ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Numărul mandatelor primite de Mitel & Asociații în practica de Dispute Resolution a crescut semnificativ anul acesta, iar echipa a fost consolidată. Despre segmentele în care cererea a explodat, modul de lucru, spețe și clienți, elemente de diferențiere și strategie de viitor, într-o discuție cu partenerii Sorin Mitel și Magda Dima

09 Decembrie 2021   |   Ștefania Enache

Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Sorin Mitel (Senior Partner) si Magda Dima (Partner) - Mitel & Asociatii

 
 
Firma Mitel & Asociații a înregistrat, pe parcursul acestui an, creșteri în majoritatea ariilor de practică, zona de litigii fiind unul dintre segmentele care a cunoscut una dintre cele mai importante evoluții.Pe acest fond, liderii casei de avocatură au decis consolidarea echipei de experți, cooptând noi avocați.„Departamentul nostru de litigii este foarte activ în această perioadă. De altfel, este o continuare a tendinței constante de creștere din acest an pe mai toate ariile de practică ale firmei. Am consolidat echipa existentă, am cooptat noi avocați de bară, atât seniori cu o bogată experiență, cât și juniori cu pregătire academică solidă și dedicare”, a precizat pentru BizLawyer Sorin Mitel, Senior Partner Mitel & Asociații.


Departamentul axat pe practica de litigii are o agendă de lucru foarte încărcată, experții fiind implicați într-un număr semnificativ de proiecte. Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Foarte multe litigii de muncă

Magda Dima, Partener Mitel & Asociații, menționează faptul că a explodat numărul diferendelor și litigiilor de muncă, fenomenul fiind o consecință a climatului de insecuritate sanitară generată de pandemia de COVID-19 și a numărului mare de măsuri de restructurare a forței de muncă și reorganizare a activității economice luate de companii în contextul actual.

„Avem în curs numeroase proceduri pre-litigioase și litigioase complexe derivând din variate conflicte colective de muncă, greve, neînțelegeri/negocieri cu sindicatele, pentru clienți - companii naționale și multinaționale, lideri pe diverse industrii cheie în România”, explică avocatul.

Partenerul Mitel & Asociații amintește că, recent, echipa a încheiat cu succes, după multe și dificile runde de negocieri și dezbateri purtate în fața, dar și în afara instanțelor de judecată, un complex litigiu de muncă cu ramificații în multe arii de drept în care a disputat pentru clientul firmei aspectele legate de executarea și încetarea unor contracte de muncă/management la cel mai înalt nivel.
Avans semnificativ și în materia de contencios administrativ-fiscal

Un alt segment care cunoaște creșteri semnificative este reprezentat de cel al litigiilor în materie de contencios administrativ-fiscal. Este una dintre zonele care ocupă un loc de frunte ca practică a departamentului de litigii al Mitel & Asociații. Numărul mare de mandate a apărut mai ales din cauza tensiunilor politice care au dus și la blocarea fondurilor alocate plății de către societăți de stat a co-contractorilor privați, prestatori de servicii diverse pentru instituții publice din aparatul de stat.

În plus, au apărut multe cazuri în care obligațiile contractuale nu sunt onorate sub pretextul traversării stării de urgență și a instaurării stării de alertă ori al neînțelegerii corecte a modificărilor legislative privind acordarea de noi facilități fiscale în această perioadă.

„De asemenea, soarta incertă a contractelor comerciale și a finanțărilor contractate de diversi protagoniști importanți din industrii expuse în timpul pandemiei a generat apariția, în această perioadă, a unui număr semnificativ de diferende, negocieri pre-litigioase și proceduri judiciare cu un nou specific, în care eforturile noastre judiciare și extra-judiciare au fost concentrate pe diminuarea pagubelor, reechilibrarea și reașezarea termenilor contractuali sau, dimpotriva, prezervarea și valorificarea drepturilor contractuale, după caz, raportat la contextul actual”, arată Sorin Mitel.

 
 

O activitate în continuă creștere

O altă categorie de litigii gestionată cu succes de profesioniștii Mitel & Asociații și care cunoaște în prezent o creștere semnificativă este reprezentată de mandatele apărute pe fondul exploziei segmentului de real estate, combinate cu ingreunarea procedurilor de obținere avize și autorizații de construire/extindere construcții, respectiv nemulțumirile generate de această realitate.

