ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Practica de litigii de la Bulboacă și Asociații a fost una extrem de bogată, predicțiile și mandatele care se prefigurează conducând către concluzia unei creșteri de cel puțin 30% anul acesta și în 2023. Creșterea este organică și firească, numărul de mandate este ridicat, iar gradul de încărcare al echipei este optim, spun avocații

21 Octombrie 2022   |   Ștefania Enache

De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.

 
 
Din cauza turbulențelor economice pe care le traversăm atât la nivel național, cât și internațional, avocații Bulboacă și Asociații se așteaptă ca, în perioada următoare, să apară din ce în ce mai multe litigii în legătură cu domeniul insolvenței. Previziunile se bazează și pe faptul că mandatele primite de firmă, în prima parte a acestui an, au vizat în special acțiuni în instanță care au avut ca obiect pretenții, indiferent că vorbim despre sau în legătură cu societăți aflate în insolvență sau pe punctul de a intra în insolvență.

De la debutul anului 2022, activitatea practicii de litigii a fost una extrem de bogată, iar reprezentanții Bulboacă și Asociații anticipează că va continua în același ritm.


„Predicțiile noastre și mandatele care se prefigurează ne conduc către concluzia că atât anul 2022, cât și 2023, sunt ani în care practica de litigii va crește cu cel puțin 30% față de anul 2021. De altfel, această creștere este una organică și firească, ținând cont de contextele economice naționale și internaționale pe care le traversăm în momentul de față”, susțin avocații.

Practica de penal comercial ocupă un loc important în organigramă

Echipa extinsă a firmei de avocatură include șapte specialiști. Toți se află sub îndrumarea partenerilor Andrada Bulgaru și Cătălin Petrea și, bineînțeles, a avocatului partener coordonator Adrian-Cătălin Bulboacă.

În cazul coordonatorilor vorbim despre o experiență în avocatură de peste 13 ani, practicată la cel mai înalt nivel. Fiecare dintre acești coordonatori are specializări complementare.

În ceea ce privește gradul de senioritate în cazul avocaților, acesta variază, plecând de la un an experiență și terminând cu avocați care au o experiență profesională de peste 15 ani.




„Societatea noastră a fost, este și va fi întotdeauna promotoarea unui melanj între avocați cu experiență vastă și avocați aflați la început de drum (societatea noastră fiind o școală recunoscută în piață atât de către competitori cât și de clienți). Echipa este implicată în proiecte din ramuri diverse ale dreptului. Având în vedere experiența statornică (mai bine de 15 ani) de pe piață a societății noastre, discutăm despre litigii comerciale, achiziții publice, litigii de contencios-administrativ, penal comercial, dreptul muncii, insolvență, litigii bancare, dar și dreptul concurenței, printre altele. De asemenea, dat fiind că societatea noastră integrează servicii dintr-o perspectiva 3600 , practica de penal comercial ocupă un loc important în organigrama Bulboacă & Asociații. Echipa de penal-comercial este coordonată de partenerul Andrada Bulgaru și cuprinde alți trei colegi avocați”, subliniază reprezentanții Bulboacă și Asociații.

În ultimele 12 luni, echipa s-a schimbat semnificativ datorită faptului că au fost cooptați în ea atât avocați cu experiență puțină (dar extrem de promițători), medie (3-5 ani), cât și profesioniști cu experiență mare (8-10 ani).

În ceea ce privește clienții, Bulboacă și Asociații se bucură de un portofoliu bogat, care le furnizează avocaților în mod constant mandate interesante din punct de vedere intelectual, dar și al unghiului de business. Este vorba despre proiecte complexe si de rafinament juridic, rafinamentul juridic fiind înscris și în ADN-ul societății de avocatură.

„În ultimele luni, am salutat cu bucurie pronunțarea unor hotărâri favorabile clienților noștri în litigii având ca obiect pretenții, litigii având ca obiect dreptul penal comercial, dar și în cadrul insolvenței. Numărul de mandate este unul ridicat, iar gradul de încărcare al echipei de litigii este optim. În mare parte, complexitatea mandatelor este printre cele mai înalte din piață, aceasta fiind tendința societății noastre, de a accepta doar mandate cu un grad ridicat de rafinament juridic. Societatea noastră se bucură de avantajul de a avea un portofoliu de clienți loiali  pentru care gestionăm un portofoliu de mandate precontencioase și contencioase. Facem referire la companii internaționale, entități naționale sau antreprenori locali activi în toate domeniile industriale (producție bunuri, construcții, retail, bănci etc.)”, declară reprezentanții Bulboacă și Asociații.

Legat de complexitatea celui mai spectaculos mandat în care avocații sunt implicați, ei spun că vizează dreptul comerțului internațional, segment care îmbină ramuri diverse ale dreptului național (obligații civile, insolvență, măsuri asigurătorii, concurență), cu cel internațional (legislația aplicabilă din țări UE și non-UE, clauze atributive de competență, implicarea unor societăți de top din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania). Iar peste toate aspectele care țin de drept, se suprapun diverse decizii care țin de strategie de business, oportunitate și coordonare, agreate cu clienții, dar și cu avocații colaboratori de la una dintre cele mai renumite societăți de avocatură de pe mapamond. Coordonarea acestui mandat este realizată de partenerul Cătălin Petrea.

„Avantajele competitive ale societății noastre provin din faptul că avocații îndrumători au un grad de experiență foarte mare atât în domeniul litigiilor cât și în domeniul consultanței și, în special, al tranzacțiilor financiare. Melanjul dintre cele două „ramuri” ale avocaturii (litigii și consultanță) este unul care a dat întotdeauna cele mai bune rezultate. De asemenea, avocații aflați la început de drum sau cei care se află în plin proces de maturizare profesională au o dorință continuă de perfecționare și pot acoperi o gamă largă din spectrul ramurilor de drept”, încheie reprezentanții Bulboacă și Asociații.





 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 487 / 1707
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...