ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Noi promovări în cadrul echipei RTPR | Mai mulți avocați din linia a doua fac un pas înainte în carieră. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Standardele RTPR sunt foarte ridicate, altfel nu am putea să menținem acest nivel de top

23 Ianuarie 2022   |   BizLawyer

”Standardele RTPR sunt foarte ridicate, altfel nu am putea să menținem acest nivel de top. Ne așteaptă un an foarte provocator, suntem pregătiți să continuăm cu noi mandate complexe și să rămânem în vârful clasamentelor de profil”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner.

 
 
După anunțul legat de consolidarea echipei de parteneri prin numirea internă a Roxanei Ionescu și a lui Cosmin Tilea, RTPR anunță noi promovări în cadrul echipei de avocați. Vlad Stamatescu a fost promovat ca Senior Associate, iar Andrei Toșa, Marina Fechetă-Giurgică și Cezara Urzică au devenit Managing Associates. Iustina Nastasă, Laura Costea și Radu Manu avansează la poziția de Associates.

Alte noutăți sunt faptul că Vlad Druța a revenit în cadrul RTPR ca Senior Associate, după finalizarea Master of Laws – LL.M în cadrul Harvard Law School și un an petrecut la o reputată firmă de avocatură din Londra, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison. Vlad este membru al barourilor din București și New York și are experiență în asistarea companiilor naționale și internaționale în fuziuni și achiziții complexe, precum și în tranzacții pe piețele de capital. Totodată, Bogdan Cordoș, unul dintre cei mai experimentați și apreciați avocați în proiecte din industria energetică, va asigura expertiză sectorială pentru mandatele complexe din domeniul energiei derulate de RTPR din calitatea de Energy Law Consultant. În paralel, Bogdan se va alătura unui program antreprenorial din aria lui de specialitate, energie. Experiența sa vastă în această industrie i-a adus recunoașterea la nivel internațional, Bogdan fiind recomandat de mai mulți ani ca Rising Star de către prestigiosul ghid internațional Legal 500.


„Le mulțumesc tuturor colegilor din echipa RTPR pentru un nou an în care, în ciuda tuturor provocărilor, am reușit să continuăm să livrăm muncă juridică avansată și să obținem realizări notabile pentru clienții noștri. Și îi felicit în mod special pe avocații care s-au făcut remarcați de către clienți și colegii seniori și au impresionat prin profesionalism, implicare, atitudine, creativitate și curaj. Standardele RTPR sunt foarte ridicate, altfel nu am putea să menținem acest nivel de top. Ne așteaptă un an foarte provocator, suntem pregătiți să continuăm cu noi mandate complexe și să rămânem în vârful clasamentelor de profil”, a declarat Costin Tărăcilă, Managing Partner.

Vlad Stamatescu oferă consultanță pentru companiile locale și internaționale în legătură cu diverse tranzacții comerciale, inclusiv fuziuni și achiziții, aspecte juridice generale cu privire la activitatea zilnică a societăților, înființarea, restructurarea și reorganizarea societăților, precum și cu privire la tranzacții de piețe de capital. Printre proiectele sale recente se numără consultanța acordată fondului de private equity Morphosis Capital și unui consorțiu de investitori din Belgia în legătură cu achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în EMI Equipement Maintenance Industrie S.A. de la fondatorul Jerome France, fondului de investiții Sarmis Capital cu privire la achiziția unui pachet majoritar în Corporate Office Solutions (COS), liderul serviciilor integrate de fit-out pentru spații de birouri din România și Autonom Services S.A. în legătură cu implementarea primului program de ofertă de obligațiuni corporative instituit de un emitent local și respectiv cu derularea plasamentului privat al primei tranșe de obligațiuni corporative emise în cadrul programului de ofertă prin care Autonom a atras resurse de peste 48 de milioane de euro.

Andrei Toșa are experiență în asistarea companiilor locale și internaționale în legătură cu diferite proiecte de restructurare și tranzacții comerciale, inclusiv cu privire la fuziuni și divizări naționale și transfrontaliere, achiziții și aspecte juridice generale cu privire la activitatea zilnică a societăților. Recent, Andrei a asistat acționarii Berg Software cu privire la vânzarea a 100% din societate către AROBS Transilvania Software, un furnizor de servicii software și soluții pentru industrii diverse, precum și fondatorii companiei Keez în vânzarea pachetului majoritar către grupul Visma, una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de produse software din România, originară din Norvegia.

Marina Fechetă-Giurgică este specializată în asistarea companiilor locale și internaționale în tranzacții comerciale, fuziuni și achiziții și drept societar, precum și în domeniul piețelor de capital. Marina este recomandată ca Rising Star pentru practica de M&A în ultima ediție a ghidului juridic IFLR1000. Recent, Marina a asistat Abris Capital Partners și GTS Global Intelligence S.A. în legătură cu achiziția Knowledge Investment Group SRL, ce operează sub brandul Lummetry.AI, o companie românească de inteligență artificială, precum și o companie internațională, lider global în energia regenerabilă, în legătură cu achiziția unui parc eolian în dezvoltare situat în județul Bacău, cu o capacitate de aproximativ 105MW.

