ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Popescu & Asociații suspendă în instanță trei hotarari ale Consiliului Local Mogoșoaia, în cel mai complex dosar de expropriere din epoca modernă

08 Martie 2022   |   R. T.

Consecinta imediata a solutiei obtinute este aceea ca, pana la verificarea legalitatii actelor administrative emise de catre CL Mogosoaia, este sistat orice demers administrativ ce ar putea conduce la continuarea procedurii de expropriere si implicit la schimbarea regimului juridico-economic al terenurilor aflate in zona de impact.

 
 
POPESCU & ASOCIATII a obtinut in instanta suspendarea a trei hotarari ale Consiliului Local Mogosoaia prin admiterea recursului promovat in numele clientului, acte administrative ce reprezinta un pas important in cadrul unei ample si controversate proceduri de expropriere demarate la nivelul autoritatii locale inca din anul 2017.

Hotararile CL Mogosoaia privesc aprobarea documentatiei topo-cadastrale, documentatiei tehnice pentru reconfigurarea parcelelor in vederea dezvoltarii urbanistice a terenurilor agricole prin schimbarea regimului juridic, economic si tehnic cu modificarea geometriei, pozitionarii si a suprafetei parcelelor si de pregatire a terenului, ceea ce conduce implicit la exproprierea fortata a terenurilor detinute in zona atat de catre persoane fizice cat si de institutii publice, notează portalul Dispute Resolution Center.


Procedurile gestionate de echipa POPESCU & ASOCIATII fac parte din unul dintre cele mai complexe dosare din Romania din epoca moderna care vizeaza exproprierea de terenuri in vederea dezvoltarii amplului proiect de urbanizare a extravilanului localitatii - Sectorul Zero, avand ca obiect restituirea a peste 28,000 ha de teren. Proiectul este un mic oras cu aproximativ 90.000 de locuitori care ar urma sa se intinda pe peste 1.100 de hectare si ar include zone rezidentiale, magazine, un campus universitar, un spital si un parc de agrement.

Consecinta imediata a solutiei obtinute este aceea ca, pana la verificarea legalitatii actelor administrative emise de catre CL Mogosoaia, este sistat orice demers administrativ ce ar putea conduce la continuarea procedurii de expropriere si implicit la schimbarea regimului juridico-economic al terenurilor aflate in zona de impact.

Dosarul a fost in mod particular dificil pentru ca implica o suprafata foarte vasta de terenuri arabile care fac obiectul executiei, iar in zona se doreste cresterea artificiala a valorii unor suprafete semnificative de teren, inclusiv cea care apartine clientului POPESCU & ASOCIATII, in detrimentul cetatenilor care ar fi despagubiti cu o sumă minima, in comparatie cu beneficiile si avantajele care s-ar obtine ca urmare a exproprierii. Mogosoaia, situata in apropierea capitalei, este foarte importanta din punct de vedere al patrimoniului cultural (un palat in stil brancovenian, construit in secolul al 17-lea, de mare insemnata pentru cultura locala), iar eforturile noastre au avut un sprijin foarte important din partea comunitatii locale care isi doreste ca acest patrimoniu sa ramana neatins si conservat pentru generatiile viitoare.

Echipa care a obtinut decizia favorabila clientului a inclus avocati specializati in litigii, imobiliare, restituiri si excutare, dar si PPP si a fost coordonata in cadrul POPESCU & ASOCIATII de Andreea MIHALACHE, Senior Counsel, alaturi de Octavian POPESCU, Partner.

POPESCU & ASOCIATII este societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIAȚII și avocații sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achizitii, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

O performanta de neegalat este reprezentata de obtinerea in exclusivitate a titlului Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe la editia 2021 a The Lawyer European Awards. POPESCU & ASOCIATII a devenit astfel prima firma de avocatura din Romania, cu mai putin de 3 ani de activitate, care reuseste sa obtina aceasta recunoastere, pozitionarea in clasamentul The Lawyer vizand o categorie regionala, dominata de nume cu rezonanta in avocatura europeana.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 269 / 6149
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de UNTOLD Universe în tranzacția cu Mozaik Investments
Filip & Company a asistat Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul UNTOLD Universe
D&B David și Baias, prin Sorin David, Partener Coordonator, a asistat fondul de investiții Broadhurst în vânzarea VelPitar către grupul Bimbo
Relocarea unui business în Dubai, proiect explicat de Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, și Olga Petz, managerul companiei Casa Concrete, care a pus Emiratele Arabe Unite pe harta expansiunii. Cum arată planul de intrare pe o piață nouă, care sunt elementele cheie și cum te poate ajuta consultantul bine ales
CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...