ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Numărul mandatelor primite de Mitel & Asociații în practica de Dispute Resolution a crescut semnificativ anul acesta, iar echipa a fost consolidată. Despre segmentele în care cererea a explodat, modul de lucru, spețe și clienți, elemente de diferențiere și strategie de viitor, într-o discuție cu partenerii Sorin Mitel și Magda Dima

09 Decembrie 2021   |   Ștefania Enache

Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Sorin Mitel (Senior Partner) si Magda Dima (Partner) - Mitel & Asociatii

 
 
Firma Mitel & Asociații a înregistrat, pe parcursul acestui an, creșteri în majoritatea ariilor de practică, zona de litigii fiind unul dintre segmentele care a cunoscut una dintre cele mai importante evoluții.Pe acest fond, liderii casei de avocatură au decis consolidarea echipei de experți, cooptând noi avocați.„Departamentul nostru de litigii este foarte activ în această perioadă. De altfel, este o continuare a tendinței constante de creștere din acest an pe mai toate ariile de practică ale firmei. Am consolidat echipa existentă, am cooptat noi avocați de bară, atât seniori cu o bogată experiență, cât și juniori cu pregătire academică solidă și dedicare”, a precizat pentru BizLawyer Sorin Mitel, Senior Partner Mitel & Asociații.


Departamentul axat pe practica de litigii are o agendă de lucru foarte încărcată, experții fiind implicați într-un număr semnificativ de proiecte. Portofoliul de litigii și arbitraje este unul complex și diversificat, iar Mitel & Asociații îi atribuie o echipă puternică și performantă.

Foarte multe litigii de muncă

Magda Dima, Partener Mitel & Asociații, menționează faptul că a explodat numărul diferendelor și litigiilor de muncă, fenomenul fiind o consecință a climatului de insecuritate sanitară generată de pandemia de COVID-19 și a numărului mare de măsuri de restructurare a forței de muncă și reorganizare a activității economice luate de companii în contextul actual.

„Avem în curs numeroase proceduri pre-litigioase și litigioase complexe derivând din variate conflicte colective de muncă, greve, neînțelegeri/negocieri cu sindicatele, pentru clienți - companii naționale și multinaționale, lideri pe diverse industrii cheie în România”, explică avocatul.

Partenerul Mitel & Asociații amintește că, recent, echipa a încheiat cu succes, după multe și dificile runde de negocieri și dezbateri purtate în fața, dar și în afara instanțelor de judecată, un complex litigiu de muncă cu ramificații în multe arii de drept în care a disputat pentru clientul firmei aspectele legate de executarea și încetarea unor contracte de muncă/management la cel mai înalt nivel.
Avans semnificativ și în materia de contencios administrativ-fiscal

Un alt segment care cunoaște creșteri semnificative este reprezentat de cel al litigiilor în materie de contencios administrativ-fiscal. Este una dintre zonele care ocupă un loc de frunte ca practică a departamentului de litigii al Mitel & Asociații. Numărul mare de mandate a apărut mai ales din cauza tensiunilor politice care au dus și la blocarea fondurilor alocate plății de către societăți de stat a co-contractorilor privați, prestatori de servicii diverse pentru instituții publice din aparatul de stat.

În plus, au apărut multe cazuri în care obligațiile contractuale nu sunt onorate sub pretextul traversării stării de urgență și a instaurării stării de alertă ori al neînțelegerii corecte a modificărilor legislative privind acordarea de noi facilități fiscale în această perioadă.

„De asemenea, soarta incertă a contractelor comerciale și a finanțărilor contractate de diversi protagoniști importanți din industrii expuse în timpul pandemiei a generat apariția, în această perioadă, a unui număr semnificativ de diferende, negocieri pre-litigioase și proceduri judiciare cu un nou specific, în care eforturile noastre judiciare și extra-judiciare au fost concentrate pe diminuarea pagubelor, reechilibrarea și reașezarea termenilor contractuali sau, dimpotriva, prezervarea și valorificarea drepturilor contractuale, după caz, raportat la contextul actual”, arată Sorin Mitel.

 
 

O activitate în continuă creștere

O altă categorie de litigii gestionată cu succes de profesioniștii Mitel & Asociații și care cunoaște în prezent o creștere semnificativă este reprezentată de mandatele apărute pe fondul exploziei segmentului de real estate, combinate cu ingreunarea procedurilor de obținere avize și autorizații de construire/extindere construcții, respectiv nemulțumirile generate de această realitate.

„În concluzie, activitatea departamentului de litigii al Mitel & Asociatii a fost în creștere în acest an”, susține Magda Dima.

Firma de avocatură are în derulare litigii de anvergură civile, comerciale (incluzând încălcări de contracte de toate tipurile, asocieri în participațiune, dispute decurgând din achiziții/fuziuni, probleme de asigurare și reasigurare, drepturi acționari etc), litigii de contencios administrativ și fiscal (inclusiv cauze complexe in care am contestat decizii ale Curtii de Conturi, AFM, ANAF sau APIA), din domeniul achizițiilor publice (în toate fazele), litigii de muncă, litigii de insolvență și faliment, litigii decurgând din executări silite, cauze de infracționalitate din domeniul afacerilor.

Toate aceste mandate vizează atât clienți tradiționali ai firmei, cât și pentru clienți noi.

Portofoliul de clienți gestionat de Mitel & Asociații include companii naționale de calibru și multinaționale. Sunt firme care activează în industrii diverse, cum ar fi IT, sector bancar, HoReCa, asigurări, auto, avioane, imobiliare, construcții, agricultură, energie, sănătate, aparatură și servicii medicale, infrastructură.

„În această perioadă, solicitările clienților noștri din toate sectoarele de activitate au crescut considerabil, iar noi le-am fost și le suntem alături și îi ajutăm să își revendice/protejeze drepturile și interesele”, mai spune Partenerul Mitel & Asociații.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

O abordare concretă a fiecărei spețe


Sorin Mitel subliniază faptul că avocații specializați pe litigii ai firmei Mitel & Asociații sunt excepționali profesioniști, dar și oameni cu echilibru și logică juridică remarcabile, cu extraordinar spirit de analiză și de sinteză și aplecare spre detalii.

„Cred ca diferența o face abordarea concretă a fiecărei spețe în parte, pornind de la evaluarea onestă de șanse de câștigare a litigiului, strategia propusă pe toate scenariile de lucru, modul de rezolvare a obstacolelor, modul în care fructificăm detaliile relevante ale fiecărui caz în parte, modul riguros în care documentăm cazul, pasiunea și determinarea pentru a asigura succesul clienților noștri”, precizează Sorin Mitel.

„Strategia noastră pe mai departe nu se schimbă: cultivăm excelența și performanța profesională la cel mai înalt nivel, având avantajul unei echipe de litigii puternice și sudate, care de peste 20 de ani a fost implicată cu succes în mii de dosare de litigii și arbitraje de o reală complexitate și suntem axați pe obținerea de rezultate pentru clienții noștri care au în noi (și ei știu asta) un partener real și fidel în atingerea obiectivelor propuse”, completează Magda Dima.

Departamentul de litigii al Mitel & Asociatii este coordonat de avocatul asociat Magda Dima și este constituit dintr-o echipă puternică de avocați care se bucură de o excelentă reputație și se remarcă printr-o calitate profesională și umană deosebită.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 707 / 1650
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Un jucător nou și extrem de puternic a intrat pe piața locală și se anunță drept un concurent serios pe acest segment
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...