Cezara Urzică are o experiență bogată în acordarea de asistență în legătură cu tranzacții comerciale, drept societar, fuziuni și achiziții, precum și în proiecte de dreptul muncii, cu privire la aspecte variate cum ar fi concedieri problematice, contracte colective de muncă, negocieri, probleme specifice relațiilor de muncă în contextul pandemiei de Covid-19. Cezara a avut un rol esențial în mandatul privind investiția fondului de private equity Morphosis Capital în grupul Cronos Med, fondat de Dr. Constantin Stan, lider în medicină estetică în România. De asemenea, a acordat consultanță juridică Innova Capital în legătură cu achiziția PayPoint Services SRL și Payzone SA, lider de piață în România în materie de operare de plăți, de la grupul PayPoint listat pe bursa din Londra.

Promovarea examenului de Definitivat în avocatură este o condiție necesară, dar nu suficientă pentru a rămâne Associate în cadrul RTPR, iar Iustina Nastasă, Laura Costea și Radu Manu au fost foarte apreciați de mentorii și colegii mai mari și astfel având oportunitatea de a continua și promovând în RTPR ca Associates. Iustina face parte din echipa de drept bancar și finanțări, iar Laura și Radu din departamentul de litigii, arbitraj și soluționarea disputelor. Cei trei avocați au fost implicați în numeroase mandate, oferind asistență și reprezentare pentru clienți din multiple sectoare de activitate.

RTPR este una dintre cele mai experimentate și apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de către Legal 500, Chambers și IFLR1000, care an de an clasează firma pe primele locuri în topurile realizate pentru diverse arii de practică, precum Drept bancar și finanțări, Corporate/M&A, Piețe de capital, Soluționarea disputelor, Dreptul Concurenței, Energie și resurse naturale, Real estate și Construcții, Dreptul Muncii și Dreptul Proprietății Intelectuale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 381 / 1368
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Gaming – Powered by CMS | Despre contribuția industriei jocurilor de noroc la finanțare proiectelor culturale
Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore în biroul Wolf Theiss din București, unde #theFemalePower este o realitate confirmată an de an de ghidurile juridice internaționale | Lady Lawyers: Leadership înseamnă în primul rând responsabilitate. Ai, mai mult ca oricând, datoria de a-i sprijini şi inspira pe ceilalţi. Înseamnă şi energie, dorinţa de a mişca lucrurile, de a depăşi bariere, de a nu te lăsa doborât de eşecuri şi de a-i mobiliza pe ceilalţi. Înseamnă atitudinea “let’s get things done”
Hotărâre de referință a ÎCCJ pentru industria de optică medicală | Avocații Țuca Zbârcea & Asociații obțin restituirea excedentului TVA achitat în baza unei cote impuse nelegal
NNDKP a oferit asistență investitorului mexican Grupo Bimbo în achiziția Vel Pitar. Echipă multidisciplinară, din care au făcut parte mai mulți parteneri, coordonată de Adriana I. Gaspar (Partener Senior)
Dublu rol pentru Filip & Company în proiectul unei asocieri pe piața serviciilor poștale și de curierat | Firma de avocați i-a asistat pe Octavian Radu și Inform Lykos, prin așa-numitul ’Chinese wall’. Două echipe de avocați, coordonați de partenerele Monica Stătescu și Olga Niță, în tranzacție
SIMION & BACIU continuă extinderea practicii specializate în domeniul Gaming & Gambling prin cooptarea Alinei Tace în echipa sa
LadyLawyer | Roxana Bumbac-Buture, Legal Manager Nestlé România și primul reprezentant al departamentului juridic desemnat să facă parte din ‘Country Leadership Team’, echipa de conducere a companiei: Oricât de bună ar fi o opinie juridică, ea este valoroasă doar în măsura în care aduce și valoare adăugată organizației din care faci parte
Studiul CMS European M&A 2023 - Număr record de tranzacții înregistrate anul trecut, în ciuda contextului economic dificil | Horea Popescu (Managing Partner, CMS România): Activitatea din regiune arată că jucătorii de pe piață se pot adapta cu ușurință la noile circumstanțe și că CMS este foarte bine plasată pentru a face față provocărilor și complexității care ne așteaptă
Avocații Mitel & Asociații vor asista o tranzacție imobiliară pentru un proiect major în zona de nord a Capitalei, cu o valoare de peste 500 mil. € | Ioana Negrea, Partener: 2023 va fi un an de așezare a segmentului de office, cu un grad mare de ocupare a clădirilor existente, cu noi dezvoltări și cu un apetit crescut al investitorilor pentru achiziția de clădiri finalizate. Va fi un an bun și pentru piața de retail, aflată încă în proces de expansiune
Legea privind protecția avertizorilor de interes public, decriptată de specialiștii firmei Mușat & Asociații. Legislația actuală consolidează și îmbunătățește protecția conferită persoanelor care efectuează raportări, spun avocații. Există însă riscul unor abuzuri în măsura în care prevederile legale nu sunt aplicate cu responsabilitate
Băncilă, Diaconu și Asociații s-a clasat pe cea mai înaltă poziție în topul societăților de avocatură din România specializate în taxe și dispute fiscale. Emanuel Băncilă (Partener): Recunoașterea ne obligă să venim în continuare cu soluții inovative care să cenzureze excesul de putere al autorităților fiscale
Deloitte România a asistat cea mai mare companie de panificație din lume, Grupo Bimbo, în intrarea pe piața din România prin achiziția Vel Pitar. Mai mulți avocați de la Reff & Asociații | Deloitte Legal, în echipa de proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...