ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mușat & Asociații continuă tradiția organizării conferințelor din seria „Parteneriat în insolvență – opțiune sau necesitate?”. Temele dezbătute au avut ca punct de pornire cazuistica din portofoliul firmei, dublată de interpretări jurisprudențiale novatoare și de opinii exprimate de cei mai respectați practicieni în domeniu

30 Mai 2022   |   BizLawyer

Conferința a fost centrată, în principal, pe două subiecte de actualitate în domeniul insolvenței, iar prezentările au îmbinat atât aspecte teoretice, cât şi practice, de interes pentru toți jucătorii unei proceduri de insolvență.

 
 
Mușat & Asociații a organizat în data de 26 mai 2022 cea de-a patra ediţie a conferinţelor din seria „Parteneriat în insolvență – opțiune sau necesitate?”. Devenit deja tradiție, evenimentul s-a bucurat și de această dată de prezența unor invitați marcanți din rândul companiilor ce activează în domeniile financiar-bancar, recuperărilor de creanțe, energie, imobiliare, comerț, etc.

Conferința a fost centrată, în principal, pe două subiecte de actualitate în domeniul insolvenței, iar prezentările au îmbinat atât aspecte teoretice, cât şi practice, de interes pentru toți jucătorii unei proceduri de insolvență.

Temele dezbătute, respectiv „Subrogația legală – efecte și remedii pentru creditorul garantat” și „Distribuirea creanțelor curente în faliment – de la teorie la practică”, au avut ca punct de pornire cazuistica din portofoliul Mușat & Asociații dublată de interpretări jurisprudențiale novatoare și de opinii exprimate de cei mai respectați practicieni în domeniu.


Prezentările și dezbaterile din cadrul conferinței au fost moderate de Mihai PopaDeputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, Diana DobromirManaging Associate și Roxana Diaconescu – Senior Associate.

Numit Avocat de Top în Insolvență/Restructurare în cadrul Galei Avocaților de Top 2021, organizată de Finmedia/Revista Piața Financiară, clienții spun despre Mihai că este un „negociator abil, cu o excelentă cunoaștere a aspectelor practice legate de restructurare și insolvență” și „unul dintre punctele tari ale echipei” (Legal 500, 2021).

De peste 15 ani, Mihai oferă consultanță în procedurile de reorganizare voluntară și judiciară, procedurile premergătoare insolvenței, falimentul și lichidarea, recuperarea de active și/sau negocierile cu debitorii și creditorii.  

Avocat și practician în insolvență deopotrivă, această dublă calificare îi permite lui Mihai să ofere clienților o abordare mai largă, mai practică și de perspectivă.

Diana și Roxana, implicate de-a lungul anilor atât în calitate de avocat, cât și în calitate de practician în insolvență în numeroase cauze și proiecte de insolvență, reorganizare și faliment, precum și în proceduri execuționale și proceduri speciale de recuperare a debitelor, au antrenat atenția auditoriului cu prezentările lor aplicate pe subiecte de interes practic.

Mușat & Asociații a avut alături un invitat special în persoana d-lui Adrian Lotrean – Avocat și Practician în insolvență, membru în Consiliul de Administrație al Societății Energetice Electrica S.A. și Președinte în Consiliul de Administrație al Termoenergetica București S.A.

Adrian deține o vastă experiență profesională în domeniul insolvenței, coordonând proiecte de restructurare complexe ale unora dintre cele mai importante companii din România, în domeniul energetic, farmaceutic, construcții, comerț și alte industrii productive. Adrian a avut o abordare practică în cadrul conferinței, prin prisma experienței acumulate, prezentând auditoriului interpretările proprii asupra subiectelor aflate pe agenda de discuții.

„Suntem încântați de faptul că, în pofida crizelor pe care le resimțim încă din 2020, reprezentanții celor mai importante companii din sectorul financiar-bancar și al recuperărilor de creanțe au primit cu mare interes și entuziasm invitația la evenimentele organizate de noi în domeniul insolvenței. Suntem onorați să avem de fiecare dată alături de noi personalități marcante din rândul specialiștilor în insolvență și practicilor conexe, iar aportul lor, față de care suntem recunoscători, ne determină să continuăm tradiția noastră și să îmbunătățim evenimentul de la o ediție la alta”, declară Mihai PopaDeputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații.


Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 30 de ani, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.
Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.
În 2020, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatura a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma” distincție acordată de reputata publicație “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.
În 2019, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.
În 2018, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică: Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal.
În 2016, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordata Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.
În 2015, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatura a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.
În anul 2013, Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatura a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara când MUȘAT & ASOCIAȚII își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima data în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).
În 2012, Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrala și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații, în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.             
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 23 / 93
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...