ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Allianz Trade previzionează în 2024 o creştere a numărului de insolvenţe, pentru al treilea an consecutiv

28 Februarie 2024   |   Agerpres

Totuşi, Allianz Trade nu se aşteaptă la "un tsunami al insolvenţelor companiilor", aşa cum s-a întâmplat în timpul crizei financiare globale din 2008 - 2009, când numărul de insolvenţe pe plan mondial a urcat cu 17%".

 
 
Asigurătorul de credite Allianz Trade a avertizat că firmele din întreaga lume se vor confrunta în 2024 cu o creştere a numărului de insolvenţe, pentru al treilea an consecutiv, transmite Reuters.

"Această tendinţă este valabilă şi în Germania - deşi cu o întârziere comparativ cu majoritatea ţărilor europene. Conform studiului privind insolvenţele realizat de Allianz Trade, slăbiciunea economiei, dificultăţile structurale şi înăsprirea condiţiilor de finanţare vor face probabil ca mai multe firme germane să se confrunte anul acesta cu dificultăţi financiare", a precizat compania.

Numărul de insolvenţe în rândul firmelor din Germania va creşte probabil cu 13% în 2024, faţă de 2023.


"Această creştere a început deja, în special în semestrul doi din 2023, când numărul de insolvenţe a crescut cu 25% comparativ cu perioada similară din 2022, în special în industria ospitalităţii, în retail şi în construcţii", a apreciat Milo Bogaerts, director în cadrul Allianz Trade.

În linie cu această tendinţă, analiştii se aşteaptă ca în Germania numărul firmelor care dau faliment să crească la aproximativ 20.260 în 2024.

Pe fondul anticipatei redresări a Germaniei, cea mai mare economie europeană, numărul firmelor care dau faliment ar urma să se stabilizeze anul viitor sub nivelul de 20.000.

Pe plan mondial, economiştii de la Allianz Trade se aşteapă ca numărul firmelor care dau faliment să crească cu 9%, pe fondul creşterii economice reduse, al perturbărilor din domeniul comerţului şi al incertitudinilor geopolitice.

Cele ai mari creşteri ar urma să se înregistreze în SUA şi Spania (ambele cu 28%) şi Ţările de Jos (31%).

"Aceste evoluţii vor face ca numărul de insolvenţe în 2024 să depăşească nivelul de dinaintea pandemiei în două din trei ţări. În 2023 încă vorbeam de jumătate dintre ţări", a explicat şeful Allianz Trade Group, Aylin Somersan Coqui.

Totuşi, Allianz Trade nu se aşteaptă la "un tsunami al insolvenţelor companiilor", aşa cum s-a întâmplat în timpul crizei financiare globale din 2008 - 2009, când numărul de insolvenţe pe plan mondial a urcat cu 17%".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 338 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...