ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”

19 Martie 2019   |   Ștefania Enache

Mușat & Asociații este una dintre marile firme de avocatură din România în care ponderea femeilor este de peste 50% și în care o treime din parteneri sunt reprezentante ale sexului frumos.

 
 


Principalul criteriu care poate oferi o unitate de măsură a succesului în avocatură îl reprezintă satisfacția clientului, care inevitabil se transpune într-o satisfacție personală a profesionistului care a reușit acest succes. „Sigur că succesul se poate măsura și pe baza altor criterii, cum ar fi amploarea mandatelor, succesul dosarelor instrumentate, recunoașterea profesională, rezultatele pozitive ale mentoratului etc, dar, până la urmă, cred că gradul de mulțumire al clienților rămâne barometrul de măsurare a succesului unui avocat”, punctează Monia Dobrescu, Partener Mușat & Asociații.


Lansăm astăzi LadyLawyer.ro, un site de știri din grupul BizLawyer care urmărește să consolideze rolul jucat de femei în profesia de avocat și profesiile conexe. Noul proiect își propune să promoveze profilul și influența femeilor în profesia de avocat din România, punând în lumină proiectele, rigoarea profesională, viziunea, inovația și abilitățile fără egal ale doamnelor avocat.


Avocatura este o lume complexă în care profesioniștii bărbați sau femei fac echipă pentru a finaliza mandatele care le sunt încredințate. Acest sector nu mai este de foarte mult timp unul dominat de domni, prezența doamnelor fiind din ce în ce mai relevantă.

Mușat & Asociații este una dintre marile firme de avocatură din România în care ponderea femeilor este de peste 50% și în care o treime din parteneri sunt reprezentante ale sexului frumos.

Cu o astfel de structură internă care indică echilibrul, Mușat & Asociații a reușit să se impună pe piață și să iasă în față cu proiecte de anvergură finalizate cu succes. Multe dintre aceste dosare au fost coordonate de doamnele avocat din firmă, acestea având misiunea de a conduce echipe puternice.

Monia Dobrescu, de exemplu, avocat asociat, coordonează mandatul care vizează asistarea Brookfield Business Partners L.P.. Este vorba despre una dintre cele mai importante companii listată la bursă. Firma este specializată în sectorul serviciilor economice și cel industrial și aparține Brookfield Asset Management Inc. Dosarul coordonat de Monia Dobrescu urmărește achiziția în valoare de 13,2 miliarde USD a 100% din Divizia Power Solutions aparținând Johnson Controls (JCPS).

Sub coordonarea avocatei Monia Dobrescu, echipa Mușat & Asociații a oferit asistență juridică și diviziei de IT și backoffice a unui cunoscut grup activând în domeniul turismului, cu privire la vânzarea participațiilor sale către un fond privat de investiții.

Un alt dosar important a implicat asistența Spectrum Brands Unit, în legătură cu vânzarea, în valoare de 2 miliarde USD, a diviziei sale producătoare de baterii şi echipamente portabile de iluminat către compania Energizer Holding Inc., unul dintre cei mai mari producători de baterii primare şi produse portabile de iluminat. Și acest mandat este coordonat de Monia Dobrescu.

De asemenea, Partenerul Mușat & Asociații a coordonat dosarul care a avut în vedere asistența juridică acordată unui cunoscut grup elveţian, activ în producţia şi comercializarea de minerale industriale în vederea preluării unui distribuitor local de produse chimice.

