicționale. Eu însumi am preluat de câteva luni conducerea practicii regionale de M&A a CMS. Pe perioada mandatului meu îmi doresc să consolidăm acest statut al biroului din București la nivel regional. Vrem să promovăm valoarea și experiența avocaților noștri într-un mod colaborativ, maximizând astfel eficiența și performanțele echipei noastre de avocați la nivel local și regional.

Horea Popescu, Managing Partner - CMS România
 

Biroul CMS din București și-a stabilit cu fermitate poziția de firmă de avocatură de top, fiind prezentă în clasamentele tuturor directoarelor juridice internaționale, inclusiv Legal 500 și Chambers Global. Firma oferă asistență juridică în cadrul unora dintre cele mai mari tranzacții sau proiecte inovatoare, nu numai în România, ci și în regiunea Europei Centrale și de Est, precum:

•    AFI Europe cu privire la achiziția a șase companii care dețin patru proiecte de birouri de clasă A în România de la NEPI Rockcastle. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare încheiate vreodată pe piața de birouri din România și din CEE.
•    Advent International, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, cu privire la achiziția în valoare de 1,9 miliarde de euro a afacerilor din CEE și din Elveția ale Zentiva. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție în domeniul sănătății și al științelor medicale din CEE în 2018.
•    Liberty Global cu privire la vânzarea în valoare de 18,4 miliarde euro a activelor sale europene (din Germania, România, Ungaria şi Cehia) către Vodafone. Aceasta a fost cea mai mare tranzacție de telecomunicații din regiune în ultimii zece ani.
•    Bitdefender, o companie lider global în securitate cibernetică fondată în România, cu privire la vânzarea unei participații minoritare către Vitruvian Partners. Tranzacția a evaluat afacerea Bitdefender la peste 600 milioane de dolari.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 25 / 5487
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat fondatorii în vânzarea Te-Rox Prod. RTPR a anunțat 7 tranzacții de M&A în ultima lună
Pandemia a generat mandate complexe pentru avocații din practica de Healthcare & Pharma de la Wolf Theiss. Ileana Glodeanu (Partener): Continuăm să fim implicați în câteva tranzacții în sfera biotech și anticipăm câteva mișcări în piață, atât în Pharma, cât și în Healthcare
BERD acordă un împrumut de 5 mil. EUR combinatului siderurgic Donalam Călăraşi. Finanţare asistată de DLA Piper Romania
Studiu CMS: Companiile din Europa Centrală și de Est sunt interesate de oportunitățile „verzi” oferite de Inițiativa „Belt & Road”. Varinia Radu, Partner CMS România: Investitorii chinezi și-au exprimat interesul pentru finanțarea și construirea proiectelor feroviare în România, a celor de infrastructură mare, dar și in domeniul energiei regenerabile
Dubla impozitare și ignorarea prescripției de către Administrația Fondului pentru Mediu, confirmate definitiv ca nelegale de către ICCJ într-o cauză în care avocații D&B au asistat cu succes un contribuabil în disputa fiscală
Clifford Chance, avocații băncilor în ultima emisiune de eurobonduri pe 2020. Ministerul Finanţelor a împrumutat 2,5 mld. € de pe pieţele externe
Presiunea bugetară din ce în ce mai mare va obliga statul să caute soluții pentru creșterea încasărilor. Cum lucrează echipele specializate în soluționarea problemelor legate de fiscalitate de la Popescu & Asociații, ce mandate primesc și ce sfaturi le dau clienților în această perioadă
În spatele scenei, alături de echipa de litigii de la CMS România, a cărei activitate a continuat la turație maximă în perioada crizei medicale. Horia Drăghici, Partener coordonator al practicii: Profilul activității contencioase a rămas în general neschimbat, remarcabilă fiind consolidarea poziției noastre în disputele strategice, ceea ce a generat o creștere a activității și a veniturilor
Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații
O nouă rundă de promovări la MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații. Trei avocați fac un pas înainte în carieră
Cum lucrează performanta echipă de litigii fiscale a firmei Reff și Asociații|Deloitte Legal și ce sfaturi oferă clienților intrați în vizorul Fiscului. Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener: E posibil să vedem un fenomen ce se manifestă deja în Europa, al investitorilor privați care solicită daune de la stat pentru măsurile restrictive, pe motiv de discriminare, lipsă de proporționalitate sau absenţa unor măsuri compensatorii corespunzătoare
„The Lawyer European Awards 2020”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | TZA și Popescu & Asociații, pe lista scurtă a premianților. ZRVP concurează, din nou, la titlul „European litigation team of the year”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...