ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG Legal – Toncescu și Asociații va aloca anul acesta minimum 240 ore pentru proiecte pro bono. Laura Toncescu, Managing Partner: Activitatea noastră pe acest palier are o componentă umană semnificativă. Toți avocații firmei, indiferent de gradul de senioritate, sunt implicați în astfel de proiecte, iar obiectivele sunt mai presus de cifre și evaluări

28 Februarie 2022   |   Ștefania Enache

Proiectele în care echipa se implică au un impact semnificativ asupra comunităților, aducând plus valoare.

 
 
Implicarea firmelor de avocatură în activități pro bono a devenit o obișnuință în ultimii ani, capitolul acesta dezvoltându-se constant.În 2021, KPMG Legal – Toncescu și Asociații a derulat o serie de proiecte cu o componentă socială semnificativă, oferind servicii juridice pro bono către entități non-profit care au ca scop principal educația și îmbunătățirea calității vieții persoanelor prin sprijinirea nevoilor comunităților locale. „De asemenea, colegii noștri au fost implicați într-un proiect educațional desfășurat de KPMG în parteneriat cu Junior Achievement, care a constat în livrarea a două webinarii online pentru elevi de gimnaziu și liceu, pe aceste subiecte: ‘Proprietatea intelectuală’ și Strategii de gestionare și protejare a identității personale în mediul online și aspecte de protecție a datelor cu caracter personal, înregistrând în cele două sesiuni o audiență de aproximativ o mie de elevi și profesori. Alăturarea în campaniile de Crăciun organizate în cadrul companiei KPMG și înscrierea colegilor noștri în competiții de alergare pentru sprijinirea unor cauze sociale au constituit alte oportunități de implicare activă în comunitate”, a declarat pentru BizLawyer Laura Toncescu, Partner KPMG, Head of KPMG Legal – Toncescu și Asociații.


Firma de avocatură din România este parte din rețeaua internațională KPMG Legal care, la nivel global, și-a propus să desfășoare activități pro bono care vin în întâmpinarea nevoilor unor categorii defavorizate, inclusiv prin prestarea de servicii juridice pro bono.

Astfel că, în mod cert, printre obiectivele KPMG Legal – Toncescu și Asociații se regăsește și implicarea activă pentru sprijinirea unor cauze sociale și pentru dezvoltarea comunității, iar, prin faptul că societatea de avocatură este afiliată KPMG, acest obiectiv a venit ca un lucru firesc, preluat din filosofia KPMG Impact și politica globală de ESG (Environmental, Social & Corporate Governance) și dimensionat pe nevoile și particularitățile unor astfel de proiecte la nivel local.

Laura Toncescu menționează faptul că firma nu urmărește să aloce un anumit număr de ore pentru serviciile juridice pro bono, ci și-a propus să-și păstreze flexibilitatea și să-și calibreze eforturile în această direcție prin ajustarea activităților desfășurate în funcție de cerințele celor pe care avocații doresc să îi sprijine.




Proiecte cu impact asupra comunităților

Proiectele în care echipa se implică au un impact semnificativ asupra comunităților, aducând plus valoare.

„Un proiect recent în care am acordat asistență juridică pro bono este cel desfășurat de Fundația United Way of România – Drumul Împreună România, o fundație afiliată United Way Worldwide. Pe scurt, obiectivele fundației sunt oferirea de servicii educaționale, de sănătate și de integrare a persoanelor defavorizate din România, contribuirea la dezvoltarea societății civile din România și susținerea instituțiilor guvernamentale în efortul lor de a crea comunități prospere”, explică Dragoș Iamandoiu, Senior Managing Associate KPMG Legal – Toncescu și Asociații.

În aceeași linie, la sfârșitul anului trecut, firma de avocatură a început o frumoasă colaborare cu Fundația Renașterea pentru Educație, Sănătate și Cultură, a cărei misiune este determinarea populației de a conștientiza importanța adoptării unui stil de viață sănătos, promovarea educației pentru sănătate și consolidarea responsabilității civice în România.

KPMG Legal – Toncescu și Asociații a contribuit în proiectele în care s-a implicat prin acordarea de asistență juridică și consultanță pro bono în legătură cu pregătirea, revizuirea, negocierea și semnarea diverselor contracte pe care entitățile colaboratoare le încheie în cursul activităților cu caracter social pe care le desfășoară – cu titlu de exemplu, menționăm contracte de sponsorizare, contracte de voluntariat, contracte de prestări servicii. De asemenea, un element important și de actualitate este asistența juridică acordată în legătură cu un spectru larg de aspecte privind protecția datelor cu caracter personal”, arată Dragoș Iamandoiu.

„Este dificil să facem o ierarhie a proiectelor în care ne-am implicat și astfel să identificăm un „proiect de suflet” pentru că toată activitatea noastră în acest sens are o componentă umană semnificativă. Cu titlu de exemplu, putem menționa că am fost bucuroși să putem contribui cu asistență juridică în ceea ce privește cadrul legal necesar pentru desfășurarea unor sesiuni de instruire care aveau ca principal scop creșterea capacității de angajare a tinerilor din mediile defavorizate”, completează Laura Toncescu.




Este importantă puterea exemplului


Practica pro bono la nivelul societății de avocatură este coordonată de Laura Toncescu. Mai mult, toți avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații, indiferent de gradul de senioritate, sunt implicați în proiectele pro bono pe care firma le desfășoară, alocarea către anumiți avocați a activităților juridice fiind realizată de la caz la caz, în funcție de domeniul de expertiză relevant în ceea ce privește solicitarea de asistență juridică primită.

„Implicarea KPMG Legal – Toncescu și Asociații în proiecte pro bono poate fi realizată fie în urma primirii unor solicitări exprese din partea celor care doresc să beneficieze de astfel de servicii, fie prin recomandări și propuneri ale avocaților din echipă care identifică proiecte sau cauze în care avem posibilitatea să contribuim prin prestarea de servicii juridice pro bono, deciziile în acest sens fiind luate prin consens de toți membrii societății de avocatură. Numărul de ore alocate proiectelor pro bono pentru o entitate colaboratoare este stabilit global la nivelul unui an calendaristic și este prevăzut în contractul de asistență juridică încheiat în acest scop. Din motive de confidențialitate nu putem să oferim informații detaliate cu privire la numărul de ore pe care le alocăm anual pentru proiectele pro bono desfășurate, însă anul acesta vom avea alocate minimum 240 ore în acest sens”, precizează Laura Toncescu.

Organizația privește implicarea voluntară în astfel de proiecte și activități ca fiind o modalitate reală de a îi susține pe cei care fac parte din categorii defavorizate și de a sprijini nevoile comunităților locale.
De asemenea, Laura Toncescu este de părere că ar trebui promovată această componentă umană, iar firmele de avocatură ar trebui să încerce, cu resursele de care dispun, să o aibă contribuție semnificativă în atingerea obiectivelor entităților cărora le oferă servicii pro-bono. „Și, eventual, prin puterea exemplului, să avem un aport în determinarea mai multor persoane să își îndrepte atenția către cei care au nevoie de ajutor”, nuanțează avocatul.

Chiar dacă implicarea avocaților în proiecte pro bono constituie un aspect pozitiv, firma de avocatură nu a inclus acest element în strategia de resurse umane adoptată la nivelul KPMG Legal – Toncescu și Asociații. „Obiectivele pe care le avem în vedere când ne angajăm în proiecte pro bono se identifică mai presus de cifre și evaluări”, a conchis Laura Toncescu.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 679 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...