“Doamnele avocat din firma noastră s-au remarcat în toate ariile de practică, inclusiv în Fuziuni & Achiziții, Drept imobiliar, Drept Bancar & Financiar, Litigii, Proprietate intelectuală, Concurență și Dreptul muncii”, subliniază Monia Dobrescu.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.Femeia avocat se remarcă prin putere de muncă, răbdare și perseverență

Decizia de a alege profesia de avocat a fost una dintre cele mai importante hotărâri pe care Monia Dobrescu (foto) le-a luat în legătură cu parcursul său profesional. Bucuria muncii pe care o desfășoară acum îi dovedește zi de zi că nu a greșit atunci când a optat pentru Facultatea de Drept și a decis să se concentreze asupra carierei cu seriozitate și profesionalism. “Nu cred că avocatura este neapărat o profesie dominată de bărbați. Nici nu ar fi firesc să mai fie dominată de bărbați, în timpurile noastre. Cred că femeile sunt mai tipicare, poate mai conștiincioase și empatizează mai ușor cu nevoile clientului, ceea ce poate să facă diferența într-un dosar. Din experiența mea, atuu-urile unei femei avocat, care se implică și care abordează munca ei cu profesionalism sunt: puterea de muncă, răbdarea și perseverența”, arată Partenerul Mușat & Asociații

După o activitate de aproape 17 ani în avocatură, pe Monia Dobrescu o recomandă în primul rând experiența, dosarele în care a fost implicată și care, majoritatea, au fost de anvergură. “Am avut norocul să fiu încă de la începutul carierei mele în proiecte mari. În plus, îmi place ceea ce fac și sunt o persoană echilibrată și bine organizată, ceea ce m-a ajutat enorm în carieră și în viață, în general”, subliniază avocatul.

Angela Porumb: Pentru un avocat de litigii, autocontrolul și calmul sunt importante

Angela Porumb, Partener Mușat & Asociații, s-a remarcat într-o practică grea, în care găsirea unor soluții avantajoase pentru clienți poate face diferența. Avocatul este unul dintre cei mai străluciți experți din zona litigiilor.

Pentru Angela Porumb (foto), succesul se măsoară în urma benefică ce rămâne după închiderea fiecărui proiect/dosar. “Vezi cum, pornindu-se de la soluția bună obținută în instanță se construiește, oamenii pe care i-ai sprijinit nu doar juridic dar de multe ori chiar moral, s-au liniștit și cu fiecare reîntâlnire își exprimă recunoștința pentru că, într-un moment critic al vieții, au obținut ajutorul potrivit. Fiind avocat de litigii, cred că autocontrolul și calmul sunt calitățile tot mai solicitate, care ajută definitoriu in menținerea actului de justiție în cadrul profesional firesc, având în vedere că, datorită contextului în care se derulează un litigiu, pericolul trasformării sale într-un soi de gâlceavă nocivă, este tot mai mare. De asemenea, intuiția și prezența de spirit sunt trăsături absolut necesare pentru un avocat de litigii, care se formează doar pe fundamentul unei pregătiri profesionale serioase corelată obligatoriu cu experiența în dosare de instanță”, explică avocatul.

Partenerul Mușat & Asociații nu crede în diferențele dintre bărbați și femei atunci când vine vorba despre profesia de avocat. ”Eu nu cred că avocatura e dominată de bărbați. Vorbim doar de o aparență ce în mare parte ar putea fi pusă pe seama discreției care în general caracterizează femeile, cele ce practică avocatura neconstituind o excepție. Cred că femeile avocat se vor remarca întotdeauna prin capacitatea de a empatiza cu clientul și proverbiala intuiție, care cum spuneam, este chiar obligatorie la femeia avocat de litigii, o ajută să își organizeze strategia dosarului și să reacționeze în instanță în modul cel mai adecvat”, precizează Angela Porumb.

Privind în trecut, Angela Porumb spune că cea mai importantă decizie pentru carieră a fost atunci când, departe de granițele țării și cu perspectiva relativ lămurită de a nu se mai întoarce, a realizat nu după mult timp, că ceea ce îi lipsește cel mai mult și îi va lipsi mereu este tocmai avocatura. “Așa că m-am întors și am decis să mă dedic avocaturii și să îmi desăvârșesc cariera prin a pași spre lumea profesioniștilor, asumându-mi standardele de exigență și rigurozitate maximă ce obligatoriu stau la baza maturizării și împlinirii profesionale. Acesta este contextul în care am început colaborarea cu Mușat & Asociații, o colaborare ce mi-a oferit șansa implicării în proiecte profesionale unice din perspectiva importanței și a complexității juridice, dar în egală măsură, unice din perspectiva frumuseții profesionale”, completează Partenerul Mușat & Asociații.Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!Elena Cîrlig: Cea mai frumoasă carte de vizită este experiența

