
Practica de litigii de la Bulboacă și Asociații a fost una extrem de bogată, predicțiile și mandatele care se prefigurează conducând către concluzia unei creșteri de cel puțin 30% anul acesta și în 2023. Creșterea este organică și firească, numărul de mandate este ridicat, iar gradul de încărcare al echipei este optim, spun avocații
21 Octombrie 2022
Ștefania EnacheDe la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
![]() |
Din cauza turbulențelor economice pe care le traversăm atât la nivel național, cât și internațional, avocații Bulboacă și Asociații se așteaptă ca, în perioada următoare, să apară din ce în ce mai multe litigii în legătură cu domeniul insolvenței. Previziunile se bazează și pe faptul că mandatele primite de firmă, în prima parte a acestui an, au vizat în special acțiuni în instanță care au avut ca obiect pretenții, indiferent că vorbim despre sau în legătură cu societăți aflate în insolvență sau pe punctul de a intra în insolvență.
De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.
„Predicțiile noastre și mandatele care se prefigurează ne conduc către concluzia că atât anul 2022, cât și 2023, sunt ani în care practica de litigii va crește cu cel puțin 30% față de anul 2021. De altfel, această creștere este una organică și firească, ținând cont de contextele economice naționale și internaționale pe care le traversăm în momentul de față”, susțin avocații.
Practica de penal comercial ocupă un loc important în organigramă
Echipa extinsă a firmei de avocatură include șapte specialiști. Toți se află sub îndrumarea partenerilor Andrada Bulgaru și Cătălin Petrea și, bineînțeles, a avocatului partener coordonator Adrian-Cătălin Bulboacă.
În cazul coordonatorilor vorbim despre o experiență în avocatură de peste 13 ani, practicată la cel mai înalt nivel. Fiecare dintre acești coordonatori are specializări complementare.
În ceea ce privește gradul de senioritate în cazul avocaților, acesta variază, plecând de la un an experiență și terminând cu avocați care au o experiență profesională de peste 15 ani.
„Societatea noastră a fost, este și va fi întotdeauna promotoarea unui melanj între avocați cu experiență vastă și avocați aflați la început de drum (societatea noastră fiind o școală recunoscută în piață atât de către competitori cât și de clienți). Echipa este implicată în proiecte din ramuri diverse ale dreptului. Având în vedere experiența statornică (mai bine de 15 ani) de pe piață a societății noastre, discutăm despre litigii comerciale, achiziții publice, litigii de contencios-administrativ, penal comercial, dreptul muncii, insolvență, litigii bancare, dar și dreptul concurenței, printre altele. De asemenea, dat fiind că societatea noastră integrează servicii dintr-o perspectiva 3600 , practica de penal comercial ocupă un loc important în organigrama Bulboacă & Asociații. Echipa de penal-comercial este coordonată de partenerul Andrada Bulgaru și cuprinde alți trei colegi avocați”, subliniază reprezentanții Bulboacă și Asociații.
În ultimele 12 luni, echipa s-a schimbat semnificativ datorită faptului că au fost cooptați în ea atât avocați cu experiență puțină (dar extrem de promițători), medie (3-5 ani), cât și profesioniști cu experiență mare (8-10 ani).
În ceea ce privește clienții, Bulboacă și Asociații se bucură de un portofoliu bogat, care le furnizează avocaților în mod constant mandate interesante din punct de vedere intelectual, dar și al unghiului de business. Este vorba despre proiecte complexe si de rafinament juridic, rafinamentul juridic fiind înscris și în ADN-ul societății de avocatură.
„În ultimele luni, am salutat cu bucurie pronunțarea unor hotărâri favorabile clienților noștri în litigii având ca obiect pretenții, litigii având ca obiect dreptul penal comercial, dar și în cadrul insolvenței. Numărul de mandate este unul ridicat, iar gradul de încărcare al echipei de litigii este optim. În mare parte, complexitatea mandatelor este printre cele mai înalte din piață, aceasta fiind tendința societății noastre, de a accepta doar mandate cu un grad ridicat de rafinament juridic. Societatea noastră se bucură de avantajul de a avea un portofoliu de clienți loiali pentru care gestionăm un portofoliu de mandate precontencioase și contencioase. Facem referire la companii internaționale, entități naționale sau antreprenori locali activi în toate domeniile industriale (producție bunuri, construcții, retail, bănci etc.)”, declară reprezentanții Bulboacă și Asociații.
Legat de complexitatea celui mai spectaculos mandat în care avocații sunt implicați, ei spun că vizează dreptul comerțului internațional, segment care îmbină ramuri diverse ale dreptului național (obligații civile, insolvență, măsuri asigurătorii, concurență), cu cel internațional (legislația aplicabilă din țări UE și non-UE, clauze atributive de competență, implicarea unor societăți de top din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania). Iar peste toate aspectele care țin de drept, se suprapun diverse decizii care țin de strategie de business, oportunitate și coordonare, agreate cu clienții, dar și cu avocații colaboratori de la una dintre cele mai renumite societăți de avocatură de pe mapamond. Coordonarea acestui mandat este realizată de partenerul Cătălin Petrea.
„Avantajele competitive ale societății noastre provin din faptul că avocații îndrumători au un grad de experiență foarte mare atât în domeniul litigiilor cât și în domeniul consultanței și, în special, al tranzacțiilor financiare. Melanjul dintre cele două „ramuri” ale avocaturii (litigii și consultanță) este unul care a dat întotdeauna cele mai bune rezultate. De asemenea, avocații aflați la început de drum sau cei care se află în plin proces de maturizare profesională au o dorință continuă de perfecționare și pot acoperi o gamă largă din spectrul ramurilor de drept”, încheie reprezentanții Bulboacă și Asociații.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 817 / 2036 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...