ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piața imobiliară are motoarele turate. Silviu Stratulat, Managing Partner SAA: Nivelul ofertei de active din zona de birouri și parcuri logistice este la cel mai ridicat din 2007. Ne așteptăm să vedem noi jucători pe aceste piețe

09 Mai 2019   |   Ștefania Enache

Practica de drept imobiliar din cadrul firmei Stratulat, Albulescu & Asociații numără zece avocați și este coordonată de Silviu Stratulat, care este și Partenerul Coordonator al casei de avocatură.

 
 
Pe piața de real estate s-a observat o revigorare în primele luni ale anului 2019. Avocații Stratulat Albulescu & Asociații spun că redresarea a intervenit după ce industria înregistrase o scădere substanțială în ultimul trimestru din 2018. “În prezent, numeroși proprietari de clădiri de birouri și-au exprimat intenția de a vinde active imobiliare ceea ce aduce nivelul ofertei de active din zona de birouri și parcuri logistice la cel mai ridicat din 2007, dacă nu chiar la un nivel istoric.În acest context, ne așteptăm să vedem noi jucători pe piețele mai sus amintite, probabil entități care activează la nivel mondial cu portofolii atât în Europa Centrală și de Est, cât și în Europa Vestică, Statele Unite, Asia și America Centrală și de Sud”, explică Silviu Stratulat, Managing Partner - Stratulat, Albulescu & Asociații.


Avocații sunt de părere că piața clădirilor de birouri se anunță cea mai atractivă anul acesta. Totuși, există așteptări la fel ca cele din 2018 sau poate că la un nivel mai ridicat și din zona investițiilor în piața spațiilor logistice.

Practica de drept imobiliar din cadrul firmei Stratulat, Albulescu & Asociații numără zece avocați și este coordonată de Silviu Stratulat, care este și Partenerul Coordonator al casei de avocatură. Echipa de coordonare a departamentului include un Partener, în persoana lui Corneliu Popa și un Managing Associate, în persoana Laurei Neacșu.

De altfel, aceasta este una din practicile cheie ale firmei, departamentul de drept imobiliar generând aproximativ 32% din totalul veniturilor dintr-un an ale societății. „În ultimele 12 luni, SAA a oferit asistență cu precădere în proiecte legate de achiziția de terenuri nedezvoltate și proiecte care vizează dezvoltarea de afaceri rezidențiale. Firma noastră a demonstrat în mod regulat că are o extraordinară capacitate de a coordona proiecte complexe, în termen scurt, rezolvând chestiuni complicate în mod inovativ. Aceste calități ne-au plasat, în mod natural, alături de clienți foarte dinamici, cu prezență cel puțin regională, care cunosc foarte bine dificultățile tipice ale proiectelor de real estate. O mare parte din clienții noștri sunt dezvoltatori imobiliari, respectiv fonduri de investiții sau persoane din categoria „high net worth individuals”. Ca unul din principalele motoare ale SAA, ne așteptăm ca practica de real estate să rămână pe același trend ascendent pe care se află firma în general și să continuăm, ca și în anul 2018, să atragem avocați experimentați, cu palmares recunoscut în piață”, ne-a declarat Silviu Stratulat.






Proiectele de Real estate au nevoie de soluții complexe

Referindu-se la cele mai dificile aspecte ale unei tranzacții cu componentă de real estate, avocatul nominalizează finanțarea proiectelor imobiliare, care reprezintă o piedică în tranzacționarea de bunuri imobile în România. ”În opinia noastră alte componente dificile ale tranzacțiilor în acest sector le constituie, în egală măsură, dificultatea cu care pot fi procurate documente de la autoritățile publice și opacitatea și lipsa de experiență a avocaților care asistă în aceste tranzacții. Garanțiile solicitate includ bine-cunoscutele ipoteci imobiliare, dar și un set complet de ipoteci mobiliare care variază de la cele pe conturile curente la cele asupra veniturilor viitoare (chirii, spre exemplu), garanții personale și de tip depozit coletaral”, completează Silviu Stratulat.




Dezvoltarea infrastructurii rutiere, optimizarea traficului urban și al transportului public în marile orașe prezintă un rol din ce în ce mai important în tranzacțiile imobiliare actuale, un acces rapid și direct la terenurile aferente proiectului imobiliar determinând gradul de atractivitate și nivelul de preț al acestora.

Silviu Stratulat, Managing Partner - Stratulat, Albulescu & Asociații 




La ora actuală, clasica finanțare bancară acordată de băncile locale rămâne cea mai întâlnită formă de finanțare. Implicarea bancilor internaționale este relativ redusă în acest domeniu, limitându-se în general la bănci regionale care au oricum o prezență în România. “Principala frână în calea unor alternative o reprezintă, din experiența noastră, situația juridică dificilă a multor imobile din România, limitând o dorită evoluție spre un nivel de standardizare care să aducă o creștere a certitudinii juridice și o eficientizare a costurilor”, arată coordonatorul firmei de avocați.

Investitorii care aleg să dezvolte afaceri în acestă industrie se orientează mai ales spre rezidențial, birouri, cutii mari de retail, hoteluri, industrial și logistică.

În ultimul an, echipa Stratulat, Albulescu & Asociații a fost implicată în mai multe tranzacții imobiliare „pure”, care nu s-au „intersectat” cu alte arii de practica - Energie, Agricultura, samd.. În mod tipic, este vorba despre achiziții/vânzări de terenuri nedezvoltate, clădiri de birouri sau ansambluri rezidențiale.

De asemenea, practica în materie de închirieri imobile a firmei de avocatură este recunoscută ca fiind una dintre cele mai complexe din piața de servicii juridice.

„Istoric, ne-am implicat în prelucrarea conceptelor juridice afiliate contractelor de locațiune și eficientizarea lor din perspectiva comercială. În ultimele 12 luni societatea noastră a acordat asistență în legatura cu numeroase proiecte care au implicat închirierea de spații imobiliare, printre altele: World Class, UPC, Webhelp, Teads”, mai spune Silviu Stratulat.




Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.





 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1568 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...