ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est

16 Decembrie 2019   |   BizLawyer

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură, acordă în prezent asistență pe câteva tranzacții confidențiale de mare anvergură pentru piața din România și din regiune.

Nadia Badea, partener Clifford Chance si coordonatorul practicii M&A Real Estate de la Bucuresti

 
 
Firma de avocatură Clifford Chance a primit premiul Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est (CEE M&A Legal Adviser of the Year) în cadrul ceremoniei anuale a Premiilor Mergermarket M&A în Europa, organizată săptămâna trecută la Londra.

În total au fost desemnați 40 de câștigători din domeniul consultanței financiare și juridice din Europa, în baza unui proces riguros de evaluare, care a inclus analiza clasamentelor Mergermarket și examinarea de către un juriu de specialitate.

Analiza a inclus tranzacțiile anunțate în perioada 1 octombrie 2018 - 30 septembrie 2019, reprezentând 12 luni de activitate. Fiecare categorie a avut un singur câștigător, astfel încât premiul acordat de Mergermarket să reprezinte o adevărată recunoaștere pentru un an excepțional.


Premiul acordat Clifford Chance confirmă poziția solidă și reputația pe care casa de avocatură și-a construit-o în regiune. La rândul său, Chambers Europe 2019 plasează Clifford Chance în rândul firmelor din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A, dar și Banking & Finance în Europa Centrală și de Est.
Echipa Clifford Chance CEE include birourile din Polonia, România și Cehia, de unde firma acoperă și Slovacia.

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonatorul practicii M&A Real Estate de la București, spune: „Suntem o firmă de calibru internațional cu o practică tranzacțională și de consultanță premium, care își consolidează în mod constant prezența în centrul și estul Europei. Premiul acordat de Mergermarket reprezintă o recunoaștere a performanței și calității portofoliului pe care îl construim zi de zi alături de colegii noștri din regiune și din rețeaua Clifford Chance”.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură, acordă în prezent asistență pe câteva tranzacții confidențiale de mare anvergură pentru piața din România și din regiune.

Printre proiectele de M&A asistate recent de Clifford Chance Badea se numără:
•    Asistență acordată fondului francez de investiții AEW în legătură cu vânzarea portofoliului său de active din România către divizia de investiții imobiliare a Morgan Stanley în asociere cu un grup de investitori din Israel cu experiență îndelungată în tranzacții imobiliare, reprezentați de David Hay, respectiv către Indotek Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții imobiliare din Ungaria. Tranzacția vizează America House, o clădire de birouri clasă A de referință în București (achiziționată de către Morgan Stanley alături de grupul de investitori din Israel), și Promenada Mall Târgu Mureș (achiziționată de Indotek Group).
•    Asistență acordată grupului german REWE / DerTour, cu activități în industria de retail și turism, în legătură cu achiziţia diviziei de agenții de turism a grupului Eurolines România.
•    Asistenţă acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate.
•    Asistenţă acordată First Bank, deținută de J.C. Flowers & Co., în legătură cu achiziţia Leumi Bank România, la un an de la prima tranzacție realizată de acest investitor american de calibru pe piața financiar-bancară din România.
•    Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 26 / 5205
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ce firme de avocați au lucrat în cele mai mari tranzacții din 2019 | Reff & Asociații și Wolf Theiss au asistat cele mai multe fuziuni și achiziții din Top 10. Echipele care au gestionat juridic fiecare proiect
Dentons își întărește practica de Banking & Finance la nivel regional
Noerr își întărește echipa corporate ̸ M&A, real estate și litigii. Iulian Sorescu devine Partener
RIL. Hotărârea ICCJ 1 ̸2020 | AVRAM LAW a asistat Asociația Română a Băncilor la redactarea memoriului în vederea soluționării chestiunii privind poprirea asupra conturilor instituțiilor publice
Cum lucrează și ce mandate primește echipa axată pe Fiscalitate ̸Taxe de la Țuca Zbârcea & Asociații. Alianța cu Andersen Global oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali
Anda Todor, fost coordonator al biroului Dentons, se alătură firmei Istocescu & Vintilă ca Managing Partner. Todor, Istocescu & Vintilă – TIV Legal vrea să imprime o nouă tendință pe piața locală de avocatură
Mitel & Asociații a asistat fondul ACCESSION II în vânzarea companiilor Lipomin SA şi Carpatina SA. Ce avocați a avut Prodal 94, firma lui Jabbar Kanani, în această achiziție
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...