„În concluzie, activitatea departamentului de litigii al Mitel & Asociatii a fost în creștere în acest an”, susține Magda Dima.

Firma de avocatură are în derulare litigii de anvergură civile, comerciale (incluzând încălcări de contracte de toate tipurile, asocieri în participațiune, dispute decurgând din achiziții/fuziuni, probleme de asigurare și reasigurare, drepturi acționari etc), litigii de contencios administrativ și fiscal (inclusiv cauze complexe in care am contestat decizii ale Curtii de Conturi, AFM, ANAF sau APIA), din domeniul achizițiilor publice (în toate fazele), litigii de muncă, litigii de insolvență și faliment, litigii decurgând din executări silite, cauze de infracționalitate din domeniul afacerilor.

Toate aceste mandate vizează atât clienți tradiționali ai firmei, cât și pentru clienți noi.

Portofoliul de clienți gestionat de Mitel & Asociații include companii naționale de calibru și multinaționale. Sunt firme care activează în industrii diverse, cum ar fi IT, sector bancar, HoReCa, asigurări, auto, avioane, imobiliare, construcții, agricultură, energie, sănătate, aparatură și servicii medicale, infrastructură.

„În această perioadă, solicitările clienților noștri din toate sectoarele de activitate au crescut considerabil, iar noi le-am fost și le suntem alături și îi ajutăm să își revendice/protejeze drepturile și interesele”, mai spune Partenerul Mitel & Asociații.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

O abordare concretă a fiecărei spețe


Sorin Mitel subliniază faptul că avocații specializați pe litigii ai firmei Mitel & Asociații sunt excepționali profesioniști, dar și oameni cu echilibru și logică juridică remarcabile, cu extraordinar spirit de analiză și de sinteză și aplecare spre detalii.

„Cred ca diferența o face abordarea concretă a fiecărei spețe în parte, pornind de la evaluarea onestă de șanse de câștigare a litigiului, strategia propusă pe toate scenariile de lucru, modul de rezolvare a obstacolelor, modul în care fructificăm detaliile relevante ale fiecărui caz în parte, modul riguros în care documentăm cazul, pasiunea și determinarea pentru a asigura succesul clienților noștri”, precizează Sorin Mitel.

„Strategia noastră pe mai departe nu se schimbă: cultivăm excelența și performanța profesională la cel mai înalt nivel, având avantajul unei echipe de litigii puternice și sudate, care de peste 20 de ani a fost implicată cu succes în mii de dosare de litigii și arbitraje de o reală complexitate și suntem axați pe obținerea de rezultate pentru clienții noștri care au în noi (și ei știu asta) un partener real și fidel în atingerea obiectivelor propuse”, completează Magda Dima.

Departamentul de litigii al Mitel & Asociatii este coordonat de avocatul asociat Magda Dima și este constituit dintr-o echipă puternică de avocați care se bucură de o excelentă reputație și se remarcă printr-o calitate profesională și umană deosebită.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 205 / 6011
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa prin cooptarea a doi avocați | Vasile Băiculescu, Managing Partner: Interesul nostru pentru avocați talentați și cu experiență relevantă rămâne deschis
Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Gianluca Carlesso (Carlesso Law Firm), avocatul care lucrează din București, Roma și Milano: Țara este sigură, piața avocaturii este una competitivă, iar relația cu autoritățile este transparentă. Prezența multor străini și cunoașterea limbilor străine de către români fac posibilă socializarea, stabilirea de prietenii și schimbul de experiențe
Avocații CEE Attorneys - Boanță, Gîdei și Asociații obțin o decizie cu impact semnificativ asupra procedurilor cu autoritățile publice. CAB anulează unele prevederi din Ordinul 991 ̸ 2021
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000: The World’s Leading Patent Professionals - 2022”. ZRVP, Mușat & Asociații și NNDKP, în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Studiu Refinitiv | Cum și-au împărțit firmele de avocatură harta fuziunilor și achizițiilor din zona EMEA după primele cinci luni din 2022. CMS domină clasamentul general, iar o firmă cu 200 de avocați ocupă primul loc în Europa Estică
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Senior (Banking & Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Stagiar (Banking&Finance)
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...