ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Numărul mandatelor primite de Mitel & Asociații în practica de Dispute Resolution a crescut semnificativ anul acesta, iar echipa a fost consolidată. Despre segmentele în care cererea a explodat, modul de lucru, spețe și clienți, elemente de diferențiere și strategie de viitor, într-o discuție cu partenerii Sorin Mitel și Magda Dima

09 Decembrie 2021   |   Ștefania Enache

Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Sorin Mitel (Senior Partner) si Magda Dima (Partner) - Mitel & Asociatii

 
 
Firma Mitel & Asociații a înregistrat, pe parcursul acestui an, creșteri în majoritatea ariilor de practică, zona de litigii fiind unul dintre segmentele care a cunoscut una dintre cele mai importante evoluții.Pe acest fond, liderii casei de avocatură au decis consolidarea echipei de experți, cooptând noi avocați.„Departamentul nostru de litigii este foarte activ în această perioadă. De altfel, este o continuare a tendinței constante de creștere din acest an pe mai toate ariile de practică ale firmei. Am consolidat echipa existentă, am cooptat noi avocați de bară, atât seniori cu o bogată experiență, cât și juniori cu pregătire academică solidă și dedicare”, a precizat pentru BizLawyer Sorin Mitel, Senior Partner Mitel & Asociații.


Departamentul axat pe practica de litigii are o agendă de lucru foarte încărcată, experții fiind implicați într-un număr semnificativ de proiecte. Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Foarte multe litigii de muncă

Magda Dima, Partener Mitel & Asociații, menționează faptul că a explodat numărul diferendelor și litigiilor de muncă, fenomenul fiind o consecință a climatului de insecuritate sanitară generată de pandemia de COVID-19 și a numărului mare de măsuri de restructurare a forței de muncă și reorganizare a activității economice luate de companii în contextul actual.

„Avem în curs numeroase proceduri pre-litigioase și litigioase complexe derivând din variate conflicte colective de muncă, greve, neînțelegeri/negocieri cu sindicatele, pentru clienți - companii naționale și multinaționale, lideri pe diverse industrii cheie în România”, explică avocatul.

Partenerul Mitel & Asociații amintește că, recent, echipa a încheiat cu succes, după multe și dificile runde de negocieri și dezbateri purtate în fața, dar și în afara instanțelor de judecată, un complex litigiu de muncă cu ramificații în multe arii de drept în care a disputat pentru clientul firmei aspectele legate de executarea și încetarea unor contracte de muncă/management la cel mai înalt nivel.
Avans semnificativ și în materia de contencios administrativ-fiscal

Un alt segment care cunoaște creșteri semnificative este reprezentat de cel al litigiilor în materie de contencios administrativ-fiscal. Este una dintre zonele care ocupă un loc de frunte ca practică a departamentului de litigii al Mitel & Asociații. Numărul mare de mandate a apărut mai ales din cauza tensiunilor politice care au dus și la blocarea fondurilor alocate plății de către societăți de stat a co-contractorilor privați, prestatori de servicii diverse pentru instituții publice din aparatul de stat.

În plus, au apărut multe cazuri în care obligațiile contractuale nu sunt onorate sub pretextul traversării stării de urgență și a instaurării stării de alertă ori al neînțelegerii corecte a modificărilor legislative privind acordarea de noi facilități fiscale în această perioadă.

„De asemenea, soarta incertă a contractelor comerciale și a finanțărilor contractate de diversi protagoniști importanți din industrii expuse în timpul pandemiei a generat apariția, în această perioadă, a unui număr semnificativ de diferende, negocieri pre-litigioase și proceduri judiciare cu un nou specific, în care eforturile noastre judiciare și extra-judiciare au fost concentrate pe diminuarea pagubelor, reechilibrarea și reașezarea termenilor contractuali sau, dimpotriva, prezervarea și valorificarea drepturilor contractuale, după caz, raportat la contextul actual”, arată Sorin Mitel.

 
 

O activitate în continuă creștere

O altă categorie de litigii gestionată cu succes de profesioniștii Mitel & Asociații și care cunoaște în prezent o creștere semnificativă este reprezentată de mandatele apărute pe fondul exploziei segmentului de real estate, combinate cu ingreunarea procedurilor de obținere avize și autorizații de construire/extindere construcții, respectiv nemulțumirile generate de această realitate.

„În concluzie, activitatea departamentului de litigii al Mitel & Asociatii a fost în creștere în acest an”, susține Magda Dima.

Firma de avocatură are în derulare litigii de anvergură civile, comerciale (incluzând încălcări de contracte de toate tipurile, asocieri în participațiune, dispute decurgând din achiziții/fuziuni, probleme de asigurare și reasigurare, drepturi acționari etc), litigii de contencios administrativ și fiscal (inclusiv cauze complexe in care am contestat decizii ale Curtii de Conturi, AFM, ANAF sau APIA), din domeniul achizițiilor publice (în toate fazele), litigii de muncă, litigii de insolvență și faliment, litigii decurgând din executări silite, cauze de infracționalitate din domeniul afacerilor.

Toate aceste mandate vizează atât clienți tradiționali ai firmei, cât și pentru clienți noi.

Portofoliul de clienți gestionat de Mitel & Asociații include companii naționale de calibru și multinaționale. Sunt firme care activează în industrii diverse, cum ar fi IT, sector bancar, HoReCa, asigurări, auto, avioane, imobiliare, construcții, agricultură, energie, sănătate, aparatură și servicii medicale, infrastructură.

„În această perioadă, solicitările clienților noștri din toate sectoarele de activitate au crescut considerabil, iar noi le-am fost și le suntem alături și îi ajutăm să își revendice/protejeze drepturile și interesele”, mai spune Partenerul Mitel & Asociații.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

O abordare concretă a fiecărei spețe


Sorin Mitel subliniază faptul că avocații specializați pe litigii ai firmei Mitel & Asociații sunt excepționali profesioniști, dar și oameni cu echilibru și logică juridică remarcabile, cu extraordinar spirit de analiză și de sinteză și aplecare spre detalii.

„Cred ca diferența o face abordarea concretă a fiecărei spețe în parte, pornind de la evaluarea onestă de șanse de câștigare a litigiului, strategia propusă pe toate scenariile de lucru, modul de rezolvare a obstacolelor, modul în care fructificăm detaliile relevante ale fiecărui caz în parte, modul riguros în care documentăm cazul, pasiunea și determinarea pentru a asigura succesul clienților noștri”, precizează Sorin Mitel.

„Strategia noastră pe mai departe nu se schimbă: cultivăm excelența și performanța profesională la cel mai înalt nivel, având avantajul unei echipe de litigii puternice și sudate, care de peste 20 de ani a fost implicată cu succes în mii de dosare de litigii și arbitraje de o reală complexitate și suntem axați pe obținerea de rezultate pentru clienții noștri care au în noi (și ei știu asta) un partener real și fidel în atingerea obiectivelor propuse”, completează Magda Dima.

Departamentul de litigii al Mitel & Asociatii este coordonat de avocatul asociat Magda Dima și este constituit dintr-o echipă puternică de avocați care se bucură de o excelentă reputație și se remarcă printr-o calitate profesională și umană deosebită.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 485 / 1431
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for an Attorney at Law ̸ Corporate ̸ M&A
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică Băncii Europene de Investiții cu privire la finanțarea de 104 mil. E acordată grupului Maspex. Partenerul Cristian Vlaicu a coordonat echipa de proiect
Activitățile desfășurate de echipele specializate în investigații interne corporative de la Mușat & Asociații sunt pluridisciplinare, acoperind toate ariile de practică și necesitățile clienților. De vorbă cu Alexandru Terța (Partener) și Ștefan Diaconescu (Managing Associate) despre practica personalizată, modul în care lucrează echipele mixte în auditul de drept penal, tipologia infracționalității întâlnite și cele mai interesante mandate de acest tip
Conferința Bucharest Arbitration Days revine în iunie cu o nouă ediție: Stakeholders’ Role in International Arbitration, 2023
Allen & Overy și Shearman & Sterling fuzionează și vor crea prima firmă globală complet integrată. A&O Shearman va avea 3.900 de avocați în 49 de birouri și venituri de 3,4 miliarde USD. Costin Taracila, Managing Partner RTPR, , firmă cu care A&O lucrează în exclusivitate în România : Vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume
Din culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
În spatele scenei, alături de Budușan & Asociații în proiectele de audit de drept penal | Ovidiu Budușan, partener fondator și coordonator al firmei: În general, companiile apelează la avocați externi atunci când există suspiciuni rezonabile sau chiar probe ale unor infracțiuni. Opțiunea cvasi-generală este de a sesiza organele competente și, totodată, de a identifica modalitățile concrete de stopare a contextului generator de risc
Arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, intră în line dreaptă după numirea arbitrilor. România a mers pe mâna unui reputat avocat elvețian, reclamanții au ales un britanic, iar președintele Tribunalului este un canadian cu experiență de peste 35 de ani în arbitraj internațional
Wolf Theiss a asistat Banca Comercială Română în lansarea primei emisiuni de euroobligaţiuni verzi, în valoare de 700 mil. €. Echipa implicată în tranzacție a fost condusă de Claudia Chiper (Partener) și Andreea Tudorache (Senior Associate)
Filip & Company obține la ÎCCJ dubla confirmare a legalității ajustărilor voluntare a prețurilor de transfer. Societățile afiliate au dreptul de a ajusta prețurile practicate între afiliați, prin mecanisme contractuale și în vederea alinierii profiturilor la valoarea de piață
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...