Elena Cîrlig (foto), Partener Mușat & Asociații, este de părere că unul dintre marile secrete ale succesului în viață îl constituie echilibrul. “De-a lungul vieții am primit multe sfaturi bine intenționate, printre care și acela de a pune cariera pe primul plan sau de a pune familia pe primul plan. Îmi pare bine că nu l-am urmat pe niciunul dintre cele două. Cea mai bună decizie a fost aceea de a le îmbina, a le echilibra și a le alterna. Satisfacțiile profesionale ar rămâne goale de conținut fără bucuriile pe care ți le oferă viața de familie, la fel cum o viața dedicată exclusiv familiei, fără ambiții profesionale, se poate dovedi o închisoare ai cărei pereți devin tot mai apăsători. Echilibrul nu e ușor de obținut, iar primul pas este întotdeauna o decizie personală”, arată avocatul.

În avocatură, succesul se poate măsura după mulți parametri: dosare câștigate, onorarii încasate, numărul de avocați coordonați, respectul colegilor, al judecătorilor și chiar al adversarilor. “Totuși, de la un punct încolo cred că mulțumirea oamenilor devine un criteriu esențial: cât de multumiți sunt clienții de serviciile prestate, indiferent de finalitatea dosarului, cât de mulțumiți sunt colegii noștri de activitatea de zi cu zi și de condițiile în care își desfășoară activitatea. Față de toate celelalte criterii, aprecierea pe care o primim adesea de la clienți și de la colegi este de neprețuit”, afirmă profesionistul Mușat & Asociații.

Cea mai frumoasă carte de vizită cu care Elena Cîrlig se poate prezenta este experiența. “Dupa 35 de ani de activitate juridică, experiența se simte cel mai bine în acele momente în care informațiile disponiblile nu sunt suficiente pentru cea mai bună decizie de strategie, iar instinctul își spune cuvântul. Este un instinct dezvoltat prin rodajul experienței. În viața profesională mi se pare mai sănătos să ne raportăm unii la alții ca profesioniști, fără distincții de gen și fără generalizări bazate pe gen. Viața mi-a oferit nenumărate ocazii să cunosc doamne avocat cu mai multă rezistență la efort și mai multă duritate decât mulți bărbați, la fel cum am cunoscut și domni avocați care au dat dovadă de o sensibilitate deosebită. Prin urmare, cred că această profesie modelează persoanele care i se dedică fără distincții și intensifică anumite trăsături în toți”, consideră Partenerul Mușat & Asociații.

Păuna Neculae: După o lungă carieră de judecător, alegerea avocaturii a fost cea mai bună decizie din profesie

Într-un moment cheie din viața sa, Păuna Neculae (foto), Partener Mușat & Asociații, a decis să lase în spate lunga carieră de judecător și să aleagă avocatura. Acum când analizează această hotărâre, consideră că este cea mai bună decizie legată de profesia sa. “Am avut astfel ocazia să percep justiția de cealaltă parte a barei unde se construiesc argumentele pe care le va cântări judecatorul la momentul pronunțării soluției”, arată avocatul.

Partenerul Mușat & Asociații crede că succesul este o provocare și este foarte dificil de măsurat. De asemenea, avocatura este o profesie care presupune cunoștințe temeinice, talent și foarte multă peseverență. “Fiecare caz gestionat de avocat presupune o temeinică pregătire teoretică, o foarte bună cunoaștere a situației de fapt, înțelegerea nevoilor clientului, dar și foarte multă muncă. Foarte important pentru un avocat este momentul în care, după o lungă perioadă de muncă,  clientul îi multumește pentru soluția obținută. Apreciez că, într-un fel, succesul se poate măsura în numărul clienților mulțumiți. Consider că în avocatură, ca și orice altă profesie, importantă este seriozitatea, consecvența și profesionalismul cu care trebuie verificate toate aspectele și detaliile fiecărui caz în parte. Având în vedere că fiecare caz este solicitant prin natura complexității sale este esențial să știm cum ne organizăm timpul astfel încât să gestionăm cu succes toate actele procedurale ce se impun. Importantă este și ambiția de a obține soluții de succes în cauze care, aparent, par de la început pierdute”, explică Păuna Neculae.

Partenerul Mușat & Asociații amintește că, în general, femeile au o minte logică și structurată, calități care sunt esențiale în profesia de avocat. Femeile acordă o mai mare atenție detaliilor, aparent nesemnificative, care, de cele mai multe ori, fac diferența. Păuna Neculae apreciază că tehnica detaliului, inaginația, ambiția, rezistența, dar și tenacitatea sunt calități prin care femeile avocat se remarcă în general.Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.


MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Firma acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.
MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 475 / 5399
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Firma de avocatură Stratulat Albulescu obține o hotărâre de aproximativ 1 milion de euro, emisă de Curtea de Apel București într-o acțiune formulată de Romprest împotriva Ministerului Fondurilor Europene
Echipa de Real Estate de la Biriș Goran are în derulare proiecte și tranzacții noi, reașezate în contextul actual, pe care clienții doresc să le semneze. Există în continuare „new money” pentru proiectele solide și care oferă o perspectivă viabilă, spun avocații
Criza COVID-19 nu a descurajat investitorii, multe proiecte de M&A începute anterior făcând pași înainte, spun avocații Wolf Theiss. Echipa de Employment a dat o mână de ajutor în aceste proiecte și a ajutat clienții să navigheze lin printre schimbările legislative rapide și efectele pandemiei
Avocații RTPR, pionieri în crearea unui instrument prin care clienții au fost ținuți la curent cu modificările legislative. Alina Stăvaru, Partener și coordonator al echipei de Employment: Întrebările au explodat în domeniile legate de adaptarea organizațiilor la noile realități. Am creat o ancoră de stabilitate și claritate legislativă
Activitate foarte intensă în practica de Dreptul Muncii de la Bondoc & Asociații, cu mandate în proiecte complexe de transfer de activitate sau reorganizarea activității unor companii importante. Mihaela Bondoc, Partener: Așteptăm cu interes reglementările ce urmează să mai fie adoptate în perioada următoare
Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium
Trofin & Asociații a intrat în doilea arbitraj ICSID și are, alături de LDPP, cele mai multe mandate la Tribunalul arbitral din Washington. Ce firme locale asigură apărarea statului român în cele 8 dosare și ce onorarii primesc firmele angajate de stat
Finanțele restartează procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei
Avocații Leroy și Asociații spun că se observă o revenire ușoară la „normal” | Dacă lunile trecute clienții cereau suport legal pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță, acum sunt solicitări de tipul day-to-day business și se reiau proiectele amânate în ultimele luni
Încă o victorie pentru avocații ZRVP. Investitorii din parcurile industriale rămân scutiți de impozitul pe imobile, a confirmat Înalta Curte de Casație și Justiție
Specialiștii în insolvență de la Popescu & Asociații sunt implicați în proceduri judiciare în care masa credală cumulată depășește un miliard de euro. Octavian Popescu, Managing Partner: În toamnă se vor putea măsura cu adevărat efectele pandemiei. Mă aștept să crească semnificativ nivelul încărcăturii nu numai în România, dar și la nivel european
INTERVIU | Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner Bohâlțeanu & Asociații, firma de avocați care asistă Bursa de Valori la înființarea Contrapărții Centrale: Semnarea acordului cu CC&G era un element vital în demararea procesului de autorizare. Proiectul va căpăta viteză în perioada următoare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...