ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Kinstellar își mărește semnificativ echipa din București specializată în dreptul muncii. Partenerul Remus Codreanu coordonează echipa locală, care are acum 6 avocați dedicați

25 August 2022   |   BizLawyer

Kinstellar devine astfel unul dintre cele mai mari birouri de avocatură având ca domeniu de practică dreptul muncii și al ocupării forței de muncă din România.

De la stanga la dreapta: Catalin Roman, Lidia Zarnescu si Claudiu Ciubotaru, avocati Kinstellar

 
 
Kinstellar a anunțat recrutarea, în ultima lună, a unor noi membri în echipa de dreptul muncii din București. Firma i-a cooptat pe avocații seniori Lidia Zărnescu și Cătălin Roman, fiecare cu o experiență de peste 10 ani în domeniul legal. Venirea celor doi în firmă consolidează practica de dreptul muncii a biroului din București și mărește echipa locală la 6 avocați dedicați, transformând-o într-una dintre cele mai mari și mai experimentate echipe din România. 

Lidia Zărnescu are o experiență însemnată și un istoric recunoscut în acordarea de consultanță într-o gamă variată de aspecte privind dreptul muncii și al ocupării forței de muncă, incluzând protectia drepturilor salariaților în cazul transferului întreprinderii, proceduri disciplinare, încetarea contractelor de muncă, hărțuirea morală, protecția datelor și aspecte legate de imigrație. A redactat și revizuit, de asemenea, nenumărate documente relevante, inclusiv politici și regulamente interne.


A obținut un doctorat în dreptul muncii și securității sociale la Facultatea de Drept a Universității din București și ține seminarii pentru studenți pe tema dreptului securității sociale. De asemenea, publică în mod regulat articole și participă în calitate de vorbitor la diverse conferințe.

Lidia este, de asemenea, specializată în soluționarea litigiilor, asistând și reprezentând cu succes angajatori în fața instanțelor naționale de judecată în mandate complexe, cum ar fi cele în materie de concedieri ilegale, răspundere patrimonială, greve și accidente de muncă.

Lidia Zărnescu: "Kinstellar este cunoscută pentru cultura sa organizațională și serviciile de primă clasă pe care le livrează. Sunt foarte fericită să deschid un nou capitol din cariera mea și să devin parte din echipa extraordinară de profesioniști din Kinstellar. Am încredere că, împreună, vom valorifica experiența noastră - cumulată - și vom oferi clienților servicii juridice tot mai cuprinzătoare, complexe și cu valoare adăugată ridicată."

Cătălin Roman este un veteran în domeniul serviciilor de asistență juridică privind ocuparea forței de muncă pentru societăți multinaționale din România: consultanță cu privire la toate aspectele legate de muncă, inclusiv angajări, concedieri, politici interne și conformitate, precum și litigii. Colaborează constant cu publicații internaționale și locale în ceea ce privește scrierea de articole și este deseori invitat în calitate de vorbitor la conferințe de specialitate.

Practica sa acoperă, de asemenea, aspecte legate de soluționarea litigiilor, experiență acumulată prin asistarea și reprezentarea clienților în fața instanțelor de judecată din România într-un spectru larg de mandate pe dreptul muncii. Este recunoscut ca "Rising Star" de către ghidul juridic internațional Legal 500 Europe, ediția 2022.

Înainte de a se alătura echipei Kinstellar, Cătălin a fost coordonatorul departamentului de dreptul muncii al biroului local al unei importante firme de avocatură din Germania.

Cătălin Roman: "Să lucrez la Kinstellar a fost un vis mai vechi și profit de această ocazie pentru a le mulțumi tuturor partenerilor locali pentru încrederea acordată și oportunitatea oferită de a face parte din această echipă minunată. Sunt foarte entuziasmat și nerăbdător să ofer consultanță de cea mai bună calitate și suport clienților noștri și să ating cele mai înalte standarde profesionale, Kinstellar fiind bine cunoscută pentru nivelul ridicat al profesionalismului și consultanței oferite."  

Claudiu Ciubotaru s-a alăturat, de asemenea, echipei Kinstellar în calitate de asociat. Are deja o experiență de 3 ani în consultanță juridică, specializându-se în aspecte legate de dreptul muncii și ocuparea forței de muncă, acordând asistență pe reguli și regulamente interne, contracte individuale și colective de muncă sau redactarea documentației specifice. A acordat, de asemenea, asistență pe litigii comerciale și mandate de arbitraj internațional.

Lidia, Cătălin și Claudiu se alătură echipei locale de drept al muncii care le include și pe avocatele senioare Mădălina Anghenie, Gabriela Ion și Rena Saftencu. Echipa formată din acești 6 avocați este condusă de partenerul Remus Codreanu, cu experiență de peste 18 ani în consultanță și reprezentare a societăților românești și internaționale (din diverse industrii precum construcții, energie, IT, retail, media etc.) într-o gamă largă de mandate pe dreptul muncii (de exemplu, implementarea protectiei drepturilor salariaților în cazul transferului întreprinderii în contracte de externalizare, implementarea procedurilor de concediere individuală sau colectivă, acordarea în mod regulat de consultanță în domeniul muncii în activitatea curentă a clienților, etc.), cât și reprezentare în instanță (de exemplu, reprezentarea angajatorilor în procese având ca obiect contestarea deciziilor de concediere, despăgubiri pentru presupuse cazuri de hărțuire, discriminare, etc.).

Kinstellar
devine astfel unul dintre cele mai mari birouri de avocatură având ca domeniu de practică dreptul muncii și al ocupării forței de muncă din România.

Victor Constantinescu, Partener Coordonator în cadrul Kinstellar București, comentează: ”În anii trecuți, mandatele de dreptul muncii păreau să ocupe un loc secundar față de domenii de practică mai vaste, cum ar fi cel al fuziunilor și achizițiilor sau al soluționării litigiilor. Acest lucru nu mai este valabil în prezent. Dinamica impus de regulamentele ESG ;i dreptul muncii ]n acest context schimbă radical modul în care lucrăm, impunând companiilor să adopte cele mai bune practici și să acorde o atenție deosebită aspectelor legate de muncă și angajați. Sunt foarte entuziasmat de noile angajări și de echipa noastră, care cred cu tărie că este cea mai bună în domeniul de practică al dreptului muncii în România.

Remus Codreanu, Partener și al practicii locale de dreptul muncii, adaugă: ”Noile angajări reflectă creșterea organică constantă a departamentului nostru în dreptul muncii de-a lungul anilor, o creștere care vine ca un rezultat firesc al calității ridicate a serviciilor pe care le oferim. Acordăm asistență zilnic unui număr din ce în ce mai mare de companii (atât locale, cât și multinaționale) și, împreună cu cei trei noi colegi foarte experimentați, echipa noastră va putea răspunde cererii din ce în ce mai mari.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 565 / 1